A zase Vánoce, pečení, dárky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.12.17 13:03

A zase Vánoce, pečení,dárky.....

Je zde někdo kdo to opravdu nemá rád? Komu to leze vše na nervy a nejraději by si sedl jen tak k televizi a nic „nemusel“. Podotýkám prosím maminky malých dětí..vím, že to děláte pro ně..ale i tak je zde někdo koho to opravdu nebaví a nějak netuší jak mám jako „cítit předvánoční čas“ já jaksi nevím. V podstatě jsem je neměla ráda nikdy a ted když jsou děti velké i když jsme všichni spolu je nemusím. Nechce se mi nic péct( očekává se to), vůbec se mi nechce dělat nepořádek s bankama, stromkem a veselit se..nemám na to chut ani náladu. Je zde někdo takový depresivní jako já? jsem asi úchyl…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5283
8.12.17 13:05

Jsi takový Grinch :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.17 13:08

Asi jsem…já jen nevím kdo mi vysvětlí co mám jako cítit, nebo já nevím…co je na těch vánocích tak extra, kromě povinností? Dárky si dáme kdykoli, jsme spolu kdykoli, uvaříme upečeme is jak se nám chce…ale nevím co mám jako pociťovat nebo nevím…

• Citovat
  • Upravit
9918
8.12.17 13:10

Vanoce miluju a hlavne jsem v poslednich letech prestala delat to, co se „ocekava“.
Nikdo nic neocekava, mame to jen ve sve hlave, takze jaky si to udelas, takovy to budes mit. Cukrovi nepecu, nesnasim to. S darkama to neprehanim a uz je mam mesice dopredu. jidlo mam predobjednane. Ja si Vanoce uzivam, sedim u stromecku, posloucham koledy nebo koukam na televizi, piji salek horke domaci cokolady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.12.17 13:11

A misto stromku, proc si nedas vetvicky do vazy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
8.12.17 13:14

Musím řici, že jsi snad první člověk, který tu vánoční náladu nepociťuje. Popravdě, taky přesně nevím, co mám cítit, ale mně se třeba líbí, jak jsou všude domy vyzdobené vánočními světýlky, s holkama pak chodíme po dědině a díváme, jak to svítí. Společně jsme dělali výzdobu do oken, na dveře, malovaly jsme mikuláše, teď spolu budeme péct cukroví.
Vím, že někdo má vánoce spojené hlavně s úklidem, ale jak se říká, Ježíšek se narodil ve chlívku, tak mu přece nebudu dělat doma sterilní prostředí.
My spíše si užíváme, že budeme na vánoce spolu, budeme se dívat na pohádky, manžel konečně vypne a bude s námi doma a ne pořád v práci nebo ve svém podnikání. Navštívíme druhé (ale i to se dělá během roku), ale je to něco jiného, Vánoce mají prostě své kouzlo.
Hodně i dělá, že se jde třeba na Vánoční trhy, popíjí se svařák, punč. Lidé by na sebe měly být hodnější, užívat si to. :-)

Jestli ty to ale cítíš jinak, tak si z toho nic nedělej. Každý je svým strůjcem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
8.12.17 13:14

8o..Tak to bohužel sem nejspíš nepatřím Vánoce miluji a vše kolem nich je to jednou v roce a už jen kvůli tomu že se rodina sejde a posedíse apod :)jsou to krásný svátky docela mě překvapují lidé co je rádi nemají 8o
A cukroví? Nemusíš péct v každém obchodě cukroví prodávají plno druhů :P

@vertunka píše:
Jsi takový Grinch :mrgreen:

Vystižené :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
8.12.17 13:16

Já nejsem, já vánoce asi miluju. Normálně vařit neumím (ani se to nehodlám učit),ale cukroví peču jak vzteklá, prožívám úklid nakupování atd…Jen teda nechtějí mi koupit sněžné dělo abych si nasněžila kolem domu :roll: I toho bych totiž byla schopná :oops: Jinak 26.12 jedu ke thcyni, tam se sejde celá manželova rodinna, zmatky, hluk a nepohodlno(pro mne) ten den přežiji, pak se vrátím do svého ukizeného nazdobeného a budu si zas užívaat klidu a pohody-doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26854
8.12.17 13:19
@Anonymní píše:
Je zde někdo kdo to opravdu nemá rád? Komu to leze vše na nervy a nejraději by si sedl jen tak k televizi a nic „nemusel“. Podotýkám prosím maminky malých dětí..vím, že to děláte pro ně..ale i tak je zde někdo koho to opravdu nebaví a nějak netuší jak mám jako „cítit předvánoční čas“ já jaksi nevím. V podstatě jsem je neměla ráda nikdy a ted když jsou děti velké i když jsme všichni spolu je nemusím. Nechce se mi nic péct( očekává se to), vůbec se mi nechce dělat nepořádek s bankama, stromkem a veselit se..nemám na to chut ani náladu. Je zde někdo takový depresivní jako já? jsem asi úchyl…

Mas pravo neslavit vanoce. Mas pravo nepect cukrovi (spousta lidi nepece), mas pravo memit a nezdobit stromek (spousta lidi doma stromek nema). Mas pravo nebyt nucena delat veci, do kterych se ti nechce. A ze se ocekava, ze budes nadsena z vanoc a delat veci, do kterych se ti nechce? No a co? Proste se ti nechce, tak rekni hlasite NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
8.12.17 13:19
@Anonymní píše:
Asi jsem…já jen nevím kdo mi vysvětlí co mám jako cítit, nebo já nevím…co je na těch vánocích tak extra, kromě povinností? Dárky si dáme kdykoli, jsme spolu kdykoli, uvaříme upečeme is jak se nám chce…ale nevím co mám jako pociťovat nebo nevím…

Ono já si myslím, že taky hodně záleží na tom, jaké jsi měla vánoce jako dítě. Naše neměli peníze, ale vždy udělali maximum proto, abych měla pod stromkem a vánoce pro mne byli kouzelné. Je fakt, že teď je kolem starost, prachy, úklid atd…ale přeci jenom když si pak na štědrý den sednu ke stromku kousek toho kouzla co jsem cítila jako dítě když jsem věřila na Ježíška stále cítím i teď. Moc hezký pocit-pro mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.12.17 13:20

Vánoce jsou krásný čas a aby byly krásný pro každého, tak by si je mel každý udělat podle svého. Nechceš péct, tak nepeč. Nechceš stromek, tak ho nezdob :nevim: Znám lidi co se rochní ve všech vánočních tradicích a znám i lidi co si dají k večeři lososa a jdou s kamarády do hospody. My jsme od malička měli vánoce o volnu, pohádkách, pohodě a dobrém jídle. Dárků jsme sice měli spoustu, ale nebyla to alfa a omega vánoc. Dnes i moje máma, která vše kolem vánoc milovala, dá peníze do obálky ať si každý vybere co chce, vyzdobí si byt podle svého a nazdar. Užívá si volna a toho, že se všichni sejdeme, už je prý stará na nějaký gruntování, běhání po hračkářstvích, a zdobení stromečku.

Příspěvek upraven 08.12.17 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Včelička992
8.12.17 13:21

.

Příspěvek upraven 31.05.20 v 22:58

• Citovat
  • Upravit
24992
8.12.17 13:22

Vánoce miluju, barák zdobím decentně - adventní věnec, tácek, ozdobené květináče v jednom okně a na jednom parapetu, stromek máme asi dva týdny od 23.12. cukroví peču asi 5 druhů, každé z jedné dváky, pak si něco povyměnuju s mamkou, takže se to do začátku ledna většinou sní. Dárky kupuju pro rodiče, sestru, manžela po 4 kusech, tchýni přispějeme na společný dárek, pak synovcům od manžela po jednom dárku a jinak se u nich dárky nedávají, takže tím to končí. Pak chodíme na vánoční ohnostroj 23.12. a jednou k našim na navštěvu a jednou ke tchýni.

nevím co se vše podle tebe očekává, já dělám jen to, co se mi líbí a baví :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
8.12.17 13:29

Je pravda, že i já Vánoce pociťuju jinak než dřív.
Dřív to mělo úplně jiné kouzlo, které se dnes ztrácí, zdá se mi, tím, jak je všeho dostatek kdykoliv a kdekoliv, dárek si můžeme koupit a nechat doručit z druhého konce světa, cocacolu a řízek si můžem dát denně, stejně tak třeba čokoládové bonbony.

Vidím to i na synovi, já jako malá, byla z Vánoc poprděná už od října, on to bere tak nějak automaticky :nevim: Já věděla, že další dárek bude v dubnu k narozeninám, cukroví, svíčky v oknech a trhy na náměstí zase až za rok. O tom, že budou Vánoce nás bombarduje celý komerční svět pro jistotu už od srpna, pořád všude jen kupujte dárky, kupujte dárky, jsme zahlceni materiálnem.

Takže částečně ti rozumím…
Asi by to chtělo si ve svátcích najít ten vnitřní rozměr a to pozlátko okolo hodit za hlavu. Zajít do kostela, rozkrojit jablko, pomoci chudému či nešťastnému a když to přeženu, tak pozvat ke stolu pocestného. Prostě to vzít tak nějak komorně, což ale v tom balastu ukřičených „emerických“ Vánoc jde jen ztuha…
Já se o to snažím, aspoň trochu :lol:

Příspěvek upraven 08.12.17 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.12.17 13:29

Já se třeba těším na to, že až děti odrostou tak se po večeři taky sejdeme s kamarády a dojdeme si vedle do hospůdky na pivo. Letos už jsem se na pečení vyflákla, páč to nikdo nechce jíst, já vždycky přiberu a navíc to stojí fůru peněz a času. A co, jestli si někdo myslí, že bych měla stát u trouby, tak ať si trhne a stojí si tam sám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová