Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s ABC Design Visper 4S?
Přidejte zkušenost s ABC Design Visper 4SAhojda holky, prosim, kdo mate tenhle kocarek s autosedackou Risus, nevite jak se vaze vajicko do auta?,Nejak to nechapu ![]()
Ahoj, kočárek jsem si taky koupila v barvě Lotus. Jak už tu někdo psal, paní prodavačka se taky divila že zrovna tuto barvu. (Pozor ve skutečnosti je o dost tmavší, než je nafocen). Jinak v kolekci 2013 je jediná změna a to u sporťáku je delší opěrka zad 48cm. Jinak je stejný jako 2012. Tento kočárek je opravdu moc pěkný a doufám že budu spokojena. Začnu jezdit až v létě
Tašku jsem si objednala http://www.kocarek.cz/…10-2475.html. Je to starší kolekce a proto ta cena je dobrá.
@kkika Tak to je dobrá zpráva, že zádovou opěrku prodloužili!!! Syn nám na 10měs. koukal hlavou ven u kolekce 2012.
Právě jsem taky byla moc ráda že je delší, celkově ten sporťák má 93cm a to už je dost velké, nemluvě otom že nožičky může mít až na ten stupínek. Myslím že do těch tří let jak píši bude. Ono stejně dívě ve dvou letech víc chodí než se vozí ![]()
Vy co máte tento kočárek – jak se s ním jezdí v terénu a sněhu? Jsou kolečka dost velká a nepraskají? A jak je to s látkou – dá se prát, nevyšisuje na slunci? Docela se mi zalíbil, tak zvažuji. ![]()
@Malá čarodějka Já jsem zatím odjezdila hlubokou korbu a s kočárkem jsem dost spokojená. Barvu mám hnědo-béžovou a vyšisovaná vůbec není. Kolečka jsou velká dost a když jsou pořádně nafouklá, tak se kočár lehce ovládá i jednou rukou (akorát zase víc drcká, ale mimi to vyžadovalo, takže mi to nevadilo) a nepraskají. Používám ho od července 2012 a neměla jsem ještě žádný defekt. Se sněhem to taky šlo, myslím, že kočár je do terénu dobrý. Na sněhu by mi jízdu asi usnadnilo zaaretování předních kol, ale na to jsem bohužel přišla až teď, takže zkusím až příští rok…
)
@Malá čarodějka terén a sníh jsme vyzkoušeli. Polní cesty kočárek projede v pohodě. Barvu máme safari, ale jezdíme zatím jen od Vánoc - vyblednutí barvy zatím nepozoruji
Já když jsem kočárek vyzvedávala, paní prodavačka tvrdila že barva zůstane stejná má to 50F. Což podle mého znamená že pokud někomu bledne může ho reklamovat, nebo ho špatně vypral. Jinak ty kola mají být nafouknuty na tlak v pneumatice 1,8. Prodavačka byla ochotná, tak mám čerstvé informace
snad se budou hodit i vám ![]()
@Malá čarodějka narovinu? do terénu to prostě kočár není, ve sněhu se jezdí mizerně a zasekává se na kdejaký nerovnosti, stačí menší díra na chodníku. Je fakt, že jsem rozmazlená z DorJanu na páscích a ten krááásně houpal a v lese zvládl i necesty, ale tohle prostě z malý jinde než na silnici vytřásá duši, věčně nějaký přední kolečko ve vzduchu protože to odpružený není a nekopáruje to terén. Já jsem z něj hodně zklamaná. Jinak barvu mám černou, na látce sice 50 napsaná je, mám ho teda z druhé ruky ale evidentně skoro nebyl ježděný, půl roku starý a vyšisování už znát je a pranej ještě nebyl neb boudička z tyčí sundat nejde.
Vidím, že názory na sníh a terén se různí… Já bych měla jezdit v Trutnově, tedy skoro Krkonoše! Tak ten sníh docela řeším.
@Malá čarodějka mně teda nadával i chlap na sníh, že se hrozně nadřeš, ono to dělají že to má 4 stopy no, takže s to předkem neprojedeš, místo aby se zadek pak už vezl ve vyjetém, tak musíš znovu prorážet i těmi zadními koly.
Já tedy boudičku sundat mohu asi už to mají jinak udělaný mám 2013. Je pravda že to odpružení není tak velké, ale já si říkala že zase nechci dítě moc zvykat na houpání
. Jinak ten terén je individuální. Kamarádka má X-Lander, není odpružený vůbec a projela celé hory bez sebemenšího problému.
@Malá čarodějka ještě jsem koukala, že jsi psala i do tématu Roan Marita, jestli rozhoduješ mezi těmito dvěma, tak bych doporučila ten Roan, má ho sousedka, mají ho i jako sporťák je krásně odpružený a velký a ta s ním byla věčne na louce nebo v lese a je strašně spokojená. Ale záleží na tobě no. někomu vadí, že se dítě houpe, mně zas vadí, že to z ní vytřásá duši:-D
My zas byli s terénama hodně spokojený. Ale jak tu už píše nademnou. Já zas nejsem na takový ty úplně houpací kočárky. Odpruženej je. Čím dýl ježděnej tím líp, ono to jakoby povolí. Kočárek máme od dubna 2012, takže celý léto venku. Žádný vyšisování moc nepozoruju. Jasný v nějakým světle to háže takovou černofialovou, ale na to se člověk fakt musí zaměřit.
Mimochodem na každý pneu je přímo napsáno na kolik se má nafouknout. Píchli jsem za celou dobu jednou, když jsme projížděli les (né po žádný polňačce, ale přímo les bez pěšiny). Zjistili jsem to za 3 dny, když jsem šla po krámě a zdálo se mi, že nějak ztuha zatáčí
.
Dneska jsem ho po dlouhý době vytáhla zas, právě kůli sněhu. Jezdíme už v golfkách. Co mi na něm vadí, že ten sporťák je opravdu malej. Malá tam byla úplně zmáčknutá. A to bude mít teď rok, takže do 3 let pochybuju. I když někdo tu psal, že snad prodloužili opěrku, což musí být fajn. Ale já bych teda brala i rozšíření sezení. Asi sem zhýčkaná našima golfkama, ale tam má opravdu o moc víc místa co se týče šíře i délky.
No, psala jsem do více diskuzí - sem, do Roana, Lupa a Navingtna. Tyhle a ještě další dva, co jsem vyřadila, mi ukazovali v obchodě a je pravda, že každý má něco. Takže vybrat si je trocha složité… ![]()