Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@K2 8611 píše:
Začíná pomalu Ontarovatět.Je vidět, že mu pobyt tady na EM vůbec nedělá dobře. Žena by mu měla zakázat ty internety a pořádně ho doma zapřáhnout.
Třeba má jenom fakt rád hořčici, no.
![]()
@Ms.Ragdoll píše:
Třeba má jenom fakt rád hořčici, no.![]()
Muži a hořčice.
Já toho mýho jednou poslala pro plnotučnou, dotáhl křemžskou. On velmi udiven, že má tečky i když tam být nemají. Říkám ok, moc ji nemusím, ale nějak ji spořádáme. Už ji máme v lednici půl roku a pokaždé když ji vyndá, tak se hrozně diví co tam dělají ty tečky. Tahle blbost zase drásá nervy mě.
Ale nenadám mu, nejsem blázen.
@Parninas píše:
Muži a hořčice.Já toho mýho jednou poslala pro plnotučnou, dotáhl křemžskou. On velmi udiven, že má tečky i když tam být nemají. Říkám ok, moc ji nemusím, ale nějak ji spořádáme. Už ji máme v lednici půl roku a pokaždé když ji vyndá, tak se hrozně diví co tam dělají ty tečky. Tahle blbost zase drásá nervy mě.
Tak tohle mě pobavilo ![]()
@Parninas píše:
Muži a hořčice.Já toho mýho jednou poslala pro plnotučnou, dotáhl křemžskou. On velmi udiven, že má tečky i když tam být nemají. Říkám ok, moc ji nemusím, ale nějak ji spořádáme. Už ji máme v lednici půl roku a pokaždé když ji vyndá, tak se hrozně diví co tam dělají ty tečky. Tahle blbost zase drásá nervy mě.
Kdyby jenom muži
dcera koupila smetanu a chtěla ušlehat šlehačku, šlehá šlehá a nic.Tak jsem vzala z odpadu kelímek od smetany a koukám, ona to smetana na vaření
prý si nevšimla že to není na šlehání
![]()
@stinga píše:
no přesně tak, dítě ještě psát neumí, chlapa nemám - ale lístek na lednici mám - a také si myslím, že normální rodina, normální lidi se na tomto domluví a nedělají dusno - mně se snad ještě nikdy nestalo, že by mi něco doma chybělo,
a kór když zakladatelka mají každý své auto, tak není problém denně cokoli dokoupit - mně by teda domácnost, kde něco dojde a nikdo neví, asi nebavila, a to rozhodně nejsem žádná dokonalá hospodyňka
U nás píše už i ta nejmladší. Minule napsala že chce koupit „koblihi“ ![]()
@stinga píše:
tak mně zas tohle přijde divné, samozřejmě, že když dojde horčice, tak ji naíšu na lísteček, to by také doma za chvíli mohla zbýt slivovice a marmeláda, přece jakýsi pořádek v domácnosti musí být - a to jsem teda velký bordelář
Souhlasím, u nás to ani jinak nejde, nakupujeme 1 týdně, kvůli vzdálenosti, to, co se dokupuje v týdnu, pečivo a čerstvá zelenina, bere chlap cestou z práce nebo do práce, podle směny.
@Anna766 píše:
Taky nechápu co blbne. Jsem ho brala jako jednoho z těch normálních chlapů tady, kterých tu tedy moc není.
Ale v jiných tématech radí dobře a bez emocí. ![]()
Asi na něj jde jaro, tak začíná vystrkovat růžky. ![]()
@Parninas píše:
Kremžskou taky nejím. ![]()
U nás je ta výhoda, že kalhoty a tedy i nákupy nosím já, takže co zapomenu, to prostě nemáme. ![]()
A než kremžskou, to bych raději volila jiné jídlo.
@Anonymní píše:
Jdu si k vam pro radu, mozna usporadani myslenek. Kdyz je spatny den tak si sem na 300% rozhodnuta ze odejdu, kdyz je lepsi den tak si reknu ze vsude je neco… Ale vcera prislo zase potvrzeni ze je asi uz cas jit pryc. Vstavala jsem po nocni, prvni co bylo, tak jsem dostala vynadano ze proc nenapisu na listek horcici kdyz jsem ji zapomnela koupit. To jsem nejak presla. Pak jsem potrebovala hodit do mesta do zasilkovny, u meho auta se menil olej. Jeho auto mi nepujcil a odvezl me, jenze v aute zacalo kolo otazek, proc sem si to nevyzvedla driv, proc musi jet uz po druhe do mesta, ze jsem v tady tom lempl atd atd.. proste jsem nemela ale vuuuubec naladu na jeho hadku. Doma, kdyz byl nastvanej s tou horcici stal v chodbe a rika mi at jdu vysypat kos, pritom on sam ma me koukal, mluvil se mnou jak s nejakou sluzkou, ale znam ho, jen hledal duvod se pohadat protoze vedel ze si to libit nenecham. Je normalni kvuli tomu vynadat svemu partnerovi? Stava se mi ze neco delam a nekdy si rikam abych neudelala nejakou kravinu aby zase nebyl problem. To asi neni zdravy vztah
Evidentně mu lezeš něčím na nervy. Ale teda jako, vstát po noční a někdo na mě hned spustit, proč jsem nenapsala na seznam hořčici, tak ho pošlu do háje. Proč jí tam nenapíše on, když ví, že tam není napsaná? Nebo proč jí rovnou nekoupí on? To samé koš, on nemá ruce? Chová se k tobě, jako bys byla jeho služka. To opravdu není zdravý vztah. Děti asi nemáte že? Nejsi spokojená, tak to ukonči a máš klid.
Tady vůbec nejde o ty hádky, jsou to nesmysly. Musíte se zastavit a připomenout si, co máte na sobě rádi a pracovat opět na hezkých zážitcích. Je to vždy oboustranné, reagujete vyloženě podrážděně…
Četla jsem jen první stranu. No…každá mince má 2 strany a každá situace minimálně 2 pohledy.
Mi přijde blbost někoho peskovat za hořčici, tolerance mu asi moc neříká. Jakože je ok říct slušně a v klidu, nekoupilas hořčici, tak ji píšu na lístek. I takhle to lze říct, bez výčitek.
Problém je v té buzeraci, vidí na tobě jen chyby a to je konec vztahu, navíc se chová neslušně a vulgárně, takže pro mě by to vhodný partner nebyl.
Je celkem jedno jestli jsi nebo nejsi zapomnětlivá nebo lempl, on si tě vybral a rozhodl se s tebou mít vztah, byla i jeho volba, takže se může zlobit sám na sebe.
I kdyby partner udělal bůhví co, není důvod být na sebe hrubí.
Evidentně vám chybí základní věci pro zdravý a pevný vztah, takové ty pilíře - respekt, tolerance, slušnost, pochopení, ochota, schopnost udělat ústupek…
@Královna Kosmíru píše:
Ty si slušnej autista
Autista…jak citlivé označení.
Přiléhavější by bylo mimo slušnou mluvu.
Zakladatelko zkus si představit jak by reagoval tvůj partner v trošičku závažnějších životních situacích, které se běžně dějí. Že bys mu musela říct něco, o čem bys věděla, že je špatné. Šla bys za ním v klidu s pocitem, že to vezme dobře a podpoří tě? Nebo bys byla napnutá jako struna a šla za ním se strachem jak bude reagovat, že bude nadávat a ponižovat tě?
Představ si situaci, že mu třeba trochu odřeš auto, to je běžně stává, jak by to vzal?
Normální sebevědomý chlap ve zdravém vztahu, to možná trochu sarkasticky okomentuje, ale je rád že se nic vážnějšího nestalo, případně se tomu zasměje.
Ono je úplně jedno, kdo pravdu má a kdo ne. Na tohle se vybodni a najdi si chlapa, co řeší stejný problémy jako ty. Jestli tenhle týpek potřebuje mít hořčici na seznamu a ty ne, tak si najdi takovýho, co si dá s klidem k párku kečup a tohohle nech holce, co je stejně pintlich… Jak vidíš, někdo tady vyžaduje doma bezchybnej stroj, jinej zas normálního člověka, co má i chyby. Důležitý je najít si člověka s kterým ti bude dobře a ty nebudeš muset pořád přemejšlet, co jsi udělala nebo neudělala. Já osobně bych po takovým dni tu hořčici zašla koupit, drahýmu bych strčila hlavu do toho nevynesenýho koše a pak tam poslala tu hořčici. A pak bych s lehkým srdcem odešla. Takhle buzerovat jsem se nechala jen jako mladá a blbá a taky jsem to dlouho nevydržela…