Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@yum-yum26 píše:
@pansy Hm,tak tak. Já chápu, že mnoho lidí je a bude naštvaných, to jo, ale chápu to, že prostě jsou lidé, kteří udělali chybu, nejsou to žádní kriminálnící, vrazi, zloději apod., a takovým amnestie opravdu pomůže.
chyba je prehlidnout auto na krizovatce nebo auto, ktery musi najednou zastavit kvuli nejaky prekazce, ale sednout za volant bez papiru a napitej? To je demence, to se na me nezlob… Takovej clovek ma jit sedet a ne dostat podminku… Ze se nic nestalo, to je jen obrovsky stesti, bohuzel spousta lidi takovy stesti nemelo a kvuli takovymu „chudackovi, co jen udelal chybu“ uz se nikdy k nicemu nevyjadri ![]()
@pansy Osudovou chybu? Takže všichni co jsou ted propuštěni tam seděli neprávem? nebo jak to mám od Tebe chápat? A upřímně, pokud udělám blbost, tak za ni snad budu „platit“ ne? Ale jo, ono je super, že je přes 7000 lidí propuštěných, sice se bude vesele ve větší míře opět krást ( a kdyby jen krást), ale hlavně, že jsou osudové chyby odpuštěny ![]()
@nikitanikita píše:
vse je to o nazoru kdyby tento nezodpovedny clovek udelal ujmu na zdraví nekomu z tve rodiny nebo dokonce ohrozil na silnici tebe budes mluvit jinak
On nikoho ale nezranil, ani nezabil ![]()
@pansy píše:
On nikoho ale nezranil, ani nezabil
takže když na tebe někdo vystřelí a mine tak je to v pohodě. Není to pokus o vraždu?
No, spis bych rekla, ze mel kolega smulu na jmeno-nejmenoval se Rolincova, takze za autonehodu, pri ktere nikdo nezrmrel ani se nikdo nezranil, vsichni byli bez alkoholu, tak dostal 8 let, pac mu videli do hlavy a rekli, ze to byl umysl.
Kolega si nemysli, ze nic neudelal-naopak, byl z toho spatny, je si vedom, ze zpusobil autobehodu-jen dost dobre se mu vysvetluje, proc on tam je na 8 let a takovi, jako Rolinc a Trpisovsky, jsou na svobode…
Udelal osudovou chybu, kterou muze udelat kdokoli z nas, znicilo mu to zivot-prisel o praci, doma ma malinky dite a zenu na matersky, prisli o dum, k tomu ho soud potrestal na 8 let. A to, se muze stat kazdymu. Je to normalni clovek, jako ja, jako kdokoli jinej. Tak vazte slova, co tu moralizujete, kterak y by jste nikdy nic neudelali, ze mu to patri atd.
@pansy píše:
No, spis bych rekla, ze mel kolega smulu na jmeno-nejmenoval se Rolincova, takze za autonehodu, pri ktere nikdo nezrmrel ani se nikdo nezranil, vsichni byli bez alkoholu, tak dostal 8 let, pac mu videli do hlavy a rekli, ze to byl umysl.
Kolega si nemysli, ze nic neudelal-naopak, byl z toho spatny, je si vedom, ze zpusobil autobehodu-jen dost dobre se mu vysvetluje, proc on tam je na 8 let a takovi, jako Rolinc a Trpisovsky, jsou na svobode…
Udelal osudovou chybu, kterou muze udelat kdokoli z nas, znicilo mu to zivot-prisel o praci, doma ma malinky dite a zenu na matersky, prisli o dum, k tomu ho soud potrestal na 8 let. A to, se muze stat kazdymu. Je to normalni clovek, jako ja, jako kdokoli jinej. Tak vazte slova, co tu moralizujete, kterak y by jste nikdy nic neudelali, ze mu to patri atd.
Sorry, ale tomu se mi nechce věřit. -osm let za nehodu, při které se nikdo nezranil? Blbost… I I takový Lacina dostal (zaslouženě) pět let. Pokus o vraždu je pokus o vraždu. Jasně, kdyby nebyly kamerové záznamy, to by se mu to kecalo. Ale na na videu je jasně vidět, že mu ujely nervy, že ho někdo blokuje a vrazil do nich. A že se jim nic vážného nestalo byl ZÁZRAK.
nO, ALE TO je jedno. Každopádně osmi letům za nehodu, při které se nikdo nezranil, lze těžko věřit.
@pansy za prvé se mi tomu nechce věřit, 8 let za nehodu při které nikdo nebyl zraněn a nebyl tam alkohol. A pokud by to byla pravda, ok, zde by amnestie být měla. Ale měla by být i u tísíců romů, kteří ted vyráží dělat bordel a jdou si pro dávky a hovno dělat? To stejní i ostatní lidé, kteří tam sedí právem?
@AngelLilly píše:
@pansy za prvé se mi tomu nechce věřit, 8 let za nehodu při které nikdo nebyl zraněn a nebyl tam alkohol. A pokud by to byla pravda, ok, zde by amnestie být měla. Ale měla by být i u tísíců romů, kteří ted vyráží dělat bordel a jdou si pro dávky a hovno dělat? To stejní i ostatní lidé, kteří tam sedí právem?
Já bych s tím trestem souhlasila, kdyby to bylo jako u Laciny. nervák se pokusil vytrestat nevinné lidi, kteří ho zpomalovali.
Kdykoliv, kdyžý někdo z mých blízkých vyráží na dálnici, bojím se, že potkají takového pošuka, který m, i je vezme jen kvůli tomu, že se odvážili zpomalit ho o deset sekund. ![]()
@Bábrdl jo tak Lacina je případ sám pro sebe
ale fakt mi přijde divný, aby někdo za nehodu bez alkoholu a bez zranění vyfásl 8 let
bud tomu příběhu něco chybí ![]()
@pansy píše:
A za jaký trestný čin byl přesně odsouzen??
@Bábrdl píše:
Takhle já to nevidím. Kdyby chtěl, může dát milost tomu chlapovi, co přejel a zabil ty dva chlapečky, nebo pedofilovi, co uškrtil toho klučíka z Brodu… Ale vsaď se, že by to debatu vzbudilo. Stejně jako kdyby nám o 300% zvedli daně, To taky můžou
No tak z tohoto pohledu.. To pokulhává - amnestie je právo udělené prezidentovi republiky, bezpodmínečně.
Kdežto hlasování o zvýšení daní spadá do pracovní činnosti politiků, kterou mají vykonávat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a za niž jsou pak hodnoceni voliči (ve volbách).. S tímto bych spíš srovnávala Klausovo extempore s propiskou - čili, jak nás jako prezident navenek reprezentuje..
Ad propiska - on už někde zmínil, že chtěl udělat nějakou charitu pro skomírající český bulvár. Řekl to s kamennou tváří, ale jak vážně to myslel… ![]()
@mag píše:
A za jaký trestný čin byl přesně odsouzen??
To by mě taky zajímalo.
@Amber_1977 píše:
No tak z tohoto pohledu.. To pokulhává - amnestie je právo udělené prezidentovi republiky, bezpodmínečně.
Kdežto hlasování o zvýšení daní spadá do pracovní činnosti politiků, kterou mají vykonávat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a za niž jsou pak hodnoceni voliči (ve volbách).. S tímto bych spíš srovnávala Klausovo extempore s propiskou - čili, jak nás jako prezident navenek reprezentuje..
Prezident přeci taky skládá přísahu. „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“
A my, coby členové lidu říkáme, že se domníváme, že se nechová ve svém úřadu v našem zájmu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, jak nám přísahal.