Astma v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12488
27.10.14 10:27

@Ivča78 Tady jsem nasla http://www.cipa.cz/…leky-do-nosu
Akorat v tom navodu neni to mirne adechnuti a ucpani nosni diry..Tak prave nevim.
Helet mas po aplikaci treba az rano pred dalsi aplikaci pocit ucha v nose? Za jak dlouho ti spray zacal ucinkovat, kdy ji videla zlepseni? Strikam 1× denne, jedna lekarka rikala 1-2× denne a lekar 1× denne vecer jeden vstrik. Myslis, ze muzu zkusit jeden strik rano a jeden vecer dle tohoto? Muzu behem dne strikat i tu vincentku si qvixx nevadi to tomu? Jem otravna ja vim.Dik moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
27.10.14 14:13

@jahoda 2 díky za odkaz, tak už budu taky tu jednu dírku ucpávat, to jsem u sprejů nevěděla. To vdechování si myslím, že snad není třeba, že ten sprej sám se dostane tam, kam má :nevim:. A před vstříknutím Rhinocortu mi i v lékárně řekli, že je lepší nejdříve stříknout Vincentku a potom ten Rhinocort, ale už nevím proč. Jinak Vincentku můžeš určitě stříkat kolikrát denně chceš, dle potřeby, tím líp. Pocit sucha v nose nemívám a kdy mi to začalo účinkovat, tak to ti už neřeknu, beru ho dlouho. A na začátku mi alergoložka nasadila i foukačku na asma plus ten Rhinocort a Zyrtec, takže netuším, co konkrétně mi kdy pomohlo, ale určitě tak do měsíce jsem velkou změnu viděla, ale já to měla tenkrát hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
27.10.14 14:15

@jahoda 2 tak jsem to dočetla a jak to ucpání nosní dírky, tak to nadechnutí tam píšou. Když najedeš na nadpis Správná aplikace nosních sprejů, tak je to tam uvedené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
27.10.14 16:51

@Malicka07 :mavam: Tak uz vim v patek miobvodni nbrala TSH a je isene, takze bud muset na endokrinologii. Takze nejspia tad je zakopany pes. A ten ucpany nos by potom mohl tak odplaknout kfyz mi daji hormony zejo.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.11.14 16:08
@jahoda 2 píše:
@Malicka07 Helet a kde je takove centrum v Praze? Muzu tam jit bez dopouceni?
To netuším, kde je v Praze, já od tama nesu. U nas bez doporuceni urcite ne, museli me tam poslat z plicního.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
19.11.14 16:50

@Malicka07 :) Napiš to prosím znovu nějak tomu nerozumím. Nemělo tam být citovat? A u ceho to citovat bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
16.12.14 20:47

@jahoda 2 Co citovat? Vždyť já jsem o citování nic nepsala, nějak teď nechápu, na co se ptáš :nevim:

Jinak zkusím ještě jednou přeformulovat svou odpověď:

Nejsem z Prahy, takže nevím, jak to chodí u lékařů a v poradnách tam. U nás na mi musela do speciální poradny pro gravidní astmatičky napsat doporučení lékařka na plicním, kde jsem sledovaná a teprve potom jsem tam mohla jít. Bez toho doporučení by mě nepřijali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
17.12.14 05:49

Ten modry ramecek v predchozim vzkazu je kdyz zmacknes citovat.Ale nevim o cem jsi se mno chtela mluvit nic jsi tam k tomu nenapsala. :-)
Jo no u nas to resi rovnou na plicnim Dr.
Cili rodit mam v Breznu tak na kontrolu si me pozvala v lednu, tam me vysetri jestli to udycham a pak napise tr. doporucuji ciasare. Myslim, nechci pridusene dite jen kvuli tomu, ze neudycham porod.Chci zdrave dite.:-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
17.12.14 05:53

Jinak holky me pomaha jen Rhinokort aqua na ten nos stridat s Delmarem.Ty mam oba jden zelny na osplasknuti a modry v pripade paleni a suchosti na odplasknuti a zvlhcwni, plus modry je na cisteni sliznice.Jsou naprosto super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
17.12.14 14:11

@jahoda 2 budeš mít kvůli astmatu císaře? To mě docela překvapuje, já rodila s astmatem dvě děti a v pohodě, když jsem se na to pro jistotu doktora ptala, tak říkal, že to nebude problém, ať beru léky a v pohodě. Problém jsem neměla. Ale záleží asi na tom, jak to astma máš nebo nemáš pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
18.12.14 08:35

@Ivča78 Mam jen Ventolin. Dalsi aspekt je, ze mam pod 150cm a vaha 47,5kg. A dalsi zatim lezi napric. Dalsi mam HTMFR T677C.
Jinak je to pry na domluve s porodnikem v poradne.Oni vzdy nevidi problem, ale pak mizou vzniknout komplikace a mozna vetsi nez pri cisari.Mim potom muze byt postizene v tom momente bych jim ho dala at se staraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.12.14 14:08

@jahoda 2 Máš toho koukám víc, netuším co ta poslední diagnóza znamená, přeju ti zdravé miminko, i když ber v potaz i to, že císař je docela velká operace břicha. Ale napsat, že bys jim postižené dítě dala, ať se staraj :roll:? Promiň, to mě hodně zarazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.12.14 15:30

@jahoda 2 Tak to už nevím, asi jsem se uklikla na citovat místo „zmínit“ ;-)

No, pokud Ti toho císaře opravdu udělají na doporučení, můžeš být ráda. Já jsem byla upozorněna, že u nás se dělá jen ve zcela výjimečných případech a že pokud žena přijde do porodnice s doporučením na císaře, nic to pro ně neznamená - že ho prostě zahodí a nejsou-li v danou chvíli přesvědčeni, že to je nutné, neudělají ho z „preventivních“ důvodů. Takto prý vyhodí doporučení 9 z 10 ženám. Taky jsem doktorce říkala, že se bojím že to neudýchám - jasné spouštěče, které mi záchvat vyvolají vždy (stres a námaha) - a ona říkala, že bych musela být několik měsíců na kortikoidech a mít špatnou spirometrii, abych to doporučení dostala a vzali ho tam v potaz. Jinak mám prý smůlu :-( Takže jsem zvědavá, jak to bude.
Moje kamarádka teď rodila před měsícem - ne astmatička, ale měla jiný problém - 5 dní z ní malou dolovali, vyvolávali, strkali do ní prý všemožné nástroje a ruce a nakonec jí teda po 5 dnech řízli. Děsná představa. Nutno podotknout, že téměř 2 měsíce předčasně, takže malé se pochopitelně ještě ven fakt nechtělo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
19.12.14 16:32

@Malicka07 neboj, udýcháš to, taky jsem měla strach, ale i když je to záhul, tak je to pro dýchání jiný než když třeba běžíš. Mě hlavně pomáhalo být v klidu, nehysterčit, soustředit se na krásný výsledek - miminko, které přijde, takže to je svým způsobem krásný zážitek a ráda na porody vzpomínám :). A to nejsem zrovna kliďas, ale při obou porodech tam ten klid byl a hrozně mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
19.12.14 17:52

@Ivča78 To je super :-) Díky moc za ta milá slova uklidnění :kytka: Doufám, že to taky tak zvládnu, začínám se ho bát čím dál více :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí