Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
misoule píše:
No, to je dobrej guláš… a co chceš vlastně poradit?
misoule píše:
No, pokud začínáš brát prášky, musíš snad 1. týden nejdřív poctivě brát a pak jsi chráněná… podle druhu prášků… s tím, jak jsi vynechávala a měnila, to moc velký antikoncepční účinek mít nebude. Ale to jsi mohla tušit…
bohuzel nemohla prsky beru ted 4mes. drive sem pouzivala condom a nebo se udelal na me.ano mam 2detiale az ted sem sla do prasku.. zacinal me vadit condom…
Prosim vas, kondom staci do konce platicka? Nebo i v pauze? A kdyz pauzu vynecham, od prvniho dne noveho platicka jsem jiz chranena? Diky ![]()
Háta_x píše:
Zakladatelko, když zapomeneš úplně, druhý den už neber 2 tabletky, zvedne se hladina hormonů v krvi a jak se odmetabolizuje, začneš krvácet/špinit ze spádu. Když zapomeneš tabletku do 12hod od pravidelného času braní HA, ještě ji užij, později už ne a vyhoď jí. Jinak v téhle části cyklu bych doporučovala používat třeba kondom raději až do konce platíčka.Misoule, Bara: Jinou HA?Nemyslíte náhodou, aby používala jinou ochranu, než HA-hormonální antikoncepci?
Prosim vas, kondom staci do konce platicka? Nebo i v pauze? A kdyz pauzu vynecham, od prvniho dne noveho platicka jsem jiz chranena? Diky ![]()
(Takhle mel ten dotaz byt, na tom minulem jsem popletla citaci ![]()
Dobrý večer,
mám takový problém a prosím Vás o radu ![]()
Poslední menstruaci jsem měla od 18.prosince, první pilulku z balení jsem si měla vzít 21.12. (středa), jenže jsem si v tom vánočním shonu na nějakou antikoncepci ani nevzpomněla a první pilulku jsem si dala až v sobotu (24.12.), takže jsem si hned 3 pilulky v prvním týdnu nevzala
A nějak jsem je sezobala záhy (třeba obden jsem měla chvíli dva prášky)
Děkuji ![]()
Příspěvek upraven 07.01.13 v 22:28
Beru HA už několik let. Ve čtvrtek - tři dny zpět se mi povedlo, samozřejmě ne poprvé, vynechat jednu pilulku. Přišla jsem na to až v pátek večer. Tak si říkám, že na to kašlu a vzala jsem si dál jeden prášek. Akorát, že teď beru HA vlastně druhý měsíc v kuse, takže jsem dneska večer začala trochu špinit. Jsem na zítra domluvená s přítelem a tohle se mi dost nehodí, jistě chápete. ![]()
Už se mi jednou něco podobného stalo, pak jsem si vzala o ten jeden prášek navíc a tuším, že to do rána přestalo. Takže jsem si teď vzala zase dva, jeden normálně a jeden chybějící. Akorát si teď nejsem jistá, jestli to minule tak opravdu bylo a jestli jsem pak přestala krvácet.
Někdo tu psal, že při užití dvou prášků se naopak krvácet začne, kvůli vysoké hladině hormonu. Takže nemáte někdo podobnou zkušenost?
Ahojte. Chtěla jsem se zeptat, jestli můžu být těhotná, když jsem si vzala s 1.dnem m. c.(tj.3.7.2012) úplně první tabletku HA v životě. Jenže nedorozumněním jsem si zapoměla doma tabletky a spala jsem u sestry 2.den(4.7.2012) vzít tu 2. tabletu. Podle příbalového letáku jsem měla mít následujících 7 dní od vynechání chráněný pohl.styk. ale neměla jsem vůbec. Pohlavní styk jsem měla až 8. den od vynechání(zapomenutí). Přítel se do mně udělal. Samozdřejmě po celou dobu jsem prášky v obvyklou dobu brala Mohla bych být těhotná? Děkuji ![]()
Dobrý den mám dotaz,
Beru HA a 5 dnu před dobráním plata jsem zapomněla prášek vzala jsem si ho po 16 hodinách a ješte ten den jsem začala špinit až krvácet. Než jsem ale dobrala to plato ( 5 prašku) 3pinění skončilo a menstruace se neobjevila. Nemužu být třeba těhotná?
Na to existuje takový papírek, který se kupuje v lékárně a pak se na něj čůrá ![]()
No nevim jeslti na něho není ješte přeskoro, ale přijde mi to snad nemožné když antikoncepci beru už skoro rok a když jsem vynechala tak jsem se chranila jinak. Docela mě to vystrašilo
Ahojte…dlouho jsem si zapomněla vzít prášek 3 dny a ted jsem dostala menstruaci nevíte co mám prosím dělat? Mám brát dále antikoncepci nebo mám nechat pruchod menstruaci vubec netuším
Děkuji
Ahojte…dlouho jsem si zapomněla vzít prášek 3 dny a ted jsem dostala menstruaci nevíte co mám prosím dělat? Mám brát dále antikoncepci nebo mám nechat pruchod menstruaci vubec netuším
Děkuji
Ahoj holky,
chtěla jsem se jen zeptat.. Odjela jsem na víkend pryč a zapomněla HA doma, chybí mi tedy vzít poslední 2 tablety z platíčka.. Nevím, jestli v neděli, až se vrátím, začít prášky brát nebo udělat pauzu a začít je brát až příští neděli jako obvykle? Moc děkuji za odpověď!
Taky bych je nedobirala. Dej si pauzu a zacni s novým platickem.
kazdopadne to poznam pristi mes.pokud dostanu MS tak nejsem a pokud ne tak sem v tom a to je spatne.ale znama rekla ze nejvetsi sance otehotneni je 10 Az 15den po zkonceni ms.
ja to mela jinak me ms skoncily a az teprve 3 az 5dn sem mela sex a falsi bude zase az za mesic. s pritelem se vidime tak malo…