Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@wom My máme byt 2+kk a v pohodě to stačilo. Chtěli vědět kde bude postýlka a jinak si byt prohlídli a to bylo vše
Potvrzení jsme měli od praktického lékaře a myslím, že jsme měli i nějaký papír z CARu. Jinak co se týče potvrzení ze zaměstnání tak to neporadím, páč já byla v té době bez práce a manžel je OSVČ
Rozhodne bych necetla rok kohouta
ale moc obdivuju lidi co do toho jdou.at ze nemuzou mit deti nebo ze chteji.je spousta deti a spousta rodin touzici po diteti.chce to ale urcite pevne nervy.ja bych asi mela obavy zdali dokazu dite miloť jako vlastni,..jinak, nedavno jsem videla pani mela 6 tydeni holcicku co cekala na adopci mela ji v pestounsky peci.bylo mi z toho do breku ![]()
Díky moc za odpověď.
Měla jsem obavy z toho, aby si paní tady doma u nás nepoklepala na hlavu a neřekla, že jsme se zbláznili, že do 2+kk chceme ještě dítě.
I když byt máme pěkný, slunný, čistý a zrekonstruovaný. Já vím, že to bude boj. Snad to vyjde. Ještě jednou díky.
@Andy27 píše:
Rozhodne bych necetla rok kohoutaale moc obdivuju lidi co do toho jdou.at ze nemuzou mit deti nebo ze chteji.je spousta deti a spousta rodin touzici po diteti.chce to ale urcite pevne nervy.ja bych asi mela obavy zdali dokazu dite miloť jako vlastni,..jinak, nedavno jsem videla pani mela 6 tydeni holcicku co cekala na adopci mela ji v pestounsky peci.bylo mi z toho do breku
Myslím si, že adopci podstupují lidé, kteří jsou si jisti v tom, že to dítě budou milovat. Pokud si v této základní věci nejsou jisti, tak si myslím, že by se do toho kolotoče ani nepouštěli. ![]()
@wom Určitě si klepat na čelo nebude, neboj
Držím moc pěstě, ať se brzo dočkáte, je to sice dlouhý, to čekání, ale jak zazvoní „kouzelný“ telefon, tak je to nepopsatelný ![]()
@wom určitě si na čelo klepat nebude
. U nás soc. pracovnice jen prošla byt, zeptala se kam plánujeme dát postýlku a to je všechno. U obvoďáka jsme byli oba, od zaměstnavatele jsme dokládali jen potvrzení příjmů. Na OSPOD Ti vše vysvětlí
, určitě je lepší tam předem zavolat a domluvit si schůzku, ale nebála bych se žádné paní Zubaté. Všechny formuláře dostaneš.
Přeji, ať je vše brzy za Vámi. My už čekáme… ![]()
Ahojky holky. U nás soc. pracovnice taky prošla byt, máme 3+1 a v pohodě. Viděla, že je zrekonstruovaný, jinak se na nic neptala. Už procházíme přípravou a 23.3.jí končíme a pak budeme už jen čekat. Také jsem měla zvláštní pocit, když k nám měla paní ze sociálky přijít, ale probíhalo to ve formě příjemného povídání. Nakonec to dopadlo lépe, než jsme čekali. Takže se toho nikdo nemusí bát.
Ahoj,
chci s zeptat na pár otázek ohledně adpoce. Moje teta moc touží po miminku. V životě nenarazila na chlapa s kterým by chtěla žít. Tudíž je sama a už ani nedoufá, že by nějákého potkala, už ani nechce. Je jí 40let, je finančně výborně zajištěná, má dům, předpoklady k tomu, že by zvládla děcko taky má. Ale osobně si myslím, že děti mohou adoptovat jen manželské páry, je tomu tak?
Sama říkala, že by jí nevadilo ani starší děcko, 3-4 roky. Má vůbec žena která žíje sama takovou možnost?
@Ademe
Dítě může ve vyjímečných případech adoptovat i osamělá osoba
.
@Ademe
To teda opravdu nevím, ale dočetla jsem se, že to bylo schváleno novelou zákona už v roce 1982,předtím to nešlo vůbec
.
@BAZÁREK ANGIE děkuju moc, tak budem věřit, že nějáká naděje existuje ![]()
@Ademe taky jsem někde četla, že může adoptovat i sama žena. Ale je to na dlouho, protože každý manželský pár bude mít přednost. Pokud se ale rozhodne, že by si adoptovala jiné etnikum, nemocné dítě atd. určitě si tím šance zvýší.
@Ademe
Za zkoušku nic, ať si zajde na OSPOD, tam ji určitě vše vysvětlí a poradí. Jen nevím, jestli by získala takhle relativně malé dítě, má tam být přirozený věkový rozdíl. Ale co to je, že? Dnes se rodí normálně ve 40
. Spíš by ji ale dali podle mého nějaké dítko kolem 10 let.
@Ademe a co sos vesnička tam by to dle mě mohlo fungovat rychleji než adopce