Akutní problémy s puberťákem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14007
11.3.19 18:24
@Jessie_james píše:
Zážitky ze školy musí každý mít. Nezapomenu na spolužáka, který ve vlaku na okně kreslil elipsy do technického kreslení, a průpovidky češtináře.. Přišel do třídy praštil s písemkama na stůl a prohlásil: „Děťátka, doma jsem se houpal na liánách vaší blbosti, a prodíral jsem se houštinami vaší debility“ Tak jak člověk mohl asi reagovat ?

Vzdyt to ja vim;)) , mezi školni zazitkz se vubec jako rodic nepletu :D .Když jsem já chodila do školy , tak jsem vubec nepochopila , proc nam davali poznamky :roll: Stejne ty rodice , nildy nevi, jak to presne bylo a stejne bufou vic verit svymu diteti nez nejaky cizi ucitelce :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
11.3.19 19:14

@_.Emilyyy Já si poznámky podepisoval sám, na základce jsem byl hvězda na střední průměr, pak jsem šel dělat it, takže celkem těžká vejška dálkově, tak to už nešlo. I když jsem dost pozdě zjistil že jsem spíš humanitně založený. Rodiče, ty neměli nějak čas cokoliv hodnotit, to mělo svoje plus :-). Za všechno co jsem udělal nebo neudělal si můžu sám :-)

• Citovat
  • Upravit
25126
11.3.19 19:56
@růžový achát píše:
Měla jsem doma to same … je mu tedy 13- zhoršil se mu prospěch a když nesportoval, tak hrál. Zamkla jsem komp přes Microsoft na rodičovský zámek a teď mu to ovladam přes mobil. 14 dní trvalo než se vyvztekal, teď jede jak švýcarský hodinky ;)

To jsem se taky zakladatelce snazila naznačit a se zlou jsem se potazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.3.19 07:58
@MartinaIrena píše:
To jsem se taky zakladatelce snazila naznačit a se zlou jsem se potazala.

A ja se ti snazila rict, ze az takhle radikalne to na nej neplati. Uz jsem tyhle metofy vyzkousela, ver mi.
No nic, zkusim najit na Googlu tipy jak bojovat s psychickou lenosti ditete. To je ten problem totiz. )))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
12.3.19 08:20
@Pajaja1 píše:
A ja se ti snazila rict, ze az takhle radikalne to na nej neplati. Uz jsem tyhle metofy vyzkousela, ver mi.
No nic, zkusim najit na Googlu tipy jak bojovat s psychickou lenosti ditete. To je ten problem totiz. )))

Já ti nevím, jestli zrovna Google je v tomhle případě správný zdroj. Tam se člověk taky dozví spoustu nesmyslů. Spíš mě napadá dobrej psycholog. Je mi jasný , že s puberťákem není kloudná řeč, ale přesto bych se s ním snažila o tom mluvit
Nikde není psáno, že by se třeba deprese měly vyhýbat náctiletým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.3.19 08:30

Ten psycholog me vcera taky napadl. . . To bude asi to nejlepsi. S tema radama na Googlu - myslela jsem to spis tak, ze bych se dozvedela JAK podnitit nejak jeho zajem. Fakt je zabejcenej. Uz o nej mam docela strach. Nevidim do jeho hlavy, ani to nechci vyslovovat. :,(
Jeho tata s nami nezije a zacal byt hodne nekompromisni. Ale jen zakazy ten problem neresi. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.3.19 08:34
@MartinaIrena píše:
Já ti nevím, jestli zrovna Google je v tomhle případě správný zdroj. Tam se člověk taky dozví spoustu nesmyslů. Spíš mě napadá dobrej psycholog. Je mi jasný , že s puberťákem není kloudná řeč, ale přesto bych se s ním snažila o tom mluvit
Nikde není psáno, že by se třeba deprese měly vyhýbat náctiletým

Jinak, vecer jsem s nim o vsem mluvila. Ne poprve a. . . vazne v klidu. On mi rekl narovinu, ze je proste linej. Uz bysi mohl ale uvedomit, jak je to vzdelani dulezity. On neni blbej, je linej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
12.3.19 08:34

@Pajaja1 Kluk v pubertě bez táty doma je blbé. A když s vámi nežije, tak by neměl zakazovat, stejně jsi ve finále na syna sama. Zkus toho psychologa nebo ve škole výchovného poradce. Hlavně nic nelámej silou, to nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.3.19 08:38

@divine woman Fakt se snazim v klidu. Vim, ze silou nic nezmuzu. Kazdopadne se jako prvni uchylim ke kazdodennimu overovani jeho pripravy. Na zakladce jsem to az tak delat nemusela, byl samostatnej. Ja uz to proste brala tak, ze na stredni pojede sam. Bohuzel to tak neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
12.3.19 08:43
@Pajaja1 píše:
Jinak, vecer jsem s nim o vsem mluvila. Ne poprve a. . . vazne v klidu. On mi rekl narovinu, ze je proste linej. Uz bysi mohl ale uvedomit, jak je to vzdelani dulezity. On neni blbej, je linej.

To víš Ty, že je vzdělání důležité, ale on je v bezpečí doma u maminky a tak mu to tak nepřijde. já myslím že to chce čas a do ničeho ho nenutit. Náš kluk to měl tak, že nosil domů samé poznámky. Tak jsme to zkoumali a zjistili jsme že se ve škole nudí tak dělá neplechu. tak jsme ho dali na školu, kde už musel dělat přijímačky (základku) a totální spokojenost, je soutěživý, a bylo po problému.

• Citovat
  • Upravit
25126
12.3.19 09:54
@Pajaja1 píše:
Jinak, vecer jsem s nim o vsem mluvila. Ne poprve a. . . vazne v klidu. On mi rekl narovinu, ze je proste linej. Uz bysi mohl ale uvedomit, jak je to vzdelani dulezity. On neni blbej, je linej.

Nechci ho omlouvat, ale fakt se takhle můžou projevovat deprese a u mě konkrétně někdy únava. Mívám ji často z důvodu chudokrevnosti, protože se mi špatně vstřebává železo. Nemusí to být váš případ, jen na to pozor. A jinak vidím jako skvělou zprávu, že je ochoten o těch věcech diskutovat. To spousta puberťáku není a jen hází xichty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
12.3.19 09:58
@divine woman píše:
@Pajaja1 Kluk v pubertě bez táty doma je blbé. A když s vámi nežije, tak by neměl zakazovat, stejně jsi ve finále na syna sama. Zkus toho psychologa nebo ve škole výchovného poradce. Hlavně nic nelámej silou, to nemá cenu.
@Pajaja1 píše:
Ten psycholog me vcera taky napadl. . . To bude asi to nejlepsi. S tema radama na Googlu - myslela jsem to spis tak, ze bych se dozvedela JAK podnitit nejak jeho zajem. Fakt je zabejcenej. Uz o nej mam docela strach. Nevidim do jeho hlavy, ani to nechci vyslovovat. :,(
Jeho tata s nami nezije a zacal byt hodne nekompromisni. Ale jen zakazy ten problem neresi. :zed:

S tátou to je špatný. A když je s ním, věnuje se mu aspoň? Ono je to taky hodně důležitý, aby ti kluci chytali ty mužský vzory. Ani tak nejde o to, co dělají, spíš o to, že to dělají spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.3.19 12:51

Tak jsem si ve skole domluvila schuzku s vychovnou poradkyni. . . Ta pani v telefonu znela uklodnujicim dojmem. Zatim se setkame jen spolu, priste se synem. Mozna bude lepsi, kdyz u toho nebudu. Napada me, ze bymu moje pritomnost nemusela byt prijemna. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.3.19 12:55
@MartinaIrena píše:
S tátou to je špatný. A když je s ním, věnuje se mu aspoň? Ono je to taky hodně důležitý, aby ti kluci chytali ty mužský vzory. Ani tak nejde o to, co dělají, spíš o to, že to dělají spolu

Venuje, to ne ze ne. Ale on ho nema na starost. Dosla mu trpelivost, oznamil mu, ze placeni telefonu a dat je minulosti a ze uz ho ma plny zuby. Neproziva s nim zivot intenzivne, mozna tomu napomohlo, ze ma svuj novy vztah. Tohle uz tu jednou bylo a myslim, ze zrovna ve veku, kdy si v sobe kluci formuji muzske vzory. Bohuzel pro nej, tenkrat jeho tata uprednostnoval deti sve partnerky, ktere se nas syn do kramu nehodil. Proto me napada, co ten kluk vlastne proziva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
12.3.19 13:18

Cetla jsem tu ted podobny, o moc starsi diskuzi. Nechat kluka odejit ze skoly, aby sel bez vzdelani pracovat. . . to nehodlam udelat. Tusim totiz, ze uz by se ani po takovy lekci do skoly nevratil. A pak by z nej fakt bylo to budizknicemu, kterych ma nas stat, casto kvuli velmi nizke inteligenci a asocialite, opravdu dost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí