Adopce synovce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
24.10.24 14:53
@lucad77 píše: Více

Ti „všichni“ obvykle mají v péči dítě, o něhož se rodiče nestarali a zřekli se ho, případně dítě osiřelo, vleklo se to měsíce až roky po soudech a opravdu to nedělají proto, že tak je to baví víc. Tady otec je, snad i nějak spolupracuje a matka je v RL taky. Takže to bude opravdu o dost složitější, i když přesně se v té problematice neorientuju jako třeba Matt, který má osobní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
24.10.24 15:07

Rozdíl je v tom, pokud rodiče s náhradní péčí souhlasí a tam kde nesouhlasí, tam se pak musí řešit vše soudně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6608
24.10.24 15:19
@unuděná píše: Více
Že jo, už ani na tu pr*el tomu děcku dát nemůžeš  8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
24.10.24 15:19

Pořád mi něco říká, že jsem tady už něco podobného četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
24.10.24 15:25

Jedinej kdo se tu vzteká, je právě zakladatelka. Nejdřív pořád, jak chce, aby se švagr vzpamatoval, a najednou je jí to u zadele. Tím, že mu sejmete z beder i tu poslední povinnost-syna, se samozřejmě nevzpamatuje už nikdy. Ale chápu, že o to nejde,,,jenom že tak vyzněl původní příspěvek, poslední už byl zas o 180 stupnu jiný. K soudu bych ho netahala, kdoví jak by to dopadlo. Plná moc opravdu stačí…ve školce, škole, u lékaře,,,nevím jestli obecně na lékaře, nebo u každého jednoho je potřeba tebe napsat jako osobu, které se podávají informace apod. I já, stará koza, u každého nového /odborného/ doktora hlásím komu je možné podávat info. Pokud by to šlo an blok na všechno, tím líp, ale porada na OSPODu. Stokrát to tu holky jasně napsaly, ale ona se furt vzteká, teď už za podpory ally123 - my chápeme proč tu péči chce, nemusíš nám to vysvětlovat, však ale rady dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.10.24 15:29
@unuděná píše: Více

Tak já mám zkušenosti hlavně pracovní. Že to teď řeším i v soukromí, v rodině je sice pravda, ale já od začátku vím, že máme svázané ruce. Zatím nám to nevadí, mrzí nás to jen kvůli holce, že maminka nefunguje jak má a jak si zaslouží, my se snažíme, aby se měla dobře, máme jí rádi a věnujeme se jí, ale mámu jí nikdy nemůžeme nahradit. Ale prostě to by musela tchýně, ona se cítí jako ublížená chudinka, co má nevděčné děti. Na holku se.re totálně, nebyla schopna dorazit ani na její oslavu narozenin, kterou jsme dělali u našich, tak aby se ona mohla dostavit a neměla to daleko. Koupil jsem jí pro holku dárek, osobně jí ho dovezl, aby jí ho předala za sebe, protože ona absolutně netuší, co má ráda, co řeší, s kým se baví. Snažil jsem se jí to vše říct, prosil jsem jí ať dorazí na tu oslavu, ať si jí vezme na víkend, poradil jí, co s ní má podniknout, prostě všechno, aby byla nějaká šance proto, že si k sobě najdou cestu. Nic, prostě není zájem. Trestá mou manželku za to že řekla věci, které se jí nelíbí a holku za to, že jí řekla, že se u nás má líp..Na druhou stranu opakovaně píše, že nemá problém holku odhlásit ze školy a vzít si jí domů. Ano dodává že to bude pro obě peklo, holce tím akorát vyhrožuje, ta k matce nechce, důvody k tomu má, ale jelikož je tchýně „jen“ sobec co vidí chyby všude jinde, než u sebe ale jinak funguje normálně, tak vlastně není důvod, aby holka nebyla doma. Ano ona na ní kašle, neví o ní nic, její další dítě které má v péči je 15 hodin denně na počítači, nosí čtyřky ani jemu se absolutně nevěnuje, ale tu základní péči, stravu, že mají kde spát, že nechodí špinaví, nebije je, nefetuje to z pohledu zákonů stačí. Stačí to, že se holky nezříká, říká tak mi jí pošlete domů a to je to zásadní. Ona jí nevyhání, že má u nás mnohem lepší podmínky, kdy se jí věnujeme, učíme se s ní, povídáme si s ní, musí něco dodržovat, to vše je nadstandard dle zákona. Je to samozřejmě důležité, ale není to na odebrání. Její zprávy jsem ukazoval kolegyni, sociální pracovnici, my se sice do úpravy péče nehrneme, my se prostě o holku postaráme a rádi a bez nějakého papíru, ale chtěli jsme vědět, co a jak do budoucna, kdyby cokoli. Hlavně kvůli holce, aby byla v klidu, že jí máma neodhlasí ze školy a nevrátí zpět k ní na ZŠ, patří do deváté třídy, je na víceletém gymplu. Ale sama kolegyně říkala, že to není případ na soud, musíme prostě jen doufat, že to neudělá a pokud se stane, tak teprve potom to řešit, přes Ospod a školy, ale teď není důvod. Protože i přes spoustu výhrad normálních lidí a značně svérázné výchovy mojí tchýně to na odebrání není. Ostatně já si myslím to stejné, tak jak ona to vede, to je noční můra pro mě, že by u mě nechtělo být moje dítě si neumím představit, taky to dělám úplně jinak a to i s holkou a to není moje dítě, ale to nic nemění na tom, že je to jen můj názor a pohled, ať je jaká je, pořád je matkou a že dítě neohrožuje na životě, netyra ho a dá mu najíst je pravda také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40952
24.10.24 16:14

jak nevadilo? :think: jde o to dítě a zakladatelka to prezentuje tak, že to dělá pro dítě a až se dá svagr dohromady, tak mu dítě chce vrátit…takže ne, nevadilo. Proto se to snad nedělá, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24584
24.10.24 16:17
@BohunkaP píše: Více

Ano, OSPOD jsem radila. Nevím ale, proč se do zakladatelky navážet, když chce pomoct dítěti, které má na rodiče smůlu. Myslím to obecně v diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24584
24.10.24 16:19
@Matt 02 píše: Více

Ale matka se už práv vzdala a otec to sám chce, aby se staral někdo jiný, vždyť to zakladatelka psala. Z toho vycházím. Fakt nechápu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24584
24.10.24 16:21
@Janli píše: Více

Ten otec nesouhlasí? Vždyť za nima sám šel, že nezvládá. Nebo to nějak blbě chápu, už se v tom ztrácím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
24.10.24 16:57

Rodičovských práv a povinností se nejde vzdát.
Nečetla jsem celou diskusi, možná to tady už padlo. Adopce je nesmysl. Šla by pěstounská péče, pokud se ani matka ani otec o dítě nedokáží postarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.10.24 17:21
@cecetka píše: Více

Zakladatelka už ví, že se má jít poradit na OSPOD, což je jediná rada, kterou jí lze dát.
Psala, že maminka má psychické problémy a podepsala vzdání se dítě na OSPODU. To asi nebude úplně přesná formulace, asi se tam řeší zbavení rodičovské zodpovědnosti, ale to si vyjasní na OSPODU. Celkem zbytečně se tu ta diskuse takhle rozjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.10.24 17:21

Já tomu rozumím. Pokud je to tak, že se otec dobrovolně dítěte vzdá ve smyslu že bude souhlasit se svěřením dítěte do péče jiné osoby, tak pak ano, je možné zažádat o pěstounskou péči. To ale musí řešit na Ospodu, nejlépe společně. Pokud tam otce nedostane, tak sama s manželem a říct, jak se věci mají. Ale pokud se otec dítěte nevzdá dobrovolně, zatím mu velmi pravděpodobně bude přidělen jen dohled a podána pomocná ruka, s tím je potřeba počítat. Nebudou mu odebírat dítě z péče, pokud nebude souhlasit a zároveň dítě neohrožuje, to už posoudí tenhle orgán. Faktem je, že v našem státě mají biologičtí rodiče přednost a odebrání je až poslední možností, jsou li k tomu závazné důvody. Ano někdy se to i na můj vkus nechá zajít hodně daleko, ale tak to prostě je. Že otec teď něco plácá, protože se nechce starat a o dítě se stará někdo jiný z rodiny a in může být vysmátý, ještě neznamená, že to skončí odebráním, když na něj nastoupí na Ospodu a řeknou mu co a jak, jaké má možnosti, jaká pomoc mu bude nabídnuta a také jak to může skončit. To posoudí Ospod a rozhodne soud. V nejlepším zájmu kluka by bylo, kdyby se otec probral a začal se starat. Pokud se tak rozhodne, dostane se mu pomoci, pokud ne, neprobere se a nezačne fungovat nebo se o to ani nepokusí a dítěte se zřekne, budou se řešit další alternativy a ta PP. Ale v tom případě je potřeba, aby zakladatelka se svým mužem byli na tuto možnost připraveni, souhlasili s tím oba i s vědomím, že to může být až do dospělosti a také se připravili na to, že je budou čekat návštěvy z Ospodu, doprovázející organizace, kde se budou muset zúčastnit různých školení, seminářů, akci pro pěstouny, návštěv v rodině. Je to prostě velké rozhodnutí a je potřeba k tomu tak přistupovat, určitě není v zájmu dítěte, aby se stěhovalo jak stěhovavý pták a nevědělo, kde je doma. Je potřeba se připravit na to, že to bude náročné pro celou rodinu, včetně vlastních dětí, to není nic proti zakladatelce. Jen se jí snažíme říct, že to není tak jednoduché, ale že je to závažné rozhodnutí na dlouhou dobu. Ono pokud dojde k odebrání, tak už je velmi mizivá šance, že se dítě vrátí k rodičům, ono jak není jen tak dítě z péče rodičů vzít, tak zároveň není jen tak ho zas potom vrátit, prostě jednou jak už to dojde takto daleko, tak to není sranda. Nic víc nic méně, zakladatelka je hodná, že chce pomoci, je to záslužné, ale v klidu a s rozumem, kvůli tomu klukovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
24.10.24 17:24
@j.a.n.i1 píše: Více
:roll: :zed: možná v Praze jste až tak anonymní, že doktorka nepozná rodiče dítěte, které k ní už nějaký ten rok chodí, já třeba chodím s dcerou k doktorce, ke které jsem chodila jako dítě, tak kdybych se přestala o dceru zajímat, a k doktorce s ní přišla nějaká úplně cizí ženská, tak doktorka by se sakra zajímala,
navíc doktorka osloví dítě třeba „maminka ti bude dávat takový sirup“ a bezelstné dítě vyhrkne „to není maminka, to je teta Anča“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101481
24.10.24 17:29

@stinga No, jediná doktorka, která mě pozná je nase praktická a pak doktor na endokrinologii a to je všechno a na to stačí mit podepsany souhlas s ošetřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný