Anorexie u maminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2337
8.11.14 18:18

@Mary.enn
Držím moc palce ať se práce daří! Já sama mám ve svém okolí asi dvě známé, které s touto nemocí bojují a je to už boj na celý život. A naprosto souhlasím, že zde pomůže jakákoliv pomoc, ale stejně je to hlavně na dotyčné osobě - musí si to přiznat a začít se chtít léčit. Jinak je každá podaná pomocná ruka marná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
8.11.14 18:49

Presne jak pise @Dia1812, nemocne a nemocni PPP si musi svuj problem uvedomit a chtit se lecit. Ale stejne se ikdy neda rict, ze je dotycny vyleceny. Tyhle nemoci se velmi casto driv nebo pozdeji vraci, byt v jine forme.

(Mam za sebou 3 roky anorexie, rok zachv. prejidani a nejakou dobu tzv. orthorexie a bigorexie, coz bylo spojene s velkym konickem ve fitness. Ted je mi 27, snazim se naucit jist jako normalni lidi, neplanovat si kazde jidlo. Je to tezky, ale mam podporu v priteli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.14 19:36

@Trudinka já si pomoc našla sama. A udělá to každá baba, která s tím chce skončit. Úvod byl napsaný stylem - pomohla jsem kamarádce, byla jsem jí oporou, pomůžu i vám. Což je naprosto šílený.. ano, zakladatelka se mi pak rozepsala do sz, ovšem to měla všechno formulovat do úvodu, pak by to vypadalo úplně jinak. :nevim: Vysvětlily jsme si to přes zprávy ;)

Příspěvek upraven 08.11.14 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.14 19:38

@vodouska já se to samé snažím už 10 let.. a těhotenství je fakt krizovka jak sviňa :zed: držim pěsti, ta pomoc přítele je hodně důležitá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panamera9
8.11.14 19:55

@Mary.enn

Několik kurzů a seminářů z tebe neudělá odborníka přes PPP. Je to psychické onemocnění, které léčí psychiatr. Linka anab…je celkem k ničemu, dopisování si s nimi po emailu také. Člověk s PPP se musí chtít léčit sám. Potřebuje k tomu velkou podporu blízkého člověka, ale ne takového který ho do PPP dostal. Často je to právě rodina

• Citovat
  • Upravit
2337
8.11.14 20:27

@panamera9
Myslím, že už to tu bylo dostatečně rozepsané, že autorka příspěvku ze sebe nedělá odborníka ani „lékaře“ PPP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panamera9
8.11.14 20:56
@Mary.enn píše:
@kikibibi děkuji za podporu :-)neřekla jsme zde nic o tom, že někoho chci léčit, jen chci maminkám s ppp poskytnout informace na jaké odborníky by se mohly obrátit ve svém městě a jak by mohly začít s léčbou :-) Tot vše :-)

to si můžou vyguglit

Tady není žádná maminka s poruchou PP, tady jsou všechny v pohodě

• Citovat
  • Upravit
785
8.11.14 21:06

@panamera9 Jak to víš? V červnu tu diskuze byla a jak to s mamin :mavam: kou dopadlo, bohužel nevím. Jinak souhlasím, že léčba PPP patří pouze do péče psychiatra a psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
8.11.14 21:11

@Mary.enn Ahoj, využiju tvoji nabídku alespoň k dotazu - setkala ses ty nebo tvoji službně starší kolegové s cca 80 letou bulimičkou? Mám babičku, která s tím má problém (nevím, zda je to přímo bulimie), ale určitě jej nechce a nebude řešit, protože je ve stádiu, kdy zvrací ráda. Je šance takto starého člověka nějak nastimulovat, aby to změnil?
Mně třeba pomohlo těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
8.11.14 22:18

@Dia1812

děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
8.11.14 22:20

@panamera9 Čisté ze zvědavosti, proc mas v profilu Panameru? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
8.11.14 22:21

@vodouska

Podpora v příteli je to nejlepší, to Tě mohlo potkat :-) Držím moc pěsti!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
8.11.14 22:21

Jinak proc jsem sem zabloudila, anorexii jsem trpěla cele 4 roky, skoro 5 let. Skoncila jsem v Motole na paychiatry a bylo to nejhorší obdobi mého zivota :?… Mela jsem 42 kg na 182cm, za den snedla rajce a max jablko k tomu :oops: Jsem stastna, ze mi manzel hodne pomohl v tomto smeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
8.11.14 22:26

@panamera9

Asi by jste se divila, kolika slečnám, ženám, maminkám a Paním právě dopisování po emailech a sdělení informací o PPP a možnostech léčby pomohlo. Je jich velká spousta, co vím od svých známých a ze své zkušenosti, takže všechny pacientky s PPP neházejte do jednoho pytle. Právě kontakt s pacientkou, rada a vyslyšet jí, to je to nejvíc co potřebují, aby si uvědomily co se s nimi děje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
8.11.14 22:26
@panamera9 píše:
to si můžou vyguglitTady není žádná maminka s poruchou PP, tady jsou všechny v pohodě

To by jste se vážně divila, kolik jich tu je. Je to smutné, ale je to tak :-/ A jak jsou rády, že jim někdo poskytne v jejich těžké chvíli informace, kam a na koho se mohou obrátit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová