Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1826
24.5.14 07:38
@Anonymní píše:
@canaglia
jen upřesnění, náklady exkeuce, pokud je oprávněná, vždy hradí povinný (dlužník)
Jinak jak jsem pochopila v případě mamby k žádné změně poměrů nedošlo, otec snížil platby „za trest“, ze své vůle, objektivní důvod neudává žádný. Já bych exekuci naopak podala, soud o snížení výživného není v řádu týdnů a někde ani v řádu měsíců. Pokud přistoupím na snížené platby, dávám najevo, že náklady na dítě jsou plně zvladatelné i se sníženou výměrou. Plnit pravomocné rozhodnutí soudu=nechat se ždímat prapodivná úvaha. U nás naopak pomohlo, že jsem exekuci podala, soudce otci hodně dal najevo nelibost, že to „nechal zajít až k exekuci, přestože byl upozorněn“ a prostředky, které mohly jít na potřeby dítěte, zaplatil za náklady exekuce.
:palec: :palec: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
29.5.14 13:38
@Anonymní píše:
@canaglia
jen upřesnění, náklady exkeuce, pokud je oprávněná, vždy hradí povinný (dlužník)
Jinak jak jsem pochopila v případě mamby k žádné změně poměrů nedošlo, otec snížil platby „za trest“, ze své vůle, objektivní důvod neudává žádný. Já bych exekuci naopak podala, soud o snížení výživného není v řádu týdnů a někde ani v řádu měsíců. Pokud přistoupím na snížené platby, dávám najevo, že náklady na dítě jsou plně zvladatelné i se sníženou výměrou. Plnit pravomocné rozhodnutí soudu=nechat se ždímat prapodivná úvaha. U nás naopak pomohlo, že jsem exekuci podala, soudce otci hodně dal najevo nelibost, že to „nechal zajít až k exekuci, přestože byl upozorněn“ a prostředky, které mohly jít na potřeby dítěte, zaplatil za náklady exekuce.

@MambaJ
No právě, nasypou se peníze exekutorům. Stojí to za to? Proboha to se z těch peněz všichni tak zblázníte, že se raději navzájem finančně budete likvidovat? Ach jo… O ty prachy nepřijde, chlap to bude muset zaplatit zpětně a bez nákladů na exekuci, pokud soud změnu nepřipustí. Neblbněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.14 12:02

@maritimka Ze začátku jsem mu dávala vše plíny, svačinu, oblečení na převléknutí. Nakonec mu dávám sebou jen plíny a za to že mu nebalim věci na převlečení protože si není schopen na něj něco koupit vrací mi ho v takovém stavu, že ty věci z něj slíknu a vše jde komplet do pračky a to pokaždé co ho má!!! Dost mě to vytáčí. :zed:

• Citovat
  • Upravit
32866
9.6.14 12:07
@Anonymní píše:
@maritimka Ze začátku jsem mu dávala vše plíny, svačinu, oblečení na převléknutí. Nakonec mu dávám sebou jen plíny a za to že mu nebalim věci na převlečení protože si není schopen na něj něco koupit vrací mi ho v takovém stavu, že ty věci z něj slíknu a vše jde komplet do pračky a to pokaždé co ho má!!! Dost mě to vytáčí. :zed:

a to nemůže mít oblečení u sebe, a než ti ho doveze tak ho převléct a špinavé oblečení vyprat on? To co by měl na sobě bys mu při dalším předání vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
9.6.14 17:01
@Anonymní píše:
@maritimka Ze začátku jsem mu dávala vše plíny, svačinu, oblečení na převléknutí. Nakonec mu dávám sebou jen plíny a za to že mu nebalim věci na převlečení protože si není schopen na něj něco koupit vrací mi ho v takovém stavu, že ty věci z něj slíknu a vše jde komplet do pračky a to pokaždé co ho má!!! Dost mě to vytáčí. :zed:

@andelka83
Holky, pokud je dítě ve vaší péči, pak byste měly všechno obstarat vy - tj. i vyprání náhradního oblečení, uvařit a dát v kastrůlku, protože pokud to chcete po chlapovi, aby to dělal, pak pečujete oba střídavě a je to tedy střídavé péče a nesvěření dítěte do péče jednoho rodiče, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.14 17:28

@canaglia střídavá péče je něco jiného než zmiňuješ, třeba u nás u soudu říkala, že pokud si chce dceru brát tak má mít vše připravené, né že já budu lítat kupovat pleny,… pokud se dohodneme, tak oblečení mu samozřejmě připravím, ale základní hyg. potřeby, jídlo má na pobyt u něj obstarat on

• Citovat
  • Upravit
5508
9.6.14 17:34
@Anonymní píše:
@canaglia střídavá péče je něco jiného než zmiňuješ, třeba u nás u soudu říkala, že pokud si chce dceru brát tak má mít vše připravené, né že já budu lítat kupovat pleny,… pokud se dohodneme, tak oblečení mu samozřejmě připravím, ale základní hyg. potřeby, jídlo má na pobyt u něj obstarat on

No dosud to tak bylo, svěřovalo se do výchovy, ne do péče, takže pečovat směl i ten druhý, jen nesměl vychovávat. Od 1. 1. 2014 se svěřuje do péče jednoho rodiče, tudíž ten druhý je z péče vyloučen. Nesmí pečovat, ale může vychovávat. To je podstatná změna proti zákonu o rodině, která ještě většině lidí nedocvakla. Až na to tátové přijdou, pak budou matky běhat do bytů tátů a uklízet hračky, vytírat a utírat prach v dětském pokojíčku, protože ony pečují, otec podle rozsudku nesmí… Pak možná matky budou požadovat střídání se v péči…
Přečti si zákon o rodině a nový občanský zákoník, uvidíš, že mám pravdu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
9.6.14 18:13

@canaglia hustý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
9.6.14 18:20

@canaglia dost dobrý :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.6.14 18:44

@canaglia ještě že mám děti od loňska ve výchově a ne v péči :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
9.6.14 20:02

@canaglia tak to je mazec. Ještě že máme děti ve společné péči :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.6.14 20:50

@canaglia
no já mám rozhodnutí podle NOZ a poučení soudkyně znělo, dítě má být ke styku připraveno tzn. motivováno atd. po materiální stránce připraveno k odchodu z domu, vše ostatní je na otci. Protože on má právo styku nikoliv povinnost a dítě k němu nejede jako nevítaný host a mělo by se u něj cítit dobře, tak aby vzájemný styk :roll: :roll: mohl být bez obtíží realizován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.6.14 21:01
@veri3110 píše:
@canaglia
mělo by se u něj cítit dobře, tak aby vzájemný styk :roll: :roll: mohl být bez obtíží realizován.

to jsou strašné formulace, co :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.6.14 21:08

@sagina
no to teda. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
9.6.14 21:09
@veri3110 píše:
@canaglia
no já mám rozhodnutí podle NOZ a poučení soudkyně znělo, dítě má být ke styku připraveno tzn. motivováno atd. po materiální stránce připraveno k odchodu z domu, vše ostatní je na otci. Protože on má právo styku nikoliv povinnost a dítě k němu nejede jako nevítaný host a mělo by se u něj cítit dobře, tak aby vzájemný styk :roll: :roll: mohl být bez obtíží realizován.

Nemůžeš brát soud vážně, jedou v zajetých kolejích, než jim to dojde, bude to trvat tak 16 let odhadem. Právě že otec má nyní při svěření do péče matky právo styku a výchovy, nikoliv péče. Ty máš povinnost dítě řádně materiálně i psychicky na styk připravit, on má povinnost finančně přispívat výživným, ty nahrazuješ povinnost výživy osobní péčí. Pokud by otec měl právo péče, pak se střídáte v péči a mění se právní forma na střídavou péči. Ale klídek, než tohle projde judikáty, bude to dlouho ještě postaru. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna