Babička nechce do domova důchodců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.11.23 09:49

Kamarádka se starala o mámu lezaka několik let doma. Měla pomocníky - rodinu, kamarády, pečovatelky… A práci z domova.

• Citovat
  • Upravit
3792
5.11.23 09:52
@Zmatka píše:
Proboha, hlavne to ne 8o Oni tam regulerne nemaji cas o seniory pecovat a nezbyva nez je nekdy „zdrogovat“. A to nemluvim o tom, kolik maji casu hledat nejake zarizeni. Spis by tam babicka lezela, nez by umrela, coz by bylo brzy. Je to tak hrozne prostredi, ze lide tam umiraji brzy :,(

Ve stavu, v jakém ta babička je, bych dala za zdrogování cokoliv :srdce: akorát se obávám, že to pro ni nebude nikdo ochoten udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.11.23 10:05
@Sisika9 píše:
Ve stavu, v jakém ta babička je, bych dala za zdrogování cokoliv :srdce: akorát se obávám, že to pro ni nebude nikdo ochoten udělat.

To ale neni tak hezke zdrogovani, jak si predstavujes. Uplne zbytecne a nici ty posledni chvile cloveka. Davaji ho jen proto, ze nemocnice vazne neni pecovatelak a nemuzou se o seniory kvalitne postarat.

Docetla jsem celou diskuzi a ted ctu, ze nakonec bohuzel babicka stejne skonci v LDN. A to mi je pri vsi ucte fakt lito. Kez bych jednou mohla umrit doma a ne v nemocnici. Mame dnes mobilni hospice, pecovatelky, situace je lepsi a lepsi. Skoro nikdo nemusi umirat v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
13.11.23 22:31
@Lucie_Sx píše:
Jestli fakt neji a nepije, tak to bude rychle, a odvezt takoveho cloveka do nemocnice, kde ho budou „zachranovat“, je mega srabarna.A kdy jindy by na peci mel byt cas nez na rodicaku. Idealni kombinace postarat se o oba.

Když byli dceři šest měsíců, přecházela na dva půlhodinové spánky denně, a zbytek prořvala kvůli refluxu a břichu. Starali jsme se o ní s manželem na směny 24/7, odložit se prakticky nedala. To ani nezmiňuju neustále lítání po x odbornících aby se u ní vyloučilo kdeco. Fakt úplně vidím zároveň s tímhle se starat o ležáka 8o

Jako sorry, ale chtít něco člověk může něco jen do té míry, do jaké je toho realisticky schopen. Nechci aby se o mě staral personál v DD, ok, musím se o sebe být schopná postarat sama. Nejsem? Ok, ale v tom případě není možné brát ohled jen na to, co já chci, ale i na to, co chtějí ostatní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.11.23 02:07
@Liberalissima píše:
Když byli dceři šest měsíců, přecházela na dva půlhodinové spánky denně, a zbytek prořvala kvůli refluxu a břichu. Starali jsme se o ní s manželem na směny 24/7, odložit se prakticky nedala. To ani nezmiňuju neustále lítání po x odbornících aby se u ní vyloučilo kdeco. Fakt úplně vidím zároveň s tímhle se starat o ležáka 8oJako sorry, ale chtít něco člověk může něco jen do té míry, do jaké je toho realisticky schopen. Nechci aby se o mě staral personál v DD, ok, musím se o sebe být schopná postarat sama. Nejsem? Ok, ale v tom případě není možné brát ohled jen na to, co já chci, ale i na to, co chtějí ostatní :nevim:

V jinem prispevku jsem psala, ze zalezi na konkretnim miminu. S tim mym to slo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová