Auto - parkovné

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
3.3.16 23:36
@Papuchalka píše:
Vubec nic.
No, dojdou mu prachy od toho drazitele :D Takze si je necha a je vysmatej. Proto na nej nechci jit hned moc agresivne, ta drazba byla jeste o fous vic, nez chce on.

jaký agresivně? Podvedl vás a ty se bojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
3.3.16 23:38
@Papuchalka píše:
Asi jo, pokud nesnizi to parkovne na nejakou lidskou castku, tak na nej podavam trestni oznameni. Zase chapu, ze z toho neco chce mit :)
Jeste mi do telefonu rekl, ze to se prece dela normalne, ze se za klienty podepisuje plna moc :D

Tak to se fakt normálně nedělá… naposledy jsem i já jako majitelka musela dát plnou moc partnerovi, když vyboural moje auto, aby s ním vůbec servis komunikoval a mohl něco hlásit na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
3.3.16 23:40
@Agnesita píše:
jaký agresivně? Podvedl vás a ty se bojíš?

Jo, protoze kdyz na nej uderim, tak mi neposle ten zbytek penez, co jde znova k nemu na ucet. Pak uz nemusi chtit parkovne, protoze se to jeste preplati.
(Pojistovna auto ohodnoti castkou dejme tomu 100tis, auto se proda v drazbe za 20, pojistovna zaplati majiteli 80 a 20 pak posle ten drazitel.) Diky tomu padelanymu podpisu jde vsechno tomu chlapovi na ucet. Tu vetsi castku nam poslal, tu nizsi jeste ne.

Jako trestni oznameni si zaslouzi tak jako tak (buh vi o cem bych se dozvedela ze mi chlap „podepsal“), ale prvne zkusim v klidu ziskat nase penize. Kurnik kdybych byla spisovatel a chtela tohle vymyslet, tak to nevymyslim :)

• Citovat
  • Upravit
2562
3.3.16 23:44
@Papuchalka píše:
Jo, protoze kdyz na nej uderim, tak mi neposle ten zbytek penez, co jde znova k nemu na ucet. Pak uz nemusi chtit parkovne, protoze se to jeste preplati.
(Pojistovna auto ohodnoti castkou dejme tomu 100tis, auto se proda v drazbe za 20, pojistovna zaplati majiteli 80 a 20 pak posle ten drazitel.) Diky tomu padelanymu podpisu jde vsechno tomu chlapovi na ucet. Tu vetsi castku nam poslal, tu nizsi jeste ne.Jako trestni oznameni si zaslouzi tak jako tak (buh vi o cem bych se dozvedela ze mi chlap „podepsal“), ale prvne zkusim v klidu ziskat nase penize. Kurnik kdybych byla spisovatel a chtela tohle vymyslet, tak to nevymyslim :)

A bezdůvodné obohacení mu nic neříká? A zfalšování plné moci? A kde má nějaké smluvní podmínky servisu, kde by se vůbec dalo obeznámit s tarifem a podmínkami parkování. To jste mu asi těžko podepsali, že s tím souhlasíte a jste seznámeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
3.3.16 23:46
@Agnesita píše:
A bezdůvodné obohacení mu nic neříká? A zfalšování plné moci? A kde má nějaké smluvní podmínky servisu, kde by se vůbec dalo obeznámit s tarifem a podmínkami parkování. To jste mu asi těžko podepsali, že s tím souhlasíte a jste seznámeni.

Nepodepsali, podpis praveze nefiguruje vubec nikde. Proto jsme byli zarazeni, kdyz pojistovna mluvila o plne moci, protoze jsme nepodepsali nic, natoz plnou moc.
Hele dekuji, hodim to pravnikovi.

• Citovat
  • Upravit
11559
4.3.16 07:22

Celé je to postavené opravdu na zvláštním přístupu. Od dražby auto snad není vaše, ale nového majitele. Ale malinko mě zneklidňuje, že si necháváte „tlačit“ služby, ktewré jste si neobjednali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.3.16 08:16
@Papuchalka píše:
Nepodepsali, podpis praveze nefiguruje vubec nikde. Proto jsme byli zarazeni, kdyz pojistovna mluvila o plne moci, protoze jsme nepodepsali nic, natoz plnou moc.
Hele dekuji, hodim to pravnikovi.

Předpokládám, že vám to parkovné vyfakturoval. Pak zřejmě započte to parkovné na svou povinnost vyplatit vám to, co mu pošle vydražitel na základě té zfalšované plné moci a pošle ten rozdíl. Pak vám nezbyde, než se s ním soudit o zaplacení toho zbytku. On bude zřejmě ten zápočet namítat a vy zase, že jste s ním žádnou takovou dohodu neuzavřeli. Pak on bude muset prokázat, kdy a jak jste s cenou parkovného souhlasili. Když to bude soudit nějaký aktivní soudce, nebo, když to jedna ze stran navrhne, tak se v tom řízení zpracuje zanlecký posudek na obvyklou cenu nájemného (?) a za dobu do udělení příklepu (okamžik přechodu vlastnicví při dražbě) bude ten jeho zápočet oprávněný. Jestli to bude do 10 tisíc, tak je to banální spor a proti rozsudku první instance není již odvolání přípustné.
Trestní oznámení nevim, jestli pomůže, možná až ve chvíli, kdy na základě té zfalšované plné moci získá neoprávněně majetkový prospěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
4.3.16 09:32

@Papuchalka informujte dražitele o neplatnosti plné moci, případně zašlete její výpověď a pak peníze musí poslat vám. A sakra dobře bych si přečetla, co jste mu skutečně podepsali, pak bych se pouštěla do dalších dohadů co a jak zaplatit nebo nezaplatit. Něco jste podepisovali, ne? tak aby tam nebyla věta ve stylu „souhlasím s obchodními podmínkami atd.“ Trochu to na mě totiž dělá dojem, že sami nevíte co jste skutečně podepsali a nebo jinak nechápu ten, s prominutím, laxní přístup k celé situaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
4.3.16 10:18
@latunka01 píše:
@Papuchalka informujte dražitele o neplatnosti plné moci, případně zašlete její výpověď a pak peníze musí poslat vám. A sakra dobře bych si přečetla, co jste mu skutečně podepsali, pak bych se pouštěla do dalších dohadů co a jak zaplatit nebo nezaplatit. Něco jste podepisovali, ne? tak aby tam nebyla věta ve stylu „souhlasím s obchodními podmínkami atd.“ Trochu to na mě totiž dělá dojem, že sami nevíte co jste skutečně podepsali a nebo jinak nechápu ten, s prominutím, laxní přístup k celé situaci :nevim:

Jsme oba pracovne vytizeni a mame toho plny zuby celkove :nevim: Takze laxni ano a ne, ja jsem se rozcilila s tim, ze to resit budu muj chlap je jak mrtvola co by mela na mesic vypnout jinak zkolabuje. Jine auto uz mame, takze mam pocit, ze tohle ho uz „neboli“.
Nepodepisovali jsme nic. Volali jsme na pojistovnu, at odvola odtah. Druhe pojistovne jsme volali, ze tenhle clovek auto odtahne a oni to zaplati, protoze je smluvni. On si ofotil akorat partnerovu obcanku. Myslela jsem, ze to ukaze likvidatorovi, ze jde opravdu o auto to a to toho a toho majitele, podepsat jsme nic nedostali :)

@Ivan PPZ píše:
Celé je to postavené opravdu na zvláštním přístupu. Od dražby auto snad není vaše, ale nového majitele. Ale malinko mě zneklidňuje, že si necháváte „tlačit“ služby, ktewré jste si neobjednali…

Ano, ja si take myslim ze od drazby je to auto noveho majitele. Protoze mi bylo receno, ze drazba s pojistovnou je pravne platna, prestoze my jsme opet nic nepodepisovali. Takze do drazby jsem ochotna to zaplatit :)

• Citovat
  • Upravit
Papuchalka
4.3.16 10:19
@Chupita píše:
Předpokládám, že vám to parkovné vyfakturoval. Pak zřejmě započte to parkovné na svou povinnost vyplatit vám to, co mu pošle vydražitel na základě té zfalšované plné moci a pošle ten rozdíl. Pak vám nezbyde, než se s ním soudit o zaplacení toho zbytku. On bude zřejmě ten zápočet namítat a vy zase, že jste s ním žádnou takovou dohodu neuzavřeli. Pak on bude muset prokázat, kdy a jak jste s cenou parkovného souhlasili. Když to bude soudit nějaký aktivní soudce, nebo, když to jedna ze stran navrhne, tak se v tom řízení zpracuje zanlecký posudek na obvyklou cenu nájemného (?) a za dobu do udělení příklepu (okamžik přechodu vlastnicví při dražbě) bude ten jeho zápočet oprávněný. Jestli to bude do 10 tisíc, tak je to banální spor a proti rozsudku první instance není již odvolání přípustné.
Trestní oznámení nevim, jestli pomůže, možná až ve chvíli, kdy na základě té zfalšované plné moci získá neoprávněně majetkový prospěch.

Majetkovy prospech vznikne az v te chvili, kdy neodesle celou castku od drazitele. Zatim nam tu prvni castku - od pojistovny, odeslal.

• Citovat
  • Upravit
Papuchalka
4.3.16 10:21

Ale celkove dekuji, dozvedela jsem se to co jsem chtela :) Ze neni normalni uctovat cosi o cem mi nerekne a proto jsem tu ten dotaz pokladala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák