Akutní problémy s puberťákem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.3.19 15:12
@ivašot.
@Lalelale píše:
tak nějak, dvě hodiny denně nikdo neuvidí uklízet ani mě, natož abych to hodila na dítě na střední

Asi tak. Proč by měl malovat byt? Večeři o 3 chodech. Vymejšlet blbosti jen abych ho zaměstnala???
Vyluxovat, vytřít, utřít prach, umýt a uklidit nádobí, vyžehlit, vynést koš, umýt koupelnu.
Umýt - myje myčka, nežehlíme, koupelna je čistá.
Zbytek zabere půl hodiny.
Ale jinak se jim klidně ty 2 hodiny můžeš věnovat..
To bude puberťák štěstím bez sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
11.3.19 15:14
@MartinaIrena píše:
Já bych teda striktně netrvala na tom, že by měl dělat všechny domácí práce za maminku, ale nějak pomáhat by rozhodně měl. Edit a zejména bych se zasazovala o to, aby trávil volný čas nějakým smysluplným zpusobem. A pokud má špatný výsledky ve škole, tak bych mu prostě sebrala elektroniku do doby, než bych viděla zlepšení. A to bys viděla tu motivaci mít samý jedničky. :mrgreen:

Nooo, tak muj syn je nejaky zvlastni druh, ale tenhle zakaz pro nej neni motivace. A ted babo raď. . . :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
11.3.19 15:15
@Pajaja1 píše:
Chodis na topky? Jeeee, ja taky. . . Ale musim rict, ty kalendare dostavaji vsichni zaregistrovani uzivatele. . .
:-) to je dobře, moje francouzké brambory dostaly super hodnocení, a je to jednoduché. Místo brambor použiješ hranolky, vrstva hranolek, vrstva angl.slaniny, vrstva hranolek vrstva slaniny, nepřehnat to s haranolkama, no a potom tam můžeš dát co uznáš za vhodné, brokolici atd, samozřejmě ke konci vajíčka tak 2 :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
738
11.3.19 15:16
@divine woman píše:
@Pajaja1 Vydrž 5-6 let a bude to zas dobrý. :mavam:

Vydrzela bych cokoliv, ver mi, ale rada bych, aby z nej neco bylo. Aby si nezku.vil zivot. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
11.3.19 15:17
@Jessie_james píše: :-) to je dobře, moje francouzké brambory dostaly super hodnocení, a je to jednoduché. Místo brambor použiješ hranolky, vrstva hranolek, vrstva angl.slaniny, vrstva hranolek vrstva slaniny, nepřehnat to s haranolkama, no a potom tam můžeš dát co uznáš za vhodné, brokolici atd, samozřejmě ke konci vajíčka tak 2 :mrgreen:
:lol: :lol: Ja ti ale verim! :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
11.3.19 15:18
@Jessie_james píše:
Nechci se nějak vytahovat, člověk se naučí taky improvizovat, dostal od toprecepty.cz kalendáře za recepty co jsem tam napsal :mrgreen:

Hmmmm super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
11.3.19 15:20
@Paralenka červená píše:
@ivašot.Asi tak. Proč by měl malovat byt? Večeři o 3 chodech. Vymejšlet blbosti jen abych ho zaměstnala???
Vyluxovat, vytřít, utřít prach, umýt a uklidit nádobí, vyžehlit, vynést koš, umýt koupelnu.
Umýt - myje myčka, nežehlíme, koupelna je čistá.
Zbytek zabere půl hodiny.
Ale jinak se jim klidně ty 2 hodiny můžeš věnovat..
To bude puberťák štěstím bez sebe…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: No tak jo, to je trochu ehm..ale co třeba si najít nějaký sport, od toho počítače si zadělává na problém s nohama
  • Citovat
  • Upravit
25897
11.3.19 15:20
@Pajaja1 píše:
Vydrzela bych cokoliv, ver mi, ale rada bych, aby z nej neco bylo. Aby si nezku.vil zivot. . .

Ale ono z něj něco bude. Kluci se prostě v pubertě chovají někdy jako mimozemšťani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
11.3.19 15:21
@Pajaja1 píše:
Nooo, tak muj syn je nejaky zvlastni druh, ale tenhle zakaz pro nej neni motivace. A ted babo raď. . . :think:

Tak teď si protiřečíš. V úvodu jsi psala, že středobodem jeho života je PC a je ignorant na vše ostatní a najednou píšeš, že když mu ho zakážeš, tak to s ním ani nehne? Sorry, ale nevěřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.3.19 15:23
@Lalelale píše:
Nevím, jak to říct slušně, tak to řeknu na rovinu. Takhle si představuju nefunkční rodinu. Pokud rodina není finančně úplně na dně, tak bych jako rodič byla ráda, že si mladý kluk zkouší vydělat a že si může šetřit, koupit něco navíc, vydělat na lepší telefon, cokoliv…

Ať si klidně šetří, ale část by měl dát vždy rodičům. Podle mě o tom je rodina - maminka s tatínkem se můžou rozkrájet aby jejich dítě mělo vše a to když je větší by mělo chtít samo od sebe pomáhat a ne se tomu snažit vyhnout, chovat se sobecky a mít při pomáhání kecy. Rodiče dítěti platí vše hooodně dlouho a chlapec když budeš chodit na brigádu nemůže dát ani 20 korun za mýdlo? Proč ne? Rodiče se s dítětem doma učí, vybírají mu nejlepší školy, podporují ho při studiu, takže mně přijde správné aby potom takové dítě nebylo sobecké a myslelo taky na své rodiče - pomáhalo ochotně s čím to jen jde a v případě že má svůj vlastní život, svou ženu a děti tak alespoň jednou týdně zavolat rodičům a ujistit se že jim nic nechybí a i je při důchodu finančně podporovat - i kdyby to bylo jen pár tisíc měsíčně navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
11.3.19 15:24
@divine woman píše:
Ale ono z něj něco bude. Kluci se prostě v pubertě chovají někdy jako mimozemšťani.

Dekuji Ti. . . Jedina si me potesila. :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
11.3.19 15:29
@Lynette píše:
Ať si klidně šetří, ale část by měl dát vždy rodičům. Podle mě o tom je rodina - maminka s tatínkem se můžou rozkrájet aby jejich dítě mělo vše a to když je větší by mělo chtít samo od sebe pomáhat a ne se tomu snažit vyhnout, chovat se sobecky a mít při pomáhání kecy. Rodiče dítěti platí vše hooodně dlouho a chlapec když budeš chodit na brigádu nemůže dát ani 20 korun za mýdlo? Proč ne? Rodiče se s dítětem doma učí, vybírají mu nejlepší školy, podporují ho při studiu, takže mně přijde správné aby potom takové dítě nebylo sobecké a myslelo taky na své rodiče - pomáhalo ochotně s čím to jen jde a v případě že má svůj vlastní život, svou ženu a děti tak alespoň jednou týdně zavolat rodičům a ujistit se že jim nic nechybí a i je při důchodu finančně podporovat - i kdyby to bylo jen pár tisíc měsíčně navíc.

Muj syn vloni nelidsky drel (proto chci, aby mel vzdelani a toto nemusel snaset). Podotykam, ze si nestezoval, to ja to z nej tahala, on srovnani nema, pripadalo mu to, pro mne dojemne, normalni. . . Ty tezce vydelany penize si ZCELA zaslouzil, nechtela bych z nich jedinou korunu. Zadostiucineni peo mne bylo, ze se zaslouzil o to, co si chtel koupit. Chtit po pubertakovi skolou povinnem, aby z takovych penez prispival na domacnost dospelych lidi, mi pripada nenormalni. S vyjimkou matky v hmotne nouzi tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
11.3.19 15:29
@Pajaja1 píše:
Dekuji Ti. . . Jedina si me potesila. :) :hug:

Tak jestli jsi chtěla, abychom tě tady všichni chlácholili, že to bude dobrý, že ta závislost na PC a případné deprese časem samy odezní, tak prosím. Klidně ti to tady můžu nabulikovat. Já bych se to teda spíš snažila řešit, ale každýho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
11.3.19 15:33
@MartinaIrena píše:
Tak teď si protiřečíš. V úvodu jsi psala, že středobodem jeho života je PC a je ignorant na vše ostatní a najednou píšeš, že když mu ho zakážeš, tak to s ním ani nehne? Sorry, ale nevěřím

Neprotirecim. Je to tak. Bohuzel. Zhorsi se jen ve skole. Myslim, ze nic vic tim nedokazu. Tvoje slova pro mne nejsou zadnym prinosem. Nepis uz. Ja chtela podobne zkusenosti ostatnich. Ty zadnou nemas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.3.19 15:50
@Pajaja1 píše:
Muj syn vloni nelidsky drel (proto chci, aby mel vzdelani a toto nemusel snaset). Podotykam, ze si nestezoval, to ja to z nej tahala, on srovnani nema, pripadalo mu to, pro mne dojemne, normalni. . . Ty tezce vydelany penize si ZCELA zaslouzil, nechtela bych z nich jedinou korunu. Zadostiucineni peo mne bylo, ze se zaslouzil o to, co si chtel koupit. Chtit po pubertakovi skolou povinnem, aby z takovych penez prispival na domacnost dospelych lidi, mi pripada nenormalni. S vyjimkou matky v hmotne nouzi tedy.

Ano? A ty si své těžce vydělané peníze ZCELA nezasloužíš? Pořád se k němu chováš jako ke svému malému chlapečkovi. Obzvlášť kluci mají problém s tím že i když jim je 18 tak se pořád necítí jako muži ale jako děti. Ale můžou za to i hodně rodiče a jejich přístup k vlastním dětem. Synovi je 6 - když dostane výjimečně za pomoc penízek, tak mu ho nechám, protože je to malý chlapeček až mu bude 16 myslím že je v pořádku ho naučit, že peníze co našetří nemůže dát všechny na telefon a že šetření na něco trvá trochu déle, protože je vždy potřeba dát peníze i na běžné nudné věci - a ano u 20ti korun za mýdlo bych teda výčitky neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí