Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@omites píše:
@Blackova.K já teda nevím, ale kde je nápad od zakladatelky, čím se bude živit dál, až teda dítě vezmou do školky?A jako neříkejte mi, že nejde něco vymyslet i s dítětem doma
Příspěvek upraven 07.12.14 v 23:10![]()
ale tak to už se pak nějak pořeší. Možností moc nemá, tak nějaká pomocnice nebo v supermarketu
když je školka tak se to dá nějak udělat.
@marcellia píše:
To ale není řešení, a pokud ano, tak jen krátkodobé..a navíc, nebylo by ti líto se rozvádět? Brali jste se snad přeci z důvodu, že se máte rádi a budete rodina, stát při sobě v dobrém i zlém, ne?A teď je to ten život, to špatný období..a vy se chcete rozvést? Byť jen naoko?
víš, na kolik si přijde matka samoživitelka od dvou dětí, která je fiktivně rozvedená, exmanžel tam není hlášen na příspěvcích a hmotkách? Buď ráda, že nevíš, rozhodně víc, než si dokáže ženská se základkou vydělat.
@marcellia Manžel bude nosit jen malí příjem a z toho to neutáhne tak mi řekl že se rozvedeme a já budu mít pokrytý nájem a + peníze a během té doby až syn bude mít tak 3 roky ho dám do školky a já si i najdu práci budu hledat a nebo zkusím přes UP rekvalifikační kurz cokoliv jen abych pak mohla do práce. A zkusím sama na vlastní nohy se postavit než spoléhat na čekat na to že mi padne na nájem a hmotná nouze co vím tak to taky není žádná sláva max jen bydlení zaplatí ale to nevím jestli do toho je zahrnuté i elektřina a plyn voda ale to asi ne takže to pak budu muset já hradit stejně.
@terinka4444 píše:
víš, na kolik si přijde matka samoživitelka od dvou dětí, která je fiktivně rozvedená, exmanžel tam není hlášen na příspěvcích a hmotkách? Buď ráda, že nevíš, rozhodně víc, než si dokáže ženská se základkou vydělat.
a já se pak dívím, proč musím platit státu tak šílené daně.
Asi si taky zajdu pro hmotnou nouzi… Teda až se rozvedu a vysvěhuju manžela ![]()
@terinka4444 h? Buď ráda, že nevíš, rozhodně víc, než si dokáže ženská se základkou vydělat.? Kolik?
@Anonymní píše:
@marcellia Manžel bude nosit jen malí příjem a z toho to neutáhne tak mi řekl že se rozvedeme a já budu mít pokrytý nájem a + peníze a během té doby až syn bude mít tak 3 roky ho dám do školky a já si i najdu práci budu hledat a nebo zkusím přes UP rekvalifikační kurz cokoliv jen abych pak mohla do práce. A zkusím sama na vlastní nohy se postavit než spoléhat na čekat na to že mi padne na nájem a hmotná nouze co vím tak to taky není žádná sláva max jen bydlení zaplatí ale to nevím jestli do toho je zahrnuté i elektřina a plyn voda ale to asi ne takže to pak budu muset já hradit stejně.
prosím tě, nehraj si tu na neznalou.
@Anonymní píše:
a on ti bude platit alimenty a nebudete spolu mít nic společného? žádný společný bydlení, žádny trtkání a tak. Prostě půjdete od sebe?
Ono jak to čtu, tak tu tchyni i chápu, ona musí furt půjčovat, on donedávna pracoval, ty ještě nikdy..kdo vymyslel ten nejvyšší rodičák, ty, nebo manžel? a mimochodem, ta poznámka, že ho vlastně teď živíš z rodičáku, který je vyšší než neschopenka..no kdybys nedoložila manželovi příjmy, asi sotva bys ho z 3800 živila.
a teď na co se ptáš..neřešila bych to nijak, spíš bych se nad tím zamyslela, ono to stanovisko tchyně je i pochopitelné, má do jisté míry pravdu, minimálně v tom, že je u vás něco špatně, když si musíte pravidelně půjčovat. společně jste se rozhodli pro vysoký rodičák, společně musíte vymyslet, co dál. nenapsala jsi, jestli by nebyla možnost soukromé školky..jeslti se nepletu, psala jsi, že manžel střídá ranní, noční a odpolední, když je v práci, takže část tvého úvazku byste mohli pokrýt s manželem, a zbytek školka, nebo i nějaká důchodkyně, která si ráda přivydělá.
@Anonymní píše:
@terinka4444 h? Buď ráda, že nevíš, rozhodně víc, než si dokáže ženská se základkou vydělat.? Kolik?
myslíš, že vyčůránkům dávám návody na počkání, když už máte potřebu podvádět, tak si to nastudujte sami.
@Blackova.K píše:
a on ti bude platit alimenty a nebudete spolu mít nic společného? žádný společný bydlení, žádny trtkání a tak. Prostě půjdete od sebe?
to určitě
![]()
@omites Jenže to není řešení ale ženská která nemá jinou možnost tak jde pro hmotnou nouzi aby mohla uživit děti. A při tom si hledat a nebo se starat tak aby mohla do práce určitě pak budu požadovat rekvalifikaci kurz po UP. A jen dočastně než budu mít možnost a práci tak budu na té hmotné nouzi.
@terinka4444 Vím to i sama nemusíte mi nic o tom psát mám v baráku sousedku kamarádku která má sice jedno dítě ale taky to pobírá a taky mi chce poradit pomoct. Manžel si pak chce najít menší být 1+1 a chce se odstěhovat navíc by to byl moc rysk ho tady mít doma a pobírat ty peníze.
Takže čtyři roky doma na RD, dva roky na pracáku a další dva roky doma s druhým dítětem, a řešení hledá zakladatelka na e-mimi dva měsíce před tím, než vyschne příjem z RP. Školu si ještě ani nazačala dělat, rekvalifikaci z ÚP nemá, ale řešení jak ze státu vyrazit hN a doplatek na bydlení má rodinka vykoumané do posledního detailu. tchýně dlouhodobě dotuje rodinu, no hanba by liskala mě, a já svého muže. Tchýni bych se styděla podívat do očí, a ne ji pomlouvala na netu.