Ach jo... v obchodech ovoce a zelenina II. jakost

Rose-k
11.3.11 17:40

Ach jo...ovoce a zelenina IIjakost

Ahoj
Tak spíš jen pro postěžování si…
Dneska jsem byla nakoupit v Kauflandu,a fakt jsem se nasr…Snažím se malý vařit zdravě jíme hodně ovoce a zeleniny.Jenže mě málem omývaly všechna zelenina IIjakost podle toho vypadající a ještě dovoz.Včera v tescu to bylo podobné.to se pak můžu vykašlat na zdravou stravu když s to jsou stejně pěkný sajrajty. :cert: Bio nemá cenu taky kupovat,protže třeba tady v Albertu je bio ležák a vesele uhnívá :roll:
Jak to děláte vy?Zahrádku taky nemáme…
Ale strašně mě štve co se sem vozí za sajrajty..známý dělal v Itálii na překladišti a když řikal co se vozí sem za humus a jaká kvalita do jiných států,chtělo se mu řvát..
To je opravdu jak řiká kamarádka ČESKÝ PRASE VŠECHNO SPASE?? :cert: fakt mě s.re,že jsme pro ostatní jen jakýsi odkladiště :cert:
omlouvám se za román,ale musela jsem si ten vztek vypsat :oops: :wink:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
179
11.3.11 17:53

Jo teď se můžeme jenom rozčilovat a přitom jaké jsme měli dřív zelinářství a ovocnářství :cry: za chvilku skončí celé české zemědělství a budeme opravdu už jenom odkladiště pro zbytek evropy. Jen pro informaci už teď sem západ dováží maso 2 kategorie(prakticky to znamená že třeba když porazí prase tak to nejlepší maso si nechají pro svůj trh - tzn. kýtu a kotletu a ostatní přivezou k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
11.3.11 18:05

Souhlasím, včera jsem se zrovna rozčilovala v Globusu. Obávám se, že u nás je způsobeno hlavně tím, že český lidi chtějí (musejí) nakupovat levně. Proto řetězce nakupujou levnější 2.jakost… drahou 1.jakost by jim nešla tolik na odbyt :nevim: . BOhužel hodně lidí kouká víc na cenu než na kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.3.11 18:16

Ani nevíš, jak se těším na trhy, až zase budou. V létě to bylo naprosto úžasné.
Přes zimu tiše trpím :roll:
Třeba včera okurka v Bille, dost tvrdá, barva v pořádku a chuť eklhaft, přezrálá, sice ne hořká, ale vnitřek žlutý a zkrátka celá letěla do koše :cert:
V sezoně kupuju na trzích od farmářů, ani to není bio a kvalitní, čerstvé…
Maso kupuju u řezníka, protože vím, že v pondělí bourá, tak jdu v úterý, mám krásné čerstvé maso a ani cena mi nepřijde nějak vysoká, spíš naopak jsem naposled měla pocit, že kuřecí řízky byly levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
11.3.11 18:19

Take souhlasim,nedavno jsem se rozcilovala v penny a dneska jsem brala rajcata v tescu a musela jsem fakt vybirat :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
11.3.11 18:36

Taky se přidávám, už se těším na léto a na trhy. Trpím nedostatkem ovoce a zeleniny!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
11.3.11 18:38

Ja jsem ted v zime zacala kupovat bio bedynky a se zeleninou i ovocem jsem moc spokojena. Jde ale nejcasteji o korenovou zeleninu, z ovoce hlavne jablka. Jinak v klasicke prodejne zeleniny kupuju hlavne porek, obcas pomeranc ci jablka a to je tak vsechno. Na vse ostatni si radsi pockam az na jaro :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
11.3.11 19:09

Hmmm mě právě štve co si z nás ostatní státy dělají.. :cert: to nikomu nevadí??Jak právě řikal ten známej v tý Itálii oni samy prý řikaj pro čechy dobrý 8-o :cert:
S tím masem jsem to už taky slyšela,bohužel tady nevím o dobrým řezníkovi,tak nezbyde než ty supermarkety :-?

• Citovat
  • Upravit
andela
11.3.11 19:10

Jo jo, trochu souhlasím.
všechno je krapet potlouklé převážením.Což o to že jejabko každý jinak velký, okurka není rovná …
Ale hodně taky dělaj sami zákazníci … některým bych pracky přerazila když se přehrabují v hromadě a všechno omačkávaj, a to doslova a nejvíc snad mandarinky, broskvě kiwi .. :(.

