Asistent pedagoga a karanténa
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ou já vím, co dělají asistenti na naší škole, proto mě udivuje, co napsala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman
Milá paní, to by mě teda zajímalo, kde jste na tohle přišla. Moje rodinná známá je asistent pedagoga u postižených dětí. Musí je přebalovat, nakrmit, domů chodí pokousana, poškrábaná, nehne se od nich ani chvíli, dokonce v té třídě musí i svačit, neexistuje soukromí, musí podat léky…takže s tou zodpovědností bych sakra dala pozor… já jako zdravotní sestra bych si nikdy nedovolila napsat to co vy. A to si troufám říct, že mám náročné povolání…asistent pedagoga Je náročná práce, aspoň tedy u postižených dětí. Teď doma jim vypracovává pracovní listy, musí všechno sama vymyslet, tisknout, posílat… nesedí na zadku s nohama hore.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A proč anonym? Z důvodu etického, zmiňuji situaci dítěte, které je mi svěřeno. Pro hlupáka každý hloupý.
Jistě. Na anonymním fóru je třeba být anonymní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman moje AP bere 10 tisíc hrubého. Protože málokterý AP má plný úvazek.
A opravdu dělá hodně. Bez ní by to šlo, ale bylo by to hrozné. Tak jsem učila první 4 měsíce, kdy mi opakovaně dítě utíkalo že třídy, musela jsem ho honit po škole a nechávala jsem dalších 28 dětí samotných. Do toho tam máme další děti, co potřebují dohled a pomoc. Dokud nebyla, nemohla jsem kolikrát ani na WC nebo se napít.
S inkluzí je často AP k nezaplacení.
- Citovat
- Upravit
@Viky211
Ano, u mentálně nebo fyzicky postižených dětí je to záhul. Ale odpovědnost má vždy učitel. A podávání léků? To je snad zakázáno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Viky211 píše:
@divine woman
Milá paní, to by mě teda zajímalo, kde jste na tohle přišla. Moje rodinná známá je asistent pedagoga u postižených dětí. Musí je přebalovat, nakrmit, domů chodí pokousana, poškrábaná, nehne se od nich ani chvíli, dokonce v té třídě musí i svačit, neexistuje soukromí, musí podat léky…takže s tou zodpovědností bych sakra dala pozor… já jako zdravotní sestra bych si nikdy nedovolila napsat to co vy. A to si troufám říct, že mám náročné povolání…asistent pedagoga Je náročná práce, aspoň tedy u postižených dětí. Teď doma jim vypracovává pracovní listy, musí všechno sama vymyslet, tisknout, posílat… nesedí na zadku s nohama hore.
Naprostý souhlas!!! Paní měla možnost přečíst si mé příspěvky výše, kde popisuji co je v současné situaci mou náplní mé práce a stejně ji to neodradilo od vynesení rychlých a zavádějících soudů. Jsem asistentkou postiženého dítěte a naprosto souhlasím! Nemohu se od něj hnout, něco jako pauza, nebo vlastní toaleta je sci-fi. V rámci své pracovní doby mu musím věnovat absolutní plnou a soustředěnou pozornost. V rámci postižení má i zdravotní problémy těžkého rázu, jakýkoli problém a zanedbání péče je na mou zodpovědnost. Asistuji rovněž u jeho toalety a jídla. Jsem tedy povinna vykonávat x profesí za jeden směšný plat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Cenarius
Hnulo s nervama?Asistuji mentálně retardovanému a tělesně velmi postiženému dítěti. Dělám práci asistenta pedagoga… v níž je prakticky práce fyzioterapeuta, speciálního pedagoga, osobního asistenta, psychologa. Tohle vše za „charitativní“ plat za který by ani uklízečka nepracovala
O tom jak je to náročné psychicky a fyzicky, není třeba mluvit. A pokud má někdo pocit, že se dnes roztrhl pytel s diagnozou ADHD, tak není daleko od pravdy. Opravdu je to tak a mnoho dětí, kteří jsou vedeni jako ADHD, tak vůbec nejdou… jsou zanedbané, nikdo se jim nevěnuje, mají nízké sebevědomí a proto mají nutkavou potřebu být vidět a něco si dokazovat. Doma jsou přehlíženi, jen koexistují, jsou zvyklí bojovat se všemi a proti všem. A to nemluvím o sociálně znevýhodněných rodinách. Je častý jev, že i střední třída kompenzuje dostatek lásky a pozornosti penězi, dárky a elektrotechnikou. Takže jednoduchá pomoc… nechcete ze svých „daní“ platit „spratky“? Tak se svým dětem věnujte
a vědomě vychovávejte. Já taky nemám v popisu práce suplovat rodiče a zanedbanou výchovu
Ježíšku na křížku ![]()
Tak proč to děláte když k tomu máte vztah na ![]()
Je mi z vás smutno.
Asistentku syn má už druhou a věnuji se mu s péčí.
Obě dvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Viky211
Ano, u mentálně nebo fyzicky postižených dětí je to záhul. Ale odpovědnost má vždy učitel. A podávání léků? To je snad zakázáno.
Jako asistent pedagoga jsem naprosto stejný pedagogický pracovník jako kdokoliv jiný, se všemi povinnostmi i právy. Jediné co nemohu je klasifikovat. Jakožto svéprávná osoba mám plnou zodpovědnost za dítě mi svěřené, není pravda, že můj průšvih jde na hrb pedagoga.
- Citovat
- Upravit
@divine woman
Tak ty platové tabulky jsou jedna věc, ale téměř žádný asistent nedělá na plný úvazek. Běžné je půl až třičtvrtě.
A v náplni práce asistentů jsou obrovské rozdíly podle typů škol a dětí u kterých asistují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malike píše:
Ježíšku na křížku
Tak proč to děláte když k tomu máte vztah na
Je mi z vás smutno.
Asistentku syn má už druhou a věnuji se mu s péčí.
Obě dvě.
Pozor!!! Já k tomu mám velmi kladný vztah! Co se Vám nelíbí je pouze ironie na příspěvky zde, které uvádí, že asistent “nic” nedělá. Ale evidentně je zde koníčkem celého osazenstva vynášet rychlé a emotivní soudy bez předchozího čtení a znalosti kontextu. Gratuluji ![]()
- Citovat
- Upravit
@divine woman
Kolik věcí je zakázáno a bohužel se dějí. Stejně jako ošetřovatelky v nemocnicích nesmí podávat léky a taky se to dělá. Proto chtějí u takových dětí asistentky pedagoga, co mají zdravotní vzdělání… ale za ty prachy jim to žádná sestra dělat nebude. Mívají epi záchvaty, záchvaty zuřivosti, agresivita… u toho všeho ty asistentky jsou a musejí s těmi situacemi umět. Ale jak píšu, vím jak to chodí u postižených dětí… jak to funguje v obyčejné škole nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji jako AP v ZŠ speciální. Přebaluju, krmím, utírám zadky, podávám léky při epileptických záchvatech, při afektu autistických dětí máme čtyři co dělat, abychom to ukočírovaly.
Posloucháme neustálý křik, jsme pokousané, poškrábané. Fungujeme spíš jako stacionář. Při tom všem se snažíme něco naučit, ani jedno dítě není schopné samostatně pracovat, takže máme i s paní učitelkou co dělat.
Navíc máme 1.- 5. třídu najednou, každý je jinde, má jiný předmět.
Mezi postiženými dětmi (na vozících) máme i děti s těžkými poruchami chování, agresivní. Klidně nás i napadnou, kolegyně skončila na rentgenu hlavy, byly jsme u toho dvě a stejně schytala pěkných pár ran.
Nedovolím si odejít ze třídy, aspoň jedna tam musíme být, děti nemůžou být minutu bez dozoru. Někdy nemám čas posvačit a na WC chodím až po vyučování.
A ne, pro peníze to fakt nedělám. Aby byly peníze zajímavější, po vyučování jsem přibrala družinu. Jsem totiž krapet masochista.
Teď se uklízely učebny, dělaly inventarizace, doděláváme výzdobu, vyrábím pomůcky, mám tu plno knížek k samostudiu, snažím se dál vzdělávat.
- Citovat
- Upravit
Milá slunečnice, spousta dětí asistenta opravdu potřebuje. Ale po právní stránce je za dítě zodpovědný pedagog, na kterého si spousta z vás hraje aniž by měla odpovídající vzdělání. A druhá věc je, proč tu práci děláš. Víc komentovat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
Milá slunečnice, spousta dětí asistenta opravdu potřebuje. Ale po právní stránce je za dítě zodpovědný pedagog, na kterého si spousta z vás hraje aniž by měla odpovídající vzdělání. A druhá věc je, proč tu práci děláš. Víc komentovat nebudu.
Možná kdybyste četla kontextuálně, celé vlákno, neselektovala jen informace co se Vám zrovna hodí (k neoprávněné) kritice, tak byste se dobrala dospělého názoru.
- Citovat
- Upravit
Pracuji. Chystam pracovni listy. Kdyz bylo treba, tak jsem dostala od uc. seznam adres a rozvazela jsem prac. sesity a skolni sesity. Vsechny uc. neumi dobre ovladat pc nebo pisi pomalu, tak jim jdu pomoct, ze jim podklady k DU rychleji napisu do pocitace.
Pomoc pri priprave ukolu, skenovani, tisk. Chodim na porady. Pro meho sverence chystam ukoly, ze ma sve ucivo. Takze neco pripravim, pak dame i s tridni solo poradu a predam rodine.
Komunikace s rodici, kdyz je treba.
Samostudium (dodelavam magisterske studium). Takze si do vykazu muzu uvadet samostudium. Protoze ted misto dochazky mame zadanou nahradni praci a ukoly. Delavam to doma vetsinou v noci, kdyz vsichni spi a lip se soustredim. Mam i ranni druzinu. Takze jsem si uklizela hracky, tridila. Chystala jsem si pro deti tvoreni, inspiraci.
A zapojila jsem se s kolegynemi do pomoci potrebnym, takze strihame, sijime rousky.
Nesedim doma na zadku. Jo a nam dve prac. mista, takze uklid sveho pracoviste, jak se mi papiry a pomucky kupi. Tak tridim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit