Babička baští denně brambůrky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
12.5.20 07:39

Moje kolegyne je milovnice vsech bramburek (nejvic tyhle mastne) a masa, zeleniny. Neni vubec tlusta a to sni kazdy den misku. Ona zas ji velmi vyjimecne sladke.
Kdyz se jede na vylet, tak kupuje bramburky, ktere hned sni a jahodoveho Mroze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
12.5.20 07:40
@Anonymní píše:
Zdravím takhle po ránu,nedávno jsem se dozvěděla, že moje babička (85 let) kupuje ve velkém strážnické brambůrky ( jenom ty strážnické, jiné nechce, takže oříškama to neošidíme). Přiznala, že je pojídá každý den 8o Začalo to asi někdy před Vánoci. Mám docela obavy o její zdraví. Léčí se se štítnou žlázou a pohybuje se na hranici s cukrovkou. Snažili jsme se jí vysvětlit, že brambůrky nejsou zrovna zdravá svačinka. Pojídat každý den brambůrky? Co to asi udělá se srdcem atp. Docela mě to překvapuje, protože babička donedávna sbírala ledasjaké bylinky, vařila si z toho čaje a i nás prosila, ať ji u nás něco nasbíráme. Naopak děda byl vždycky na maso a hodně na sladké, docela dost velkou nadváhu, něco nad 100 kilo, ale zničeho nic otočil, vynechal ve stravě maso a sladké a teď jede na ovoci, zelenině, smoothie a tak, podařilo se mu zhubnout na 80 kg a drží se. Nějak si vyměnili role, ale to není pointou tohoto příběhu. Spíš už moc nevím, co mám ještě dělat, abych babičce od tohoto nešvaru pomohla. Nebo je lepší nechat to tak? Já sama si pochutnala na chipsech tak párkrát do roka. Holduji hodně pálivému jídlu, tak jsem si občas koupila lays jalapeno a pokaždé jsem měla špatné svědomí, že ubližuju tělu. Když jsem slyšela, že babička každý den, byla jsem v šoku.

Už bych je nechala v tomhle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
12.5.20 07:40

Nech ji, at si v tomto veku uziva, dokud muze. Pokud ji to dela radost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.20 07:41

Byla bych ráda, kdyby babi měla v 81 takový apetit jako ta tvoje. Moje toho moc nesní, kolikrát řekne, že neobědvala, že skoro nepila a tak podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
12.5.20 07:41

Nechte ji být a zit. V takovém věku, ať si dělá, co chce a hlavně to, co jí dělá radost a pokud je to pytlík bramburek, a že zrovna ty straznické jsou vážně pidi pár lupinku, tak ať si je dá. Stejně si je za zády koupi a vy do ní, akorát valite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.20 07:46

Reklama funguje. Dostala jsem chuť na brambůrky. Ještě že je nekupujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
12.5.20 07:49
@neumisa píše:
No a? Nech babču, ať si užívá. A Strážnické jsou chutné, chválím babču za dobrý výběr.
:mrgreen: ty česnekové ale s glutamátem :D :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
12.5.20 07:50

Já v tomhle věku, pokud se dožiju už fakt nebudu hledět na to, co je zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26318
12.5.20 07:54
@GabinkaCh píše: :mrgreen: ty česnekové ale s glutamátem :D :poblion:

osobně mám radši hořčicové, ale česnekové taky dobré. Jelikož je nežeru na kila, tak éčka v jednom pytlíku neřeším. Život je příliš krátký na to, abych řešila každý kousek, který sním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
12.5.20 07:56

Gratuluju k čiperné bábi s dobrým trávením. Ta naše už jí jenom pár vybraných jídel, po čemkoliv jiném tráví dny na záchodě. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.5.20 07:59

No to je teda zase tema :roll:. A proc by nemohla? At si da. Nikdo neni nesmrtelny, presne jak tu někdo psal, at si jenom uziva a da si, na co ma chut. ;) Doporucuju víc se starat o sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.5.20 08:03

@neumisa
Ja taky horcicove a vsechny syrove a cibulove prichute. Deti miluji pizza prichut.
Co mi tady chybi, tak je octova prichut. Tu maji v UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
12.5.20 08:12

@Hanka1 jeee o te valecne generaci jsem od babicky taky poslouchala :D maso, vejce tucne, slane sladke :D nedej boze ze by snedla ryzi nebo nejake ty novoty :mrgreen:
Anonymni:
babicku nech na pokoji, dokud je chut tak je to dobry. Horsi je kdyz chut zmizi :( Babicce nejake bramburky kup a dejte si spolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
12.5.20 08:23

Kdy jindy by mel clovek jist co chce, kdyz ne na sklonku života? Asi si chce jeste uzit nejakou tu prasarnu, kdyz se cely zivot stravovala zdravě. Nech ji být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986
12.5.20 08:31

Nech babičku na pokoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie