Asi už přišel opravdu konec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4705
13.3.22 15:31
@Myška zlatá píše:
@Dája999 ale mně je fuk, že on to nemá, ale vadí mi, když doma dojde něco, co tam být má a já to potřebuju. Prostě nepobezim do obchodu, když mám teplou plotnu a najednou zjistím, že něco není. Ano, mám dané přesně zásoby, které musí být doma

Ok, doplním ti tvůj domácí řád o další položku:

Správný postup při vaření je následující:
uklidíš si pracovní plochu, připravíš si nádobí a nástroje/přístroje, které budeš používat, nachystáš VŠECHNY suroviny, pochutiny, koření apod, které k přípravě potřebuješ.
A už nikdy se ti nestane, že ti cokoli chybí u teplé plotny.

Výuka Technologie přípravy pokrmů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149367
13.3.22 15:34
@Janli píše:
No, my schopnější to zvládnem…. ;)

My neschopní si píšeme lístky :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149367
13.3.22 15:37
@Myška zlatá píše:
@Arboretka úplně normální. Taky máme lístečky. Jsem s tvým přítelem. Taky by mě štvalo, kdyby si něco dodělala a nedala to na nákupní seznam. Jak má pak člověk vařit?!
A s městem? Je vážně zbytečný jet dvakrát, měla si to vyřídit na poprvé nebo poprosit.

Vař podle Babici. Když nemáš máslo, dej tam sádlo, když nemáš kečup, dej tam vodku. A pak to bude všechno jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.3.22 15:41
@Anna766 píše:
Vař podle Babici. Když nemáš máslo, dej tam sádlo, když nemáš kečup, dej tam vodku. A pak to bude všechno jedno :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106908
13.3.22 16:02
@Myška zlatá píše:
@Arboretka úplně normální. Taky máme lístečky. Jsem s tvým přítelem. Taky by mě štvalo, kdyby si něco dodělala a nedala to na nákupní seznam. Jak má pak člověk vařit?!
A s městem? Je vážně zbytečný jet dvakrát, měla si to vyřídit na poprvé nebo poprosit.
Já bych se ve vztahu zase nechtěla zatěžovat podobnýma kravinama
@Myška zlatá píše:
@kbrz jenže takhle nic neuvaříte, když nemáte přehled doma o zásobách

Ty si vaření neplánujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.3.22 16:23
@Anna766 píše:
My neschopní si píšeme lístky :P :P

Možná je to tím, že my schopní jsme neschopní psát lístky….. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3600
13.3.22 16:46
@stinga píše:
tak mně zas tohle přijde divné, samozřejmě, že když dojde horčice, tak ji naíšu na lísteček, to by také doma za chvíli mohla zbýt slivovice a marmeláda, přece jakýsi pořádek v domácnosti musí být - a to jsem teda velký bordelář

no tak já si nákup nemusím psát na lístečky. Kupodivu ty jo, jsem schopná nakoupit i bez lístečků tak, abychom doma měli jídlo a ne jen slivovici. A když si nevzpomenu na hořčici v obchodě, tak ji nekoupím, koupím ji jindy. Jako že kdo nepíše nákupní lístečky jak pro blbé a jeschopen bez lístečku normálně nakoupit, tak nemá pořádek v domácnosti, jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
13.3.22 16:54
@Myška zlatá píše:

eh? Já nemám přítele a nejsem zakladatelka. A jinak, u nás se nedodělává, stane se velmi málokdy, že něco dojde, protože nejsem trotlík a mám nakoupeno tak, že všechno podstatné je doma minimálně dvojmo. A jakmile dodělám jedno a načno ro druhé, při dalším nákupu si to dokoupím. A ještě nejsem tak blbá, abych si na to musela psát lístky. Hořčice máme doma hele v současné chvíli 4 druhy, když náhodou dojde jedna, tak se prostě vezme jiný druh. A kdybych náhodou nevyzvedla balíček, tak holt se pojede dvakrát, a bez keců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
13.3.22 17:13
@Myška zlatá píše:

Tak uvařím něco jiného. Mám mrazák, doma vždycky brambory, mléko, tak z toho něco uklohním. Asi nesnědla plný kelímek hořčice najednou, tak to tam mohl dopsat sám. Takhle si vytvářet „problémy“ - nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
13.3.22 17:31
@Cenarius píše:
Možná kdyby jsi dělala co máš a nebyla úplný lempl, tak by ty hádky nebyly. Je samozřejmý, že když něco nekoupím, tak to napíšu na další nákup. Balíček sis evidentně taky mohla být vyzvednout dřív a nenechat to na poslední chvíli a ještě aby tě tam vezl.Pokud neustále takto „nefungujes“, tak se nedivím, že chlap má nervy.

Tak tos mě docela překvapil tím názorem. Tohle jsou vcelku banality, i když je to popsané tak nějak chaoticky nebo vytržené z kontextu, myslím, že není třeba z toho dělat vědu a hned psát o tom, že zakladatelka nefunguje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.22 17:33

Já bych teda nemohla žít s někým, kdo je schopen tak prudit kvůli blbostem. U nás já jsem ten víc systematický, seznamy, kontroluju co dochází, co nefunguje a tak. Manžela se tak nějak snažím k tomu přimět. Ale když něco není, za hádku mi to fakt nestojí. Vždyť jsme spolu prožili tolik dobrého i zlého, a já budu řešit nějakou hořčici nebo že něco někde zapomněl vyřídit??? Když ji nenapsal a nekoupil, tak buď se obejdu bez ní nebo se proběhne během mého vaření. Vždyť je to jedno. Že by doma nebylo vůbec žádné náhradní jídlo se nestává, a i kdyby něco se teda koupí ve večerce no. Takové věci nestojí ani za minutu špatné nálady.

• Citovat
  • Upravit
7745
13.3.22 17:40
@Karel_Vostry píše:
Zásadní taky je, jakou hořčiči koupíš. Chce krémžskou nebo plnotučnou? :nevim:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
13.3.22 17:46
@Myška zlatá píše:

Zas se nenudím, vždy vymyslím něco nečekaného. Je to jako s masem z mrazáku. Něco vyndam a jsem zvědavá, co to bude, až to rozmrzne. Inteligentní zmatek zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myška zlatá
13.3.22 17:49

@Dája999 nemusím si připravit všechny suroviny, když vím, že prostě doma jsou. A když ne, tak je poprask jako u zakladatelky

• Citovat
  • Upravit
Myška zlatá
13.3.22 17:50

@Venetia ne? Vaříme podle chuti… spontánně. Proto máme doma všechno

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení