Batole mě zničí, mám nervy na pokraji

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4315
16.12.17 16:23

@ospalámyš Je to přímo masakr. Teď je ještě nemocná a je snad horší jak chlap s rýmičkou. Vyrážka se jí vysypala včera, tak snad se to vrátí do standardních kolejí a bude řvát o těch 10-20% méně :mrgreen: Na nespání jsem si překvapivě zvykla, i když kolem 16-17 jsem už nepříjemná i sama sobě. Studium je teď z říše snů. Já jsem si zatím musela nechat zajít chuť i na nějaké cvičení, večery by manžel s nima fakt nedal.
@Fofrník Myslíš? Já už jsem ztratila veškeré naděje. Nejdřív prý se zlepší po 6nedělí, pak 3 měsíce, pak až se začne otáčet, pak při příkrmech, třeba po půl roce to bude lepší. A jako nic. Teď se upínáme k lezení, že už to přece bude lepší. Já už nemyslím na tak dalekou budoucnost. Těším se z maličkostí, jako Ross z Přátel po půl roce bez sexu. Ptáci zpívají, na nebi svítí slunce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
16.12.17 16:34

@Fofrník tak tady se nikdo nebaví o mně ani o tvé ženě, ale o tom, že zakladatelka má nechat školy a obětovat se jenom proto, že s dítětem to teď je pár týdnů nebo měsíců náročnější. Na jaře nemoci poleví, dítě půjde do miniškolky - ale jí to nedokončené vzdělání nikdo nevrátí. Taky jsem vystudovala s dítětem (Ph. D., kde už nebylo tolik zkoušek a mnohem větší časová flexibilita než u běžného studia) a díky tomu je aspoň syn porovnaný, dostal hranice, naučil se samostatnosti, neměl ve školce problém s režimem jako jiné děti, kterým maminky stály 3 roky nonstop za zadkem. A i tak jsme si užili během mateřské zábavy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.12.17 16:49

@kacka52 Tak si řekni že v 5 letech bude lépe. Potom tě to může jen příjemně překvapit. :D :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.12.17 16:51
@kacz píše:
@Fofrník tak tady se nikdo nebaví o mně ani o tvé ženě, ale o tom, že zakladatelka má nechat školy a obětovat se jenom proto, že s dítětem to teď je pár týdnů nebo měsíců náročnější. Na jaře nemoci poleví, dítě půjde do miniškolky - ale jí to nedokončené vzdělání nikdo nevrátí. Taky jsem vystudovala s dítětem (Ph. D., kde už nebylo tolik zkoušek a mnohem větší časová flexibilita než u běžného studia) a díky tomu je aspoň syn porovnaný, dostal hranice, naučil se samostatnosti, neměl ve školce problém s režimem jako jiné děti, kterým maminky stály 3 roky nonstop za zadkem. A i tak jsme si užili během mateřské zábavy dost.

Jasně že nejde ani o nás ani o tebe. Jen to beru tak, že pokud to zvládně jeden tak druhý to může zvládnout taky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
16.12.17 17:19

@Fofrník To ale přece neznamená, že když to někdo zvládnul bez pomoci, že jiný tu pomoc musí odmítat. Já měla jedno dítě, měla jsem paní na úklid jednou týdně, dítě od roka a půl ve školce na dopoledne a co :nevim: To přece ze mě nedělá horší matku. Ta tvoje měla taky určitě tisíckrát chuť prásknout doma dveřma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.12.17 17:31
@pikola píše:
@Fofrník To ale přece neznamená, že když to někdo zvládnul bez pomoci, že jiný tu pomoc musí odmítat. Já měla jedno dítě, měla jsem paní na úklid jednou týdně, dítě od roka a půl ve školce na dopoledne a co :nevim: To přece ze mě nedělá horší matku. Ta tvoje měla taky určitě tisíckrát chuť prásknout doma dveřma.

To jsem taky neřekl. Pokud je pomoc (babča, děda) tak je to určitě moooooc fajn. Někdo to štěstí ale prostě nemá. Vzít si někoho na úklid? Proč ne. Pokud to někomu vyhovuje. Máš v tomhle naprostou pravdu. Já bych jen nesouhlasil (ruku v ruce s mou manželkou) s 1,5 ročním prckem ve školce. Nám připadá že i ty tři roky je možná málo. Ale to je jen náš osobní názor. Prostě jsme se snažili si prcky užívat co to šlo. Na druhou stranu je pravda že já jsem byl od (myslím) dvou let v jeslích a taky jsem to přežil bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
16.12.17 17:37

@Fofrník Zajímalo by mě, jak by jsi to dělal, pokud by jsi měl péči doma placenou jen rok. Někde není na výběr a děti rostou normálně. Neříkám je někam strkat od rána do večera, ale občas je to odloučení na pár hodin dobré pro oba. Ne každý si tu mateřskou nějak šíleně užívá, obvzlášť tohle období kolem dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.12.17 18:05
@pikola píše:
@Fofrník Zajímalo by mě, jak by jsi to dělal, pokud by jsi měl péči doma placenou jen rok. Někde není na výběr a děti rostou normálně. Neříkám je někam strkat od rána do večera, ale občas je to odloučení na pár hodin dobré pro oba. Ne každý si tu mateřskou nějak šíleně užívá, obvzlášť tohle období kolem dvou let.

To bys mohla napsat: Zajímalo by mě, jak by jsi to dělal, pokud by jsi žil v Kongu. Děti si prostě užívám. Ne že by nebodlo mít jeden den za čas pro sebe. Pokud tu možnost nemáme svět se taky nezboří. Jen mi připadne dát dítě do školky v 1,5 roce trošku macešské. Ale jak říkám, to je můj názor. Nikomu ho necpu a nikoho neodsuzuju. Je to každého soukromá věc. Stejně jak je můj osobní názor má soukromá věc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
16.12.17 19:10
@Fofrník píše:
Tak dobře, vezmu to v čistě obecné rovině. Pokud se někdo rozhodne pořídit si dítě (děti) nemá pár let svůj život jak to ty nazíváš. Prostě je tu pro dítě. Rozdíl je pouze v tom, že někdo bere děti jako svůj přívažek (to je ten co tvrdí že nemá svůj život) a potom ti co berou dítě jako normální součást svého života ( i se „zlobením“, nemocí, atd…). Nechápu tu většinu z vás co se hroutí z jednoho či dvou dětí. Nám nikdy nikdo nepohlídal ani na den ani na večer. Děti jsou taky „normálně“ nemocné. Uklízečku neznáme. Hlídačku nikdy nevyužijeme (nedal bych na hlídání děti někomu koho „neznám“, prostě bych nikomu v tomto směru nevěřil). Přesto si žijeme náš život v pohodě. Někdy je to sice trošku fofr ale nic co se nedá zvládnout. Pokud bych měl stejný náhled na věc jako většina tady, nutně bych se houpal někde na trámu po třetím (max čtvrtém dítěti). Neberte to prosím že zde někoho „peskuju“. Berte prosím jako můj osobní názor. ;)

Co na tom nechápeš? Prostě je nějaké období na RD pro některé ženy těžké a velmi náročné. Já měla krizi třeba v 11 měsících dítěte. Taky prostě krize, když jsem ho položila, tak řval, špatné uspávání, hlídání žádné, ani tatínek nehlídal atd. Prostě to na někoho občas padne, ale to neznamená, že by syn pro mě byl nějaký přívažek.

Příspěvek upraven 16.12.17 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.12.17 19:45

@Fofrník Upřímně, to je strašná představa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
16.12.17 20:12
@Fofrník píše:
Tak dobře, vezmu to v čistě obecné rovině. Pokud se někdo rozhodne pořídit si dítě (děti) nemá pár let svůj život jak to ty nazíváš. Prostě je tu pro dítě. Rozdíl je pouze v tom, že někdo bere děti jako svůj přívažek (to je ten co tvrdí že nemá svůj život) a potom ti co berou dítě jako normální součást svého života ( i se „zlobením“, nemocí, atd…). Nechápu tu většinu z vás co se hroutí z jednoho či dvou dětí. Nám nikdy nikdo nepohlídal ani na den ani na večer. Děti jsou taky „normálně“ nemocné. Uklízečku neznáme. Hlídačku nikdy nevyužijeme (nedal bych na hlídání děti někomu koho „neznám“, prostě bych nikomu v tomto směru nevěřil). Přesto si žijeme náš život v pohodě. Někdy je to sice trošku fofr ale nic co se nedá zvládnout. Pokud bych měl stejný náhled na věc jako většina tady, nutně bych se houpal někde na trámu po třetím (max čtvrtém dítěti). Neberte to prosím že zde někoho „peskuju“. Berte prosím jako můj osobní názor. ;)

hele, pokud si nekojil co2-3 hodky nonstop i v noci po x mesícu, nevstáváš k dítěti po x měsíců, nejsi 24 hodin denně s děckem x měsíců v kuse, nemůžeš ani na záchod, nemůžeš si ani sníst jídlo apod. tak nevykládej, hezky se to píše, ale pravda je, že chlap moc neví co to obnáší byt je sebelepší otec, nevyspání, ponorka, být 24 hodin ve střehu a pro nekoho večně k dispozici, nemí t ani minutu pro sebe je prostě náročné a podobné pocity má skoro každá matka. samopzřejme, že se to dá zvládnout a člověk si kvůli tomu nehodí, dokonce si poříásí i další dítě, ne teda všechny, ale fakt je, že jsou dny, kdy by člověk od toho nejradějiu vypadl a cítí se pod psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1690
16.12.17 20:14
@Fofrník píše:
To bys mohla napsat: Zajímalo by mě, jak by jsi to dělal, pokud by jsi žil v Kongu. Děti si prostě užívám. Ne že by nebodlo mít jeden den za čas pro sebe. Pokud tu možnost nemáme svět se taky nezboří. Jen mi připadne dát dítě do školky v 1,5 roce trošku macešské. Ale jak říkám, to je můj názor. Nikomu ho necpu a nikoho neodsuzuju. Je to každého soukromá věc. Stejně jak je můj osobní názor má soukromá věc. :kytka:

já dávám též ve 2 letech, 2× týdne na 2 - 3 hodky a víš co? malej si to užívá, kdyžme do herny, ani po mně neštěkne, má rád kolektiv, ne být večně s matkou co muá něco zakazuje, dám ho na ty 2 hodky a obstarám co poptřebuji, on nadšený s dětma, nechce ani domů, občas ho tahám, socializuje se a časem bude snad i přechod do školky v poho, nepřipadám si jak macecha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.12.17 20:16
@belladonna píše:
Co na tom nechápeš? Prostě je nějaké