Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná začni myslet víc než na to, co chceš ty, na to dítě. To je znak vyzrálosti, že chceš blaho ne pro sebe, ale pro dítě. A to nejlepší, co můžeš dítěti dát, je dobrý táta.
Jinak ne reprodukční centrum ti bez partnera dítě neudělá
Dítě měj, až se o něj dokážeš postarat a zabezpečit ho sama, bez pomoci rodičů. ![]()
Promiň, ale jaksi mi to hlava nebere. Chápu touhu po miminku i to, že máš k tomu i sve zdravotní důvody…ale az tak? Neodsuzuji te, jen si myslím, že to není asi ideální volba…ale to si asi slyšet nechtela ![]()
Jediný řešení je, najít si chlapa, který s tebou to dítě bude chtít. v CARu ti bez partnera dítě neudělají.
Myslím, že myslet na výbavičku, když ještě není ani to mimi je opravdu předčasné. Spíš bych se soustředila na hledání vhodného protějšku než zakládat nic neříkající a neřešící diskuze. Jseš hodně mladá, takže počkat nějaký ten rok snad nebude tak velký problém ani z toho zdravotního hlediska. K miminku jen tak ti v žádném reprodukčním centru nepomohou. ![]()
Nn to opravdu ne já vím svým způsobem mám času dost a dost ale skrze to srdíčko se mi partnera nedaří najít a nemyslím si že kdybych s miminkem byla sama že bych nebyla ani první a ani poslední mě jde spíš o to jestli to vůbec nějak jde a pokud ano pak ty následující dotazy.
Nejde, legálně nejde. Můžeš si hledat chlapy na sex a doufat, že s jedním otěhotníš. Nebo si dát čas a najít si partnera pro život
Jde. Muzes si objednat sperma ze zahraničí, napr z Dánska to jde. V Česku ti to na klinice bez partnera neudělaji.
Prosimte mysli, je ti 20, nic nemas, jediny co mas tak je jeste dost casu! Za tu dobu si neco nasetris, promyslis to, i toho tatu jednou najdes, ve dvou se vsechno lip tahne. Nemysli si naivne, ze je to jednoduchy. To urcite neni. Deti nemam, ale vidim to v blizkym okoli.
Tak jestli ti jde jen o to mít dítě za každou cenu, což moc nechápu tedy a je ti jedno, kdo bude „otcem“,tak se nech prostě zbouchnout. Chlapů na jednu noc do postele jsou mraky. ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky prosím o respektování anonymity
Jde o tohle nemám partnera ale moc toužím po miminku. Je mi 20 let rodiče ti by mi pomohli a navíc jsem kardiologický pacient takže u mě miminko čím dřív tím líp. Vím že bych ho uživila ale nějak nevím jak na to.Co myslíte třeba zajít do reprodukčního centra?
A co potom s výbavičkou co je tak nejdůležitější? díky moc a opravdu prosím o respektování anonymity
do toho centra zajdi a uvidíš co tě řeknou
, ve 20 letech si kup panenku ![]()
A ty už vydělávas a mas nasetreno na vybavicku a na živobytí při rodicaku a zajištěné bydlení? A co je z vybavicku nejdůležitější?? Přijde mi to jak kdybys mluvila o domácím mazlickovi..
Jak moc je dulezite mit ze zdravotniho hlediska dite "cim driv tim lip "?
Nevim…
Myslim, ze mas velkou touhu ale ver, ze to k tomu mit dite sice staci, ale poridit si dite za kazdou cenu neni reseni, neni to vubec o tom mit to mimino, je to moc prace a zavazek veliky celozivotni, myslim, ze vzhledem k veku nemas jeste páru o tom, co to vse obnasi…nemyslim to ve zlem, vazne ne…
Najdi si nejaky zajem, jsi mlada, muzes si uzivat zivota, zazitky, cestovat, konicky…poznat ruzne veci, mesta, zeme, venovat se necemu, poznas urcite chlapa s kterym to dite budes chtit…
Mit dite je velke rozhodnuti na cely zivot…
Ahojky prosím o respektování anonymity
Co myslíte třeba zajít do reprodukčního centra?
Jde o tohle nemám partnera ale moc toužím po miminku. Je mi 20 let rodiče ti by mi pomohli a navíc jsem kardiologický pacient takže u mě miminko čím dřív tím líp. Vím že bych ho uživila ale nějak nevím jak na to.
A co potom s výbavičkou co je tak nejdůležitější? díky moc a opravdu prosím o respektování anonymity