Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Aduš8 tak to je zajímavý, třeba to měli nařízené jen městskou vyhláškou ![]()
@Jitul.kaaa9 teď jsem to hledala a fakt se normálně používají
. Tak to byla asi jen vyhláška u nás ![]()
@Aduš8 píše:
@Jitul.kaaa9 teď jsem to hledala a fakt se normálně používají. Tak to byla asi jen vyhláška u nás
Nemůžou dát botičku v místě, kde to auto fakt překáží (třeba tam, kde stát nesmíš, kvůli průjezdu hasičů a ostatních záchranných složek). V tom případě by tě ale měli správně odtáhnout. Myslím, že pouze lísteček za stěračem je dost diskutabilní (můžu přeci tvrdit, že jsem tam žádný neměla, že ho mohl někdo sebrat
)
@Kakika tam u nás tehdy fakt s botičkami skončili úplně, od té doby jsme tam žádnou už nikdy neviděla. A to ani teď, když tam jezdím na návštěvy ![]()
@Kakika a co se lístků týká, pořizují fotky. Vyfotí to auto tak, aby byl vidět přestupek a vypíší pokutu. Ty jim pak slouží jako důkazy, když jste pozvání k vysvětlení ![]()
@Aduš8 píše:
@Tiger-lily neobotičkují, to už se pár let nesmídají pokutu, ale botičky už se nedávají
Tak je to celkem jedno, co konkrétně udělají, ale pokutu určitě dostanou a budou to muset řešit, tak si snad rozmyslí. A u nás botičky dávají nadále.
@Aduš8 píše:
@Kakika a co se lístků týká, pořizují fotky. Vyfotí to auto tak, aby byl vidět přestupek a vypíší pokutu. Ty jim pak slouží jako důkazy, když jste pozvání k vysvětlení
Jasně, to chápu, že oni si to zaprotokolují. Ale spíš, že řidič nemusí na výzvu reagovat s tím, že když přišel k autu, nic tam nebylo. Takže reagovat může až na druhou výzvu, která by mu přišla poštou (resp. přišla by majiteli vozidla, což může být i jiná osoba - aby podala vysvětlení). V tomto je podle mě vymahatelnost prostě horší, než při nasazení botičky. Ale to jsem se jen zamyslela. Ono to fakticky může v každém městě fungovat trošičku jinak a zejména pak na sídlištích se špatné parkování velice často neřeší, dokud je možnost kolem toho auta projet případně tak nějak projít…