Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Burj Chalifa skupina na facebooku, kde matky nakupují a prodávají věci po dětech. A tam vidím, že to kupují jak zběsilé. Nikde jsem nepsala, že to kupuju já
Já tam prodávám věci po malém. Jak jsem psala, nosíme naprosto odlišné značky, ke kterým máme vztah já i manžel z toho důvodu, že oba děláme, já tedy spíš dělala sporty, u kterých se tyto značky nosí v podstatě jako funkční oblečení.
Jinak mě teda dost vadilo, že jdu po ulici a potkám dalších dvacet ženských, co mají tuhle stejnou kabelku a ještě ke všemu ani ne originál. Ale to už je věc zakladatelky.
Lidi, proč všichni odpovídáte na něco jiného, než byl dotaz? Zakladatelka se jasně ptala, kdo objednal a jak byl spokojen a né, jestli je to morální… Lidi, to fakt máte potřebu přispívat do všech založených diskuzí nějakou radou či sdělením, i když absolutně mimo téma?
@nat77 Z Aliexpress objednávám, né tedy LV a ani podobné značky. Třeba teď jsem tam objednala malé bryndáky s rukávem a to jen proto, protože po celé Plzni nejsou k dostání celogumové, jen s rukávy látkovými a to mi jaksi na nic. Po Plzni chodí několik rádoby modelín a ty mají LV. Popravdě, těžko říct, jestli je to originál nebo fake z Číny, ale pokud si něco takového objednáš, budiž. Ale i ostatní oblečení a doplňky pak musíš mít „na úrovni“, i kdyby fake. Ono vypadá hodně blbě, mít rádoby LV kabelku a k tomu žabky od větví…
@sexyfraga píše:
A hlavně ti to zabaví celnice a budeš stím mít problémy.
Na celnici zabaví pouze zboží nad 22 euro, kde bude vyměřeno clo, popř. DPH. Jinak málokdy zabaví něco kvůli „značce“, ať je to LV, Adidas, Nike,… Důležité, nechat si na obálku či na balík napsat, že je to dárek, což oni píšou většinou automaticky…
Tak sláva, konečně někdo k věci
Ne, nechci si kupovat fake, mohu si dovolit originál, jenom mě to prostě zajíma, protože opakuji, když jsem ty fakes viděla, docela mě zarazilo, jak jsou věrné a tak mě zajímá, jestli jako jsou „originálnější“ fakes a opravdu fakeové fakes, to je vše ![]()
@maritimka Není pravda! Na tyto věci se dost dáva pozor. Chtějí mít doklad o tom, že to je pravý a pokud tam bude nízká hodnota je jasný, že to pravý není a rovnou to zabaví, protože je to padělek a zboží, které má ochranou známku. Pak jim budeš podávat vysvětlení atd kontaktují LV v Praze a budou chtít vědět zda se jedná o padělek nebo ne a co udělat s padělkem. Většinou se padělek spálí a dotyčná může dostat pokutu.
@lyrica píše:Že by nextíkové matky?
@Burj Chalifa skupina na facebooku, kde matky nakupují a prodávají věci po dětech. A tam vidím, že to kupují jak zběsilé. Nikde jsem nepsala, že to kupuju jáJá tam prodávám věci po malém. Jak jsem psala, nosíme naprosto odlišné značky, ke kterým máme vztah já i manžel z toho důvodu, že oba děláme, já tedy spíš dělala sporty, u kterých se tyto značky nosí v podstatě jako funkční oblečení.
Příspěvek upraven 20.07.13 v 18:26
@sexyfraga to se vážně ale děje minimálně. Ty balíky jim fakt chodí a bez problému. Každý den tam řeší předání věcí a tak, nikdo nic o zabavení nepsal ![]()
@Burj Chalifa, nevím, proč by nxt matky byly pipiny, nxt je celkem dobrá kvalita za přiměřenou cenu, pravda, je trošku srandovní, když se tomu říká „značkové oblečení“, ale jinak v tom nevidím problém.
To by se stejně tak mohly označovat některé za „originál LV, Prada, Burberry, atd. pipiny“ a vévodila by jim Vereška ![]()
@Burj Chalifa Proč bych mezi ně měla chtít patřit? ![]()
Zrovna já si dávám sakra záležet do čeho se oblékneme a malému kupuju věci co mi pak za ně matky můžou urvat ruce
(Vans botky a tak, to se se v ČR nedá skoro sehnat, potrpím si na to, i když za to utratíme nemalej peníz. Což mě ale nemrzí
)
@nat77 tady se říká značkové oblečení všemu
H&M, F&F, New Yorker
![]()
@maritimka, s USA jsem si několikrát objednávala pro děti třeba RL, pravda, teď už to s tím jejích poštovným taky není taková sranda, jak bývala, ale rozhodně jsem nikdy celníky kontaktována nebyla, pokud jsem se vešla do limitu.
@lyrica píše:
@nat77 tady se říká značkové oblečení všemuH&M, F&F, New Yorker
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to má do „značek“ hodně daleko. ![]()
@Burj Chalifa mno jo, tady lidi nemají vůbec fantazii, chuť a kdoví nad čím přemýšlí, když oblíkají sebe a svoje děti.
Tuhle jsem u doktroky potkala paní, hrozně mi obdivovala syna (nechci aby to vyznělo jako chvástání, ale jako příklad se to hodí), jak je oblečený. Říkala, že ona pochází z Itálie, no a že tam je to prostě normální, když dítě pěkně a stylově oblečené. Že nechápu tu módu českých matek, kdy narvou svoje tříleté dítě do dupaček s medvídkem, což v jeho věku už vypadá dost infantilně..Ale to jen tak mimo téma ![]()