Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Normálně běž tam, sepíšeš si žádost a oni podle toho, jestli je zrovna místo, ti dají nějaký termín k nastěhování. Často ale musíš pár týdnů počkat ![]()
Když to uhraješ na nějaké trápení ze strany chlapa, měli by tě upřednostnit. Ve většině AD je nějaký režim, jako je třeba denní úklid společných prostor, teď to bude i zametání sněhu atd… Platí se tam denní taxa podle počtu osob, ale ve stylu nájemného, takže jednou měsíčně. Většinou to jsou mini garsonky se sociálkou. Je tam stanovená docházka, např. s dítětem do 19h musíš být „doma“…
Kdybys chtěla vědět víc, tak se ozvi. Moje teta pracuje jako vedoucí jednoho azyláku ![]()
Moc děkuji je mi to hrozně nepříjemné nemám si o tom ani s kým popovídat
nevím co mám dělat je nemocný léčit se nechce a já už fakt nemůžu
@Anonymní píše:
Ahojte holky odcházím od manžela ráda bych se vás zeptala jak to chodí v azylovém domě? potřebuji tam být alespon 14 dní než seženu peníze na kauci bytu psychicky mě týrá
nejsem pravnik, ale pokud dochazi k tyrani, co pozadat soud o predbezne opatreni a nechat z bytu vykopnout jeho?
@vykladzkaret píše:
nejsem pravnik, ale pokud dochazi k tyrani, co pozadat soud o predbezne opatreni a nechat z bytu vykopnout jeho?
dočasné vykázání z bytu
Jo ono vlastně v takové situaci člověk nechce říkat o sobě detaily, to chápu.. ptala jsem se proto že ono těch azyláků pro matky s dětmi zase tak moc není, takže se mrkni na web jestli je něco okolo vás, a na jejich stránkách najdeš i detaily co tě asi zajímají.. jestli máš třeba školou povinné děti, tak jestli by nebylo lepší kvůli docházce se zkusit ubytovat ve vaší lokalitě u někoho blízkého, kamarádky, i za cenu že jí dáš těch cca 4tisíce za měsíc na náklady jako bys dala v azyláku.. anebo jestli naopak chceš utéct co nejdál, tak třeba se školními dětmi by nebylo od věci kontaktovat sociální pracovnici na ospodu nebo odborné centrum pro týrané osoby, abys tak říkajíc byla krytá skrz děti, žes je neunesla ale mohli by ti poradit co a jak po právní stránce.. anebo jestli jsi sama, tak nějaké ty ubytovny nebo ubytování hotelového typu bys našla pro samostantou dospělou asi taky za podobný peníz..
Každopádně se drž..
Je mi líto tvé situace…v rodině asi zastání nemáš, když přemýšlíš o azylovém domě, viď? A jsi sama nebo máš i děti?
Existuje vykázání z bytu, ale bývá to hlavně po objektivních známkách týrání - tj po napadení. A ne vždy se tomu zabrání. Např moje teta nechávala vykázat ex. několikrát a vrátil se, jakmile policie zmizela a dal jí to pěkně sežrat. Bil ji jako žito. Šup do vany, aby neutekla a jel to svý…
Tak nevím zda by nebylo lepší se ukrýt někde u kamarádů, příbuzných apod.
@chs.jasmin Jenže jak člověk dokáže psychické týrání?
Přitom je často horší, než fyzické…
@majki.r No právě. Bohužel je to tak prostě nastavené. Z právního hlediska je nejlepší mít viditelné zranení, nebo alespoň svědky, kteří dosvědčí, že násilník vyhrožuje a napadá…
Zase je to ochrana chlapů, kterým se ženská nasáčkuje do bytu a pak tvrdí, že ji bije a piřitom nebije a chlap by měl přijít o byt.
Teta byla dobitá a několikrát i na ARU a několikrát zrušila TO a tak policie měla spisy, ale nemohla nic dělat. Když už TO nestáhla, tak to dorazil… Jsou velké mezery v zákonech.
Holky moc děkuji nebije mě zatím ne ale psychicky je to horší nemůže za to je nemocný
všechno bylo v pohodě ale bohužel to přišlo jako rána z čistého nebe
je to jako na houpačce obvinování z ničeho, hádky, výsměch no je toho dost ale snaží se a možná se mi povede ho dostat k doktorovi zítra odjíždím za jeho zády až se vrátí tak doma už nebudu představte si jak by vám bylo měli by jste nejlaskavějšího muže a on se ze dne na den změnil je to těžké to příjmout když někoho milujete
volala jsem rodině a nakonec souhlasí abych u nich zůstala
Ahojte holky odcházím od manžela ráda bych se vás zeptala jak to chodí v azylovém domě? potřebuji tam být alespon 14 dní než seženu peníze na kauci bytu psychicky mě týrá