Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uf, anonymy jsou ta nejhorší zbabělost, kterou znám!!!!
![]()
Já bych za ní zašla a řekla jí, že děkuji za radu, že si cením jejího zájmu ohledně naší rodiny. A že vracím dopis, kdyby si na druhou stranu třeba chtěla napsat nákup.
Jako co jinýho s tímhle dělat?
No pokud bych si byla na stopro jista kdo to je, tak za tim clovekem zajdu a reknu mu, ze az mi bude chtit neco rict do oci ohledne vychovy meho ditete a ne jako anonym, tak at prijde.
Jinak ale muzu rict, ze bych to musela hodne rozdychavat, protoze ja jsem prudka povaha a nikdo me nebude poucovat!
Kazde ditko je jine, o nekterem clovek nevi a nektere je proste slyset.
Moje dcerka, kdyz byla u babicky, tak jednou navecer si proste nahlas hrala, az jecela a soused mati zabusil na stenu. No proboha, kde to jsme, abych nekomu kvuli diteti bouchala na stenu? ![]()
Mati to nechala byt, ale ja tam poslala sveho muze, aby to vyridil, pry pan chtel spat, maji 3pokojak, tak mel jit v sedm vecer nekam jinam.
Od te doby je klid.
mě to příjde hezky, slušně napsané… třeba chce pomoct.. z anonymu cítím pochopení vaší situace… třeba by to stálo za zvážení ![]()
No je to pěkně podlý.....Mohla ti to frajerka říct do očí, ne?!
Nic si z toho nedělej, já bych jí to bud vrátila, nebo prostě nedělala nic… Možná ale by se zklidnila, kdybys jí to vrátila…
Jé, u nás je každej den nějakej křik… Já má zas hysterickýho syna
Když někomu napíšu, že nezvládá výchovu dítěte, aniž by věděl podrobnosti a ještě anonymně, tak mi to slušné vůbec nepřipadá…
Navíc sousedka nemůže vědět- nikdo nemůže vědět, jestli třeba dítě nemá diagnozu, nějaký porblém atd.
Mně to připadá dosti ubohý
eMaminka píše:
mě to příjde hezky, slušně napsané… třeba chce pomoct.. z anonymu cítím pochopení vaší situace… třeba by to stálo za zvážení
No ale proč anonymně?? Anonym vždycky zabolí.
To se s ní nemohla pustit do řeči a nějak jí to říct, nebo teda když neměla odvahu, tak se aspoň podepsat? ![]()
Davdan píše:eMaminka píše:No ale proč anonymně?? Anonym vždycky zabolí.
mě to příjde hezky, slušně napsané… třeba chce pomoct.. z anonymu cítím pochopení vaší situace… třeba by to stálo za zváženíTo se s ní nemohla pustit do řeči a nějak jí to říct, nebo teda když neměla odvahu, tak se aspoň podepsat?
když se na to podíváte reálně, kdyby se podepsala, kdyby konfrontovala osobně bylo by to pro obě strany mnohem více nepříjemné, než toto.. dle mého chce pomoc, chápe, že se trápíš s výchovou dítka jen nechce aby to pro tebe bylo víc nepříjemné než je…
Psát anonymy určitě v normálu není.
A podle mě je píšou lidi, kteří se bojí konfrontace tváří v tvář, chudáci malí. (Normální člověk by to zkusil řešit osobně nebo by se aspoň podepsal.) Zkoušet si promluvit s „nejpodezřelejší osobou“ je tím pádem nanic, protože to zapře - jinak by se neschovávala za anonym (pokud je tedy pisatelkou ona, pořád je tu šance, že je v tom nevinně).
Jsem líná, tak bych takový papír asi normálně zahodila a zapomněla. Pouze kdyby mě to hodně nadzvedlo, vylepím možná ke schránkám inzerát, že hledám večerního vychovatele…
Byla jsem na návštěvě u ségry, tak jsem jí to ukazovala a vzhledem k tomu, že ségruša je člověk moudrý-tak mi říkala, že jí to taky vyznívá ne urážlivě,ale jako by pomoc, že kdyby chtěla urážet,nebo vyhrožovat- že by to napsala úplně jinak ![]()
No jo -to halt ví jen ona, jak to myslela-ale jak píše Davdan-anonym vždycky zabolí…
dcera večer při mytí hlavy taky hystericky řve jako kdybych jí týrala, ale najít tohle ve schránce, jak se znám, soused(ka) by litovala že ten dopis kdy vhodila do schránky, nesnáším když někdo strká čumák kam nemá ![]()
mě přijde že je to psané stylem, řev vaší dcery nás otravuje, než že by vám chtěl někdo pomoct
Knihomyš píše:
Psát anonymy určitě v normálu není.
A podle mě je píšou lidi, kteří se bojí konfrontace tváří v tvář, chudáci malí. (Normální člověk by to zkusil řešit osobně nebo by se aspoň podepsal.) Zkoušet si promluvit s „nejpodezřelejší osobou“ je tím pádem nanic, protože to zapře - jinak by se neschovávala za anonym (pokud je tedy pisatelkou ona, pořád je tu šance, že je v tom nevinně).
Jsem líná, tak bych takový papír asi normálně zahodila a zapomněla. Pouze kdyby mě to hodně nadzvedlo, vylepím možná ke schránkám inzerát, že hledám večerního vychovatele…
Já vím, nerada řeším malichernosti, ale je fakt, že jako první mě napadlo, že to vylepím na nástěnku do vestibulu a připíšu, že jestliže dotyč(ný)ná má potřebu psát anonym-tak zřejmě též „něco nezvládá“
Ale mám pocit, že bych se jenom víc shodila......
A bohužel 100%ní jistotu nemám, že to byla ona ![]()
zuzka.mamka píše:
mě přijde že je to psané stylem, řev vaší dcery nás otravuje, než že by vám chtěl někdo pomoct
No taky mi to tak připadá a navíc ještě s úmyslem ublížit, urazit, shodit
Já bych po sousedech roznesla,že jsi slyšela,že někomu v domě přišel anonym,a že to je hrozné,jak jsou lidi sprostí,a zbabělí.Baba si bude myslet,že to hodila jinam
,a příště si to rozmyslí. ![]()
Jinak jak radí manžel,hoď to do koše,a kašli na to.Takoví lidi jsou vědčinou sami dost zakomplexovaní,a neví si rady s volným časem a životem.
Píšu prvně jako anonym-je to proto, že se celkem stydím.....
Opravdu až když je toho už moc 

Dneska jsem našla ve schránce anonym-týkalo se to výchovy mého dítěte-je fakt, že je u nás půldne řev-malá je hodně ukřičený až hysterický dítě-její „výchova je hodně náročná na psychiku“ a vzhledem k tomu, že já jsem lehčí cholerik, tak prostě občas taky řvu
Včera večer jsme měli scénu v koupelně-dcerka se najednou zašprajcla-začla křičet, že je voda horká opravdu nebyla, nechtěla si sednout, nechtěla se mejt-prostě pravej afektovanej hysterák
Jenže pokaždý, když tohle udělá, tak se snažím vysvětlit, ale samozřejmě mě překříčí-ani mě neni slyšet a včera jsem tuhle scénu prostě neustála a řvala jsem též
A dneska jsem našla anonym ve schránce tohoto znění:
Pokud nezvládáte výchovu svého dítěte, zvlášť ve večerních hodinách-byla by vhodná návštěva dětského psychologa, nebo návštěvu sociální pracovnice z odb.péče o dítě oni vám s výchovou rádi pomůžou
V první chvíli mě polil pot
Na 90% procent vím, že to byla sousedka pod náma, která se vloni přistěhovala-pod ní bydlí starej pán, přímo nad náma bydlí starej pán,naproti nám nebydlí nikdo a vedle moje kamarádka a vedle ní taky starej pán-vdovec…
Nikdy bych se nesnížila, abych odepisovala nějaký nechutnosti, ani aby se starala o sebe, ani se nesnažila konfrontovat-já vím, že v podstatě má pravdu, já už návštěvu psychologa zvažuji delší dobu-jak pro mě, tak dětského psychologa, ale prostě přeci jen se mě to dotklo-přemýšlím, kteří lidé mají potřebu psát anonymy-jestli je to v normálu mezilidských vztahů…
Manžel mi řekl, že jí ten papír mám normálně hodit zpátky do schránky, říkal, že tahle sousedka je celá po svém otci, on si je pamatuje ze svého předešlého bydliště-její otec se prý věčně do někoho vandroval-tak prej to maj asi v rodině
Vím, že jsou to blbosti, malichernosti, ale co byste dělaly Vy?