Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mary.enn
Držím moc palce ať se práce daří! Já sama mám ve svém okolí asi dvě známé, které s touto nemocí bojují a je to už boj na celý život. A naprosto souhlasím, že zde pomůže jakákoliv pomoc, ale stejně je to hlavně na dotyčné osobě - musí si to přiznat a začít se chtít léčit. Jinak je každá podaná pomocná ruka marná ![]()
Presne jak pise @Dia1812, nemocne a nemocni PPP si musi svuj problem uvedomit a chtit se lecit. Ale stejne se ikdy neda rict, ze je dotycny vyleceny. Tyhle nemoci se velmi casto driv nebo pozdeji vraci, byt v jine forme.
(Mam za sebou 3 roky anorexie, rok zachv. prejidani a nejakou dobu tzv. orthorexie a bigorexie, coz bylo spojene s velkym konickem ve fitness. Ted je mi 27, snazim se naucit jist jako normalni lidi, neplanovat si kazde jidlo. Je to tezky, ale mam podporu v priteli)
@Trudinka já si pomoc našla sama. A udělá to každá baba, která s tím chce skončit. Úvod byl napsaný stylem - pomohla jsem kamarádce, byla jsem jí oporou, pomůžu i vám. Což je naprosto šílený.. ano, zakladatelka se mi pak rozepsala do sz, ovšem to měla všechno formulovat do úvodu, pak by to vypadalo úplně jinak.
Vysvětlily jsme si to přes zprávy ![]()
Příspěvek upraven 08.11.14 v 19:39
@vodouska já se to samé snažím už 10 let.. a těhotenství je fakt krizovka jak sviňa
držim pěsti, ta pomoc přítele je hodně důležitá ![]()
Několik kurzů a seminářů z tebe neudělá odborníka přes PPP. Je to psychické onemocnění, které léčí psychiatr. Linka anab…je celkem k ničemu, dopisování si s nimi po emailu také. Člověk s PPP se musí chtít léčit sám. Potřebuje k tomu velkou podporu blízkého člověka, ale ne takového který ho do PPP dostal. Často je to právě rodina
@panamera9
Myslím, že už to tu bylo dostatečně rozepsané, že autorka příspěvku ze sebe nedělá odborníka ani „lékaře“ PPP
@Mary.enn píše:
@kikibibi děkuji za podporuneřekla jsme zde nic o tom, že někoho chci léčit, jen chci maminkám s ppp poskytnout informace na jaké odborníky by se mohly obrátit ve svém městě a jak by mohly začít s léčbou
Tot vše
to si můžou vyguglit
Tady není žádná maminka s poruchou PP, tady jsou všechny v pohodě
@panamera9 Jak to víš? V červnu tu diskuze byla a jak to s mamin
kou dopadlo, bohužel nevím. Jinak souhlasím, že léčba PPP patří pouze do péče psychiatra a psychologa.
@Mary.enn Ahoj, využiju tvoji nabídku alespoň k dotazu - setkala ses ty nebo tvoji službně starší kolegové s cca 80 letou bulimičkou? Mám babičku, která s tím má problém (nevím, zda je to přímo bulimie), ale určitě jej nechce a nebude řešit, protože je ve stádiu, kdy zvrací ráda. Je šance takto starého člověka nějak nastimulovat, aby to změnil?
Mně třeba pomohlo těhotenství…
@panamera9 Čisté ze zvědavosti, proc mas v profilu Panameru? ![]()
Podpora v příteli je to nejlepší, to Tě mohlo potkat
Držím moc pěsti!! ![]()
Jinak proc jsem sem zabloudila, anorexii jsem trpěla cele 4 roky, skoro 5 let. Skoncila jsem v Motole na paychiatry a bylo to nejhorší obdobi mého zivota
… Mela jsem 42 kg na 182cm, za den snedla rajce a max jablko k tomu
Jsem stastna, ze mi manzel hodne pomohl v tomto smeru.
Asi by jste se divila, kolika slečnám, ženám, maminkám a Paním právě dopisování po emailech a sdělení informací o PPP a možnostech léčby pomohlo. Je jich velká spousta, co vím od svých známých a ze své zkušenosti, takže všechny pacientky s PPP neházejte do jednoho pytle. Právě kontakt s pacientkou, rada a vyslyšet jí, to je to nejvíc co potřebují, aby si uvědomily co se s nimi děje ![]()
@panamera9 píše:
to si můžou vyguglitTady není žádná maminka s poruchou PP, tady jsou všechny v pohodě
To by jste se vážně divila, kolik jich tu je. Je to smutné, ale je to tak :-/ A jak jsou rády, že jim někdo poskytne v jejich těžké chvíli informace, kam a na koho se mohou obrátit ![]()