Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ne-silenamatka píše:
Uf, to je zas populisticky nazor (ano, vetsina to chce tady slyset)…nicmene neni podpora na UP jen na 6 mesicu a nevypocitava sem prave z RP?
Abych řekla pravdu, nevím to jistě, jen mám tušení, že oni: rodina 2 děti, manžel vydělá méně, než je její RP dnes, tak až jí RP skončí, dostane ona buď nějakou podporu v nezaměstnanosti a nebo jinou sociální dávku (kterou by jinak nedostala, pokud by volila 3-letý RP).
@Anonymní píše:
@terinka4444 Myslet si můžete co chcete vám může být zle ale jak to tedy mám řešit dle vás čekat než mně vezmou do práce a děti nechám kde jako sama doma ne![]()
tak to jste to uhádla opravdu, jsem si vědoma že jsem si to mněla nechat tak na 3-4 roky a nemusela bych nic řešit ale to nevrátím zpět. A z manželem to stejně nefunguje tak jak by mnělo bude lepší když budeme od sebe. On jen přistoupil na to že si nechám děti.
Nezlob se, ale jste oba divní. Ale možná, že za to ani nemůžete a máte to ze svých rodin, že takhle je to nejlepší. Byla jsi ještě hodně mladá a ten začátek dospělého života jsi nezvládla. A teď se to s vámi potáhne a vaše děti pak pojednou ve stejných kolejích. Je třeba to nějak zastavit. Ale museli byste oba chtít a ne jen natahovat ruku.
@renda81 dobře zítra si zajdu na sociálku na uřad tam kde mi byla vyřízená RD a zkusím to prodloužit jestli to tedy půjde jelikož v unoru mám dostat poslední peníze. + tedy bez školy se podívám na jakou koliv práci či brigádu.
@Anonymní píše:
@terinka4444 Myslet si můžete co chcete vám může být zle ale jak to tedy mám řešit dle vás čekat než mně vezmou do práce a děti nechám kde jako sama doma ne![]()
tak to jste to uhádla opravdu, jsem si vědoma že jsem si to mněla nechat tak na 3-4 roky a nemusela bych nic řešit ale to nevrátím zpět. A z manželem to stejně nefunguje tak jak by mnělo bude lepší když budeme od sebe. On jen přistoupil na to že si nechám děti.
Dát dítě do jeslí a jít makat.
@4family píše:
ani nemusí do jeslí, má chlapa doma, údajně na ID nemocného, může hlídat on
@Anonymní píše:
vždyť je doma manžel. Najdi si nějakou brigádu, nebo práci a než bude školka může hlídat on. Já teda nevím, ale být můj muž nemocný, tak jdu do práce a pokud by zvládal hlídání tak hlídá. Ten tvůj evidentně neumírá, není ležák tak by to zvládnul taky.
@Anonymní píše:
@renda81 dobře zítra si zajdu na sociálku na uřad tam kde mi byla vyřízená RD a zkusím to prodloužit jestli to tedy půjde jelikož v unoru mám dostat poslední peníze. + tedy bez školy se podívám na jakou koliv práci či brigádu.
proč potřebuješ školku, když tvůj manžel je doma, a když je vážně nemocný asi ještě doma bude, na školku se nevymlouvej. Kolik je manželovi? je starý pán, že je tak nemocný? nebo je nemocný, že má smlouvu na neurčito, a nebojí že bude vyhozen
@4family píše:
jesle jsou drahý, co vím u nás je to přes 6 000.
@Blackova.K píše:
jesle jsou drahý, co vím u nás je to přes 6 000.
No když si najde hvězda dobře placenou práci, tak to zvládne. A nebo může hlídat manžel.
@Anonymní píše:
A proč jsi nechodila na brigády těch pár měsíců co je doma, když nemáte peníze? Protože byli, co? Teď teče 11 měsíčně, tak žijem a co bude od 2 let dítěte nebudem řešit. Však stát se musí postarat
Gramotnost některých našich spoluobčanů je fakt katastrofální. Nejhorší je, že vaše děti si berou vzor z vás, takže je čeká podobný protloukání životem, pokud s tím něco neuděláte. A pak má mít stát prachy ![]()
@renda81 . 27.let je mladý a školku protože on chodí do nemocnice a po doktorech tak nechce tahat sebou kluky.
@Anonymní píše:
@renda81 . 27.let je mladý a školku protože on chodí do nemocnice a po doktorech tak nechce tahat sebou kluky.
na brigádě si můžeš i domlouvat směny, takže ano pokud jde ráno po doktorech, půjdeš pracovat na odpolední nebo noční směnu
ale jak tě pozoruju, zase jen výmluvy a pořád dokola - velmi smutné
@Anonymní píše:
chce nechce, bude asi muset, dokud nebudou moct do školky. Já taky nechci platit daně na podobné vyžírky, a můj muž taky ne, a stejně musíme.
@Anonymní píše:
Tak na školku snad nemáte, tudíž by se musel o kluky postarat ne? Neříkej mi, že chodí po doktorech každý den, navíc s diagnózou, která se doma neprojevuje.