Když se vám zlenina a ovoce nelíbí, tak ho moc nekupujte v zimě, nebo si stěžujte.Všechny hyper super markety mají bezplatné zákaznické linky. Dokud budete držet „hubu a krok“ a stěžovat si anonymně na netu, nic s tím nikdo neudělá. :nevim:

Jinak ze zkušenosti musim říct, že kaufland má ovozel asi tak nejlepší, tesco nejhorší. Billa je dost u nás předražená,málokdy tam chodím a beru ovozel. ale na pohled vypadá slušně. :think:

• Citovat
  • Upravit
andela
11.3.11 19:12
Vlaďka 1 píše:
Jo teď se můžeme jenom rozčilovat a přitom jaké jsme měli dřív zelinářství a ovocnářství :cry: za chvilku skončí celé české zemědělství a budeme opravdu už jenom odkladiště pro zbytek evropy. Jen pro informaci už teď sem západ dováží maso 2 kategorie(prakticky to znamená že třeba když porazí prase tak to nejlepší maso si nechají pro svůj trh - tzn. kýtu a kotletu a ostatní přivezou k nám.

a jakto že všichni tu kýtu i kotletu prodávají když ju k nám nedováží?? To je dlemého blbost … :think:

• Citovat
  • Upravit
2374
11.3.11 19:14

já se přidávám, hlavně teď v zimě mi to příjde jako dost hnus, zelenina se vůbec nedá jíst :nevim: Hlavně teda rajčata, všude mají hnusný, takový moučný, jednou se mi z nich normálně obrátil žaludek 8-o Cherry rajčata chutnají už o něco líp, ale zase za ně dá člověk 70 korun a to mi teda příjde dost :cert:
Jediná zelenina co mi v zimě chutná je mrkev, jinak se to nějak nedá jíst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
11.3.11 19:21
Jahudka87 píše:
já se přidávám, hlavně teď v zimě mi to příjde jako dost hnus, zelenina se vůbec nedá jíst :nevim: Hlavně teda rajčata, všude mají hnusný, takový moučný, jednou se mi z nich normálně obrátil žaludek 8-o Cherry rajčata chutnají už o něco líp, ale zase za ně dá člověk 70 korun a to mi teda příjde dost :cert:
Jediná zelenina co mi v zimě chutná je mrkev, jinak se to nějak nedá jíst :nevim:

páč se to trhá na půl zelený a dozrává to někde ve skladu .. pak je to hnus fialovej.
rajčata v zimě nekupuju vůbec, :poblion: když už tak cherry rajčátka a to spíš ty šišatý.ty kulatý jsou v druhé půlce zimy srovnatelný s klasikou :poblion:
raděj sežeru 2 papriky červený ;)

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
11.3.11 19:23
andela píše:
Jo jo, trochu souhlasím.
všechno je krapet potlouklé převážením.Což o to že jejabko každý jinak velký, okurka není rovná …
Ale hodně taky dělaj sami zákazníci … některým bych pracky přerazila když se přehrabují v hromadě a všechno omačkávaj, a to doslova a nejvíc snad mandarinky, broskvě kiwi .. :(.

Když se vám zlenina a ovoce nelíbí, tak ho moc nekupujte v zimě, nebo si stěžujte.Všechny hyper super markety mají bezplatné zákaznické linky. Dokud budete držet „hubu a krok“ a stěžovat si anonymně na netu, nic s tím nikdo neudělá. :nevim:

Jinak ze zkušenosti musim říct, že kaufland má ovozel asi tak nejlepší, tesco nejhorší. Billa je dost u nás předražená,málokdy tam chodím a beru ovozel. ale na pohled vypadá slušně. :think:

No když si bude stěžovat pár jedinců,tak to stejně nepomůže,to by musely všichni a to nikdá nebude :-? A to přehrabování v broskvích atd…mě taky točí,vybírám ovoce a skoro všude zarytý nehty :roll:
Jo a tady má nejlepší ovozel asi Hyperalbert,Tesco a Kauflandnic moc,ale asi to je taky trochu tím,že se vtom každej vrtá..

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
11.3.11 19:25
andela píše:
Jahudka87 píše:
Jediná zelenina co mi v zimě chutná je mrkev, jinak se to nějak nedá jíst :nevim:
páč se to trhá na půl zelený a dozrává to někde ve skladu .. pak je to hnus fialovej.
rajčata v zimě nekupuju vůbec, :poblion: když už tak cherry rajčátka a to spíš ty šišatý.ty kulatý jsou v druhé půlce zimy srovnatelný s klasikou :poblion:
raděj sežeru 2 papriky červený ;)

To jo papriky jsou v zimě snad jediný co chutnaj normálně.A mě taky chutnaj spíš ty cherry rajčátka soudkový ty jsou fakt dobrý,jinak ostatní :poblion: jako včera okurka hnus…

• Citovat
  • Upravit
1712
11.3.11 19:26

Rajčata, fakt dobrý, jsme koupili v Bille, byly bio a to byly fakt moc moc dobrý, i dcera je jedla a ta je dost vybíravá. Ale drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák