Asi už přišel opravdu konec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3600
13.3.22 21:19
@Myška zlatá píše:
@ekira5 vaří se z ní?!

ty vaříš z hořčice? Bez hořčice neuvaříš? Zkus se naučit lépe vařit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myška zlatá
13.3.22 21:47

@Arboretka uvaříš. Ale když je chuť na jídlo s hořčicí, tak prostě hořčice bude. Vám je to asi fuk, ale jak už jedna paní tady psala. Někdo má doma 100 % systém a no way.

• Citovat
  • Upravit
412
13.3.22 23:23
@Anonymní píše:
Jdu si k vam pro radu, mozna usporadani myslenek. Kdyz je spatny den tak si sem na 300% rozhodnuta ze odejdu, kdyz je lepsi den tak si reknu ze vsude je neco… Ale vcera prislo zase potvrzeni ze je asi uz cas jit pryc. Vstavala jsem po nocni, prvni co bylo, tak jsem dostala vynadano ze proc nenapisu na listek horcici kdyz jsem ji zapomnela koupit. To jsem nejak presla. Pak jsem potrebovala hodit do mesta do zasilkovny, u meho auta se menil olej. Jeho auto mi nepujcil a odvezl me, jenze v aute zacalo kolo otazek, proc sem si to nevyzvedla driv, proc musi jet uz po druhe do mesta, ze jsem v tady tom lempl atd atd.. proste jsem nemela ale vuuuubec naladu na jeho hadku. Doma, kdyz byl nastvanej s tou horcici stal v chodbe a rika mi at jdu vysypat kos, pritom on sam ma me koukal, mluvil se mnou jak s nejakou sluzkou, ale znam ho, jen hledal duvod se pohadat protoze vedel ze si to libit nenecham. Je normalni kvuli tomu vynadat svemu partnerovi? Stava se mi ze neco delam a nekdy si rikam abych neudelala nejakou kravinu aby zase nebyl problem. To asi neni zdravy vztah :nevim:

Jestli nemáte deti, ukonči to. S věkem to bude horší a horší. Mam doma podobného muže a věř, že kdyz mas deti, tak doma nechceš byt vydeptana, co si zase udelala spatne. Zamysli se, opravdu, je pro tebe podporou, zajímá se o tebe, jak jsi se mela, co te trapi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
13.3.22 23:23
@Anonymní píše:
Jdu si k vam pro radu, mozna usporadani myslenek. Kdyz je spatny den tak si sem na 300% rozhodnuta ze odejdu, kdyz je lepsi den tak si reknu ze vsude je neco… Ale vcera prislo zase potvrzeni ze je asi uz cas jit pryc. Vstavala jsem po nocni, prvni co bylo, tak jsem dostala vynadano ze proc nenapisu na listek horcici kdyz jsem ji zapomnela koupit. To jsem nejak presla. Pak jsem potrebovala hodit do mesta do zasilkovny, u meho auta se menil olej. Jeho auto mi nepujcil a odvezl me, jenze v aute zacalo kolo otazek, proc sem si to nevyzvedla driv, proc musi jet uz po druhe do mesta, ze jsem v tady tom lempl atd atd.. proste jsem nemela ale vuuuubec naladu na jeho hadku. Doma, kdyz byl nastvanej s tou horcici stal v chodbe a rika mi at jdu vysypat kos, pritom on sam ma me koukal, mluvil se mnou jak s nejakou sluzkou, ale znam ho, jen hledal duvod se pohadat protoze vedel ze si to libit nenecham. Je normalni kvuli tomu vynadat svemu partnerovi? Stava se mi ze neco delam a nekdy si rikam abych neudelala nejakou kravinu aby zase nebyl problem. To asi neni zdravy vztah :nevim:

Jestli nemáte deti, ukonči to. S věkem to bude horší a horší. Mam doma podobného muže a věř, že kdyz mas deti, tak doma nechceš byt vydeptana, co si zase udelala spatne. Zamysli se, opravdu, je pro tebe podporou, zajímá se o tebe, jak jsi se mela, co te trapi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148966
13.3.22 23:31
@Dája999 píše:
No měl „kufry za dveřmi“ a byl „poslán do oběhu“, protože by si o něj už „ani kolo neopřela“.
Jsme na epipi. :jazyk:

A nebo si ho nechala, protože jí ho nepřidělil národní výbor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
13.3.22 23:46

Žít s člověkem, který baziruje na horcici a nákupním seznamu bych asi nedala.
Nějaký humor, láska, nadhled, partnerství se vám ve vztahu objevuje? Proč s nim vlastně jses?

• Citovat
  • Upravit
389
14.3.22 08:44

Tyjo, já jsem asi tvůj přítel. Ale číst to takhle a ještě názory druhých lidí je celkem nepříjemné 😁 🤦. Já si to teda uvědomuji, že jsem v tomhle hrozný prudič a samotné mi je přítele občas líto, ale nemůžu si pomoct a už od střední si o sobě myslím, že jsem autista (nepotvrzeno 😅)…
Ale u nás to samé, počítám, že něco doma je, chci to použít do jídla k obědu, který vařím kolem 11, mám malé dítě a tu chybějící ingredienci už nelze jít narychlo dokoupit a přítel je v práci 🤷 no nasere mě to. Občas se mu to snažím říct v klidu, jindy ve srande, ale většinou už bouchnu…A ne, já nekontroluji všechny věci v lednici jestli došly ani jestli jsou v koši. Beru to tak, že pokud dochází za me asistence, píšu to já, pokud za jeho, tak on.
Nabaluje se i celková domácnost, kdy přítel vynáší pouze 1× týdně koš a musím mu to stejně 3 dny připomínat a jinak má nohy nahoře a dělá jen nepořádek, protože se to samo uklidí :zed:. No doteď jsem si samozřejmě myslela, že jsem v právu já a chci po něm normální fungování, abychom byli všichni spokojení 😅 🤦.
Auto je jeho a tam je to zas naopak. Aby mi ho půjčil, to už je něco, protože každým nastartováním se ničí…a benzín atd…
Z toho jsem si vydedukovala, že se k sobě hodíme, protože jsme jeblí oba dva 🤣 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.3.22 09:42

@Domia
No to asi jste :mrgreen: nicméně je moc pěkný, jak to bereš s humorem a dokážeš to tak vtipně popsat, za to máš body :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
14.3.22 10:33
@stinga píše:
přijeď se k nám podívat, všude na zemi hračky, drobky, oblečení, když uklidím, tak to vydrží tak půl hodiny,
ještě chlupy od koček - ty jsou všude, vysávám a vytírám 1× týdně, víckrát určitě ne, tady spousta holek vysává a vytírá denně,
  • a že zvládnu dítě po noční vzbudit a vypravit a dovézt do školky - prostě musím, to je jednoduché,

ale fakt mi nikdy nic nechybělo - maximálně peníze :jazyk:, ale ty mám také rozpočítané - protože musím

Jé, to je jako u nás. Já mám psa a to by se prostě muselo denně. Ne, to fakt ne. To se mi nechce. A to tu nemám malý děti. :pankac:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
14.3.22 14:19
@Domia píše:
Tyjo, já jsem asi tvůj přítel. Ale číst to takhle a ještě názory druhých lidí je celkem nepříjemné 😁 🤦. Já si to teda uvědomuji, že jsem v tomhle hrozný prudič a samotné mi je přítele občas líto, ale nemůžu si pomoct a už od střední si o sobě myslím, že jsem autista (nepotvrzeno 😅)…
Ale u nás to samé, počítám, že něco doma je, chci to použít do jídla k obědu, který vařím kolem 11, mám malé dítě a tu chybějící ingredienci už nelze jít narychlo dokoupit a přítel je v práci 🤷 no nasere mě to. Občas se mu to snažím říct v klidu, jindy ve srande, ale většinou už bouchnu…A ne, já nekontroluji všechny věci v lednici jestli došly ani jestli jsou v koši. Beru to tak, že pokud dochází za me asistence, píšu to já, pokud za jeho, tak on.
Nabaluje se i celková domácnost, kdy přítel vynáší pouze 1× týdně koš a musím mu to stejně 3 dny připomínat a jinak má nohy nahoře a dělá jen nepořádek, protože se to samo uklidí :zed:. No doteď jsem si samozřejmě myslela, že jsem v právu já a chci po něm normální fungování, abychom byli všichni spokojení 😅 🤦.
Auto je jeho a tam je to zas naopak. Aby mi ho půjčil, to už je něco, protože každým nastartováním se ničí…a benzín atd…
Z toho jsem si vydedukovala, že se k sobě hodíme, protože jsme jeblí oba dva 🤣 👍

hele, žít s takovým prudičem, to je očistec. Pokud potřebuješ mít ty suroviny nutně doma, není nic jednoduššího, než to mít dvojmo. O kolika těch surovinách se bavíme? Olej, ocet, koření, hořčice, majonéza, tatarka, cukr, sůl, sojovka… o kolika dalších surovinách se bavíme? Mouky, těstoviny. Mám to prostě dvojmo, jedno normálně v kuchyni, to používáme, druhé mám ve špajzu. Dojde, hrábnu do špajzu, je úplně jedno, kdo to spotřeboval, vím, že tam mám to druhé do zásoby. Když jdu pak nakoupit, tak si to, co jsem vzala ze špajzu zase dokoupím, čímž mám zase jeden kus do zásoby. Já si tedy pamatuju, co mám odkoupit, pokud ty ne, piš si lísteček. Ale fakt není potřeba vysírat toho druhého dokola takovýma ptákovinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.22 14:41
@Myška zlatá píše:
@Arboretka uvaříš. Ale když je chuť na jídlo s hořčicí, tak prostě hořčice bude. Vám je to asi fuk, ale jak už jedna paní tady psala. Někdo má doma 100 % systém a no way.

Někdo má doma hořčice dvě. Určitě budu čekat až něco dojde, abych to šla koupit…. :roll:
Dojde hořčice, zajdu do špajzu vytáhnout novou a další koupím příště. To je systém zlato….. ;)

• Citovat
  • Upravit
389
14.3.22 14:44

@Arboretka máš pravdu 😅 👍. Ale říkám, není v mých silách kontrolovat vše, co došlo, když nevarim 3 jídla dokola, ale obměňuji to, včetně surovin, některé se pouziji až třeba za tři týdny (a zjistim, že to tam není, protože si vaříme zvlášť a já nekontroluji z čeho vařil a kolik tolik použil). Do toho, jak jsem psala, celou domácnost mám na starost já, dceru a všechno kolem ní také, tak si říkám, že vynést koš, když je třeba a napsat na lístek věc, kterou právě vypotřeboval není zas taková práce, to už si pak přijdu jak v chráněné dílně 🤣 🤔… Jinak zasobu máme, máme na vše celkem velké dózy, i tak ale nechodim kontrolovat stále vše, co nepoužívám úplně často :palec: a nevím o tom, že on by to používal (protože si vaří dvě jídla dokola, bohužel tam občas přidá něco navíc)… No je to asi o tom, kdo moc věcí řeší a kdo má na víc na salámu :ok_hand:. Třeba to časem také dokážu ještě víc zkrotit 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
14.3.22 15:10
@Domia píše:
@Arboretka máš pravdu 😅 👍. Ale říkám, není v mých silách kontrolovat vše, co došlo, když nevarim 3 jídla dokola, ale obměňuji to, včetně surovin, některé se pouziji až třeba za tři týdny (a zjistim, že to tam není, protože si vaříme zvlášť a já nekontroluji z čeho vařil a kolik tolik použil). Do toho, jak jsem psala, celou domácnost mám na starost já, dceru a všechno kolem ní také, tak si říkám, že vynést koš, když je třeba a napsat na lístek věc, kterou právě vypotřeboval není zas taková práce, to už si pak přijdu jak v chráněné dílně 🤣 🤔… Jinak zasobu máme, máme na vše celkem velké dózy, i tak ale nechodim kontrolovat stále vše, co nepoužívám úplně často :palec: a nevím o tom, že on by to používal (protože si vaří dvě jídla dokola, bohužel tam občas přidá něco navíc)… No je to asi o tom, kdo moc věcí řeší a kdo má na víc na salámu :ok_hand:. Třeba to časem také dokážu ještě víc zkrotit 😇

hele, prostě není psací lístečky. A nikdy nebude, on to vnímá jen jako pruzení, není mu to vlastní, takže to do něj nenatlučeš. Vynést koš je jiná. Ale prostě do mně bys lístečky taky nenatloukla. Jako že bych dodělala třeba tu hořčiči, šla vzala tužku a někam na nějaký lísteček psala není hřičice. To je úplná utopie, to bys do mě nenatloukla prostě. Takže jednodušší systém se mi jeví, ten základ mít dvojmo. A když to dojde, tak dojde, tak to do jídla nedáš, dáš tam něco jiného, vždyť v podstatě o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myška zlatá
14.3.22 17:56

@Janli mám všechno vícekrát, ale i když dojde to první atd., tak si to píšeme, abychom nezapomněli koupit. Nechodím na malé nákupy, ale na obrovské jednou týdně.

• Citovat
  • Upravit
Janli
14.3.22 18:09
@Myška zlatá píše:
@Janli mám všechno vícekrát, ale i když dojde to první atd., tak si to píšeme, abychom nezapomněli koupit. Nechodím na malé nákupy, ale na obrovské jednou týdně.

To já taky…….
A pak tu mám ještě jednu super vychytávku. Telefon a hromadu sousedek. Když nám něco dojde a zrovna to potřebujem teď hned a okamžitě, tak to má stopro někdo jinej doma….. zlatá vesnice. Prostě u nás se kvůli hořčici a papírkům fakt neprudí…….

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky