Asi žárlím, ale proč? Nechci!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
5.6.17 11:29
@Anonymní píše:
Holky, poraďte mi, nejlépe nějaké konkrétní věci a techniky jak si okamžitě vždycky přešlápnout, jak neřešit, jak si zvednout sebevědomí…

mm partnera, má z předchozího vztahu moc krásného a hodného chlapečka. Je s námi na víkendy a potud je to vše moc fajn, s ex vycházejí dobře, jsem moc ráda.

Jenže poslední dobou, když přijede, hodně povídá o tom jak to mají doma atd, partner ho různě vyzvedává atd a já mívám z toho občas depky…

vysvětlím… s partnerem máme teď oba malou holčičku, má těžký autismus, pravděpodobně nebude nikdy schopná samostatného života, je to s ní občas hodně těžké, náročné…ale to neva, to je to nejmenší, je to naše zlto taky (zmiňuju to jen proto, kdybyste nám psali, že nejdůležitější je přece, že jsme všichni zdraví)

od děttví miluju přírodu, bohužel bydlíme v nájemním bytě, který není náš, já tam nemám ani balkon, máme obývák spojený s kuchyní a ložnicí, v ložnici spím všichni 4. To víte, Praha. Na větší byt to prostě v Praze pro mladou rodinu není.
Ala já bych si nestěžovala, měli bychom se dobře…jediné co mě rozhodí je když přijede syn přítele, který začne vyprávět…

a jak tak vypráví, přede mnou se to odvíjí jako druhý film..protože on je naše rodina, tak vlastně je jeho život součástí naší rodiny, a je to pro mě prostě tak jiné a rozdílné..mívám z toho depky.
Ve zkratce - synova maminka si vzala nového partnera. Přestěhovali se kousek jižně od Prahy do domu se zahradou, takže já po celém týdnu vyšťavená z horkého centra a těšící se ke tchánovcům na chalupu (což za normálních okolností by bylo příjemné a je to muj život, který miluju), jsem propadla smutkům, když syn vypráví jak na zahradě každý večer v těhle vedrech koupou v bazénu, že jejich Jarda griluje kukuřici.

• když věším v obýváku na sušák prádlo, vypráví jak mámě to na sluníčku uschne hned, říká máma prej, že to prádlo pak hezky voní.
  • takový ty řeči škoda že nemáte zahradu..nebo bysme mohli grilovat před barákem
  • mají tam v satelitu rodiny podobného ražení a stačí zaběhnout do domku naproti, a má tam kamarády. Tady není, neznáme tu pomalu ani své vlastní sousedy z patra a to jsou bezdětné páry.
  • říká jak má v pokojíku velký leho hrad a piráty. Já jsem vyrostla v komunistickém bytě a sdílela pokoj s bratrem a nebylo to dobré..on má samostatný pokoj a sourozence v druhém pokoji a tak mají dost soukromí, někdy bývají společně jeden pokoj, někdy je každý sám, jak chtějí. U nás ho občas budí malá..no připadám si tu jak v maringotce.

mají superb, jezdí každý rok na dvě dovolené, ale nejvíc nejvíc jim závidím ten kus zeleně doma a víc pokojů. Už jsem to s mužem řešila tisíckrát a jednoduché řešení bez kompromisů pro nás prostě neexistuje, ale co mě vadí nejvíc je ten princip - já VÍM!! jsem si tím jitá, že kdyby syn žil v paneláku na barrandově, já bych takovéto pocity méněcennosti nikdy neměla. Jako bych měla potřebu se tomu vyrovnat. Taky jsem mela strašný, ale naprosto příšerný strach, že naše malá to bude vnímat ty jeho nevinné věty (např. „včera jsme se celý den koupali na zahradě, mám tam houpačku a pískoviště a zahradní domeček a zrajou nám tam jahody!…“.atd) stejně jako je teĎ vnímám já a že si bude připadat méněcenná!!

Těd se to tedy s dcerou moc nezlepšuje, netušíme kam se to bude vyvíjet, ale vnímání má dobré…je dost svá. Ale to tu řešit nechci.

mně je jasné, že na dceru to nepřenesu a ochráním ji od toho jen tím, že si to já sama srovnám v hlavě…ale jak! Poraďte mi jak! :( oni jsou nadto i všichni zdraví, mají dobré vztahy s rodinou, zatímco my musíme být jak na špičkách před mými rodiči. Loni mi umřeli prarodiče a našli mi cystu..já už prostě si nedokážu vedle nich připadat že jsem šťastná. Nejde to.

Je to jako kdybyste celý život měli rádi hrachovou kaši, a moc. byli byste spokojení, dávali byste si na ni slaninu a povídali si s ostatními vašimi blízkými jak ozvláštnit ten recept, jak hrách nejlíp naložit..atd.
A pak by najednou každý víkend přišel někdo, kdo by si s sebou přinesl nadýchané tiramisu s jahodovou zmrzlinou, jedl ho před vámi a neustále vám o něm povídal. Jak je voňavé, sladké a hebké, jak se ta nadýchaná šlehačka rozplývá na jazyku. A vy byste před sebou měli pořád tu kaši, kterou jste doteĎ měli rádi. A to tiramisu si prostě neůžete dovolit. A takhle se to opakovalo týden co týden.

Už jsem si časem na „tiramisu“ zvykla, snažím se vymýšlet si nové a nové důvody, proč je hrachová kaše super a proč se mi líbil život, jaký mám… ale ne vždy to jde a někdy to nezvládnu a hlavně při PMS pláču…

je fakt, že čas pomáhá - prostě si čloěk časem na to povídání kolik hraček má ve svém pokojíku, jak si hraje na zahradě, co všechno pěstují, a kdy byli na dovolené, zvykne a začne to brát trochu jako samozřejmost. Ale je to pro mě těžké. Za ty tři (cca) roky co to takhle máme, je to tedy rok od roku lepší, ale teď jak byly ta vedra a my se nedostali na chalupu kvůli tomu že jsem s malou v praze musela v pátek odpoledne ( :roll: ) na vyšetření a je blbý to rušit, mně rozbrečelo už jen to, že syn přijel a říká - a nemůžeme si večer udělat piknik aspoň před barákem? :,( (a tam ty vajgly na chodníku, prostě…)

Mít zahrádku není nic nereálného. Trochu se zmůžete a pronajmete si třeba tohle.
https://www. sreality. cz/detail/pronajem/byt/2+kk/praha-ruzyne-pod-karlovarskou-silnici/2698260828#img=0&fullscreen=false

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.6.17 11:45

A nebo jen kousek za Prahou. Tady je byt 2+kk s vlastní zahrádkou za 13 sakumprásk. zahttps://www. sreality. cz/detail/pronajem/byt/2+kk/nehvizdy-nehvizdy-prazska/28455260#img=7&fullscreen=false

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
5.6.17 11:48

První mě napadla otázka, proč je partnerův syn u vás každý víkend…Zvlášť, když se má u maminky tak krásně a u vás si furt na něco stěžuje :think: Jinak nevím, co poradit… V tvém případě nejde o žárlivost, ale závist… Těžko říct, jestli ta závist pramení z nutkání se porovnávat s jeho ex, nebo z toho důvodu, že vnitřně prostě nejsi s vaším bydlením spokojená. Pokud je to ten druhý důvod, tak asi docela narazíš, protože to vypadá, že tvůj partner chce žít v centru města. To je rozpor, který může postupně vést i k rozchodu. Zkus zauvažovat, zda by ti stačila nějaká zahrádka s chatkou, abyste o víkendu mohli jezdit tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.6.17 11:52
@Theli píše:
První mě napadla otázka, proč je partnerův syn u vás každý víkend…Zvlášť, když se má u maminky tak krásně a u vás si furt na něco stěžuje :think: Jinak nevím, co poradit… V tvém případě nejde o žárlivost, ale závist… Těžko říct, jestli ta závist pramení z nutkání se porovnávat s jeho ex, nebo z toho důvodu, že vnitřně prostě nejsi s vaším bydlením spokojená. Pokud je to ten druhý důvod, tak asi docela narazíš, protože to vypadá, že tvůj partner chce žít v centru města. To je rozpor, který může postupně vést i k rozchodu. Zkus zauvažovat, zda by ti stačila nějaká zahrádka s chatkou, abyste o víkendu mohli jezdit tam…

On si na nic nestěžuje.
Vypráví jim, jak se měl doma. Neuvědomuje si, že zahrada a jahody jsou něco extra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
5.6.17 11:55

Mno, a myslíš, že by byl manžel ochoten k určitému kompromisu pokud se vašeho životního stylu týče - viz ta chata, zahrada.. a to ve smyslu jeho tolerance této Tvé aktivity či přímo sdílení..

@Anonymní píše:
@Magdaleeena ano, dříve jsem žila jinak a asi byc, nemít manžela, jinak žila. Ne s drahým aute, ne s penězi, ale blíž přírodě ano.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
5.6.17 12:09
@Bábrdl píše:
On si na nic nestěžuje.
Vypráví jim, jak se měl doma. Neuvědomuje si, že zahrada a jahody jsou něco extra :nevim:

Já teda nevím, kolik let má syn partnera zakladatelky, ale píše, že 3 roky tam s nimi každý víkend bydlí… To si ještě nevšiml, že nemají zahradu? Že se pořád ptá, jestli se půjde grilovat před dům? Mně to trochu jako stěžování přijde…nemůžu si pomoct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.6.17 12:30
@Theli píše:
Já teda nevím, kolik let má syn partnera zakladatelky, ale píše, že 3 roky tam s nimi každý víkend bydlí… To si ještě nevšiml, že nemají zahradu? Že se pořád ptá, jestli se půjde grilovat před dům? Mně to trochu jako stěžování přijde…nemůžu si pomoct. :nevim:

Zeptal se, jestli by nemohli jít na piknik před dům. je prostě zvyklý být venku. tak to u dětí z domu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.17 13:07
@Bábrdl píše:
On si na nic nestěžuje.
Vypráví jim, jak se měl doma. Neuvědomuje si, že zahrada a jahody jsou něco extra :nevim:

právě. jen tak povídá, to je muj problém, že se mě to dotýká. Tky máme občas víkendy i pro sebe. Tak různě. A on spokojenej je, řekne to je škoda, že nemáte jahody, tak já vm přivezu od nás, přijdte k nám, máma vám natrhá plnej košík… je miloučkej. :(

bohuže já momentálně nedokážu zjistit jestli žárím na život jeho ex a nbo jestli mi tolik chybí život v domku. Opravdu to nevím. myslím že je to od obojího trochu, ale o ex se moc nezajímám…tak nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.17 13:10
@Theli píše:
Já teda nevím, kolik let má syn partnera zakladatelky, ale píše, že 3 roky tam s nimi každý víkend bydlí… To si ještě nevšiml, že nemají zahradu? Že se pořád ptá, jestli se půjde grilovat před dům? Mně to trochu jako stěžování přijde…nemůžu si pomoct. :nevim:

ne, on se zeptá třeba jen v létě, když začínají vedra= to je teď.

nebo mezi řečí tak jakej by týden…že napouštěli bazén.

a tak. jahody, sezonně to prostě tak přrozeně vyplyne… není to vždy, ale ted v létě je blbý období…

vždycky když můžu malýmu nabídnout něco co doma nemá, jsem ráda a naplňí mě to klidem a radostí.

• Citovat
  • Upravit
36556
5.6.17 13:14
@Anonymní píše:
právě. jen tak povídá, to je muj problém, že se mě to dotýká. Tky máme občas víkendy i pro sebe. Tak různě. A on spokojenej je, řekne to je škoda, že nemáte jahody, tak já vm přivezu od nás, přijdte k nám, máma vám natrhá plnej košík… je miloučkej. :(bohuže já momentálně nedokážu zjistit jestli žárím na život jeho ex a nbo jestli mi tolik chybí život v domku. Opravdu to nevím. myslím že je to od obojího trochu, ale o ex se moc nezajímám…tak nevím.

Ty jsi náhodou boží. :kytka: 99,9% macech z emimina už by přemýšlelo, jak „nevl. syna odstřihnout, když je takový“.

Vážně bych ti přála tu zahrádku.

Ale najít si byt s předzahrádkou nebo i zahrádkou těsně za hranicí Prahy není nereálné, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.17 13:25
@Bábrdl píše:
Ty jsi náhodou boží. :kytka: 99,9% macech z emimina už by přemýšlelo, jak „nevl. syna odstřihnout, když je takový“.

Vážně bych ti přála tu zahrádku.

Ale najít si byt s předzahrádkou nebo i zahrádkou těsně za hranicí Prahy není nereálné, fakt.

díky… hele mě by stačil byt s terasou, klidně v horším stavu.

nebo dvůr… nějaký vnitroblok, tady jsou z jedné strany koleje a z druhé vlez do metra. což taky není špatný, ale… :oops:

hele ono se to časem vyřeší… jestli budeme mít někdy ještě jedno dítě, tak 2kk bez balkonu prostě nejde. nevešla by se nám sem postýlka. a já se ani ted stěhovat nechci. partner bude nevrlej a neštastnej, pač je tu rád, a pokud bychom se někam přestěhovali a nebylo by to ok, tak by to byla moje vina. tady to totiž není špatný a takový rozhodnutí jako stěhování není sranda.

díky všem… nic nejde, jen mi to bylo líto. do parku nechodím, není mi to příjemný. díky:)

• Citovat
  • Upravit
1485
5.6.17 13:28
@Anonymní píše:
ne, on se zeptá třeba jen v létě, když začínají vedra= to je teď.

nebo mezi řečí tak jakej by týden…že napouštěli bazén.

a tak. jahody, sezonně to prostě tak přrozeně vyplyne… není to vždy, ale ted v létě je blbý období…

vždycky když můžu malýmu nabídnout něco co doma nemá, jsem ráda a naplňí mě to klidem a radostí.

Z toho, co píšeš, mi přijde, že spíš soupeříš s exkou… Trápí tě, že nemůžeš oběma dětem nabídnout stejný luxus jako ona svému synovi, což ti partnerův syn připomíná :think: Kdyby ti totiž vadilo, že žiješ ve městě, tak bys byla v depce pořád, a ne jen, když přijede syn… A stejně mě udivuje, že je u vás tak často… Evidentně se mu u vás celkově asi líbí víc, ač u vás nezažívá takový luxus. Tak se na to zkus dívat takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.6.17 13:47
@Anonymní píše:
Jinak jestli jste viděli Sex ve městě, tak my dva s partnerem jsme asi jako Carrie a Aidan… jak jí jednou vzal na tu chatu. Akorát že já jsem ten Aidan, který buduje, montuje, staví a zařizuje, nevadí mu nepohodlí, je rád v přírodě, blátě, posouchá šumění listí, a muj manžel je jako ta Carrie… nechce tam být, je tam nuda, bojí se klíšťat, veverek, ruší ho bubnování na střeše, vadí mu slunce i stín a celý víkend je zavřený se svým noťasem a hledá wifinu :( ale rozcházet se kvůli tomu přece nebudeme.

Ani se nedivím, že ho ta minulá žena opustila. Promiň, on si žije sám pro sebe. Možná ti to za pár let taky dojde. Třeba se něco změní pro tebe k lepšímu, ale asi spíš ne. Spíš si na to takhle zvykneš a už to bude napořád. Přeju tobě hodně sil a hodně zdraví tvé dceři.

• Citovat
  • Upravit
1688
5.6.17 13:48
@Anonymní píše:
díky… hele mě by stačil byt s terasou, klidně v horším stavu.

nebo dvůr… nějaký vnitroblok, tady jsou z jedné strany koleje a z druhé vlez do metra. což taky není špatný, ale… :oops:

hele ono se to časem vyřeší… jestli budeme mít někdy ještě jedno dítě, tak 2kk bez balkonu prostě nejde. nevešla by se nám sem postýlka. a já se ani ted stěhovat nechci. partner bude nevrlej a neštastnej, pač je tu rád, a pokud bychom se někam přestěhovali a nebylo by to ok, tak by to byla moje vina. tady to totiž není špatný a takový rozhodnutí jako stěhování není sranda.

díky všem… nic nejde, jen mi to bylo líto. do parku nechodím, není mi to příjemný. díky:)

A nemas za okny vetsi parapety, ze bysis tam privazala truhliky s jahodami, balkonovymi rajcatky. Nejakou bylinku, petunku, muskat?
My sice balkon mame, takovy pidi, ale nektere rostlinky mam prave v truhlicich na parapetech a privazane k oknu aby nespadly.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.17 14:43
@paandatko píše:
A nemas za okny vetsi parapety, ze bysis tam privazala truhliky s jahodami, balkonovymi rajcatky. Nejakou bylinku, petunku, muskat?
My sice balkon mame, takovy pidi, ale nektere rostlinky mam prave v truhlicich na parapetech a privazane k oknu aby nespadly.:-)

praveze to nejde, zkousela jsem. mela jsem truhliky na spolecne chodbe, ale chciplo vsechno, tak to ed povezeme s velkou slavou k nasim na chalupu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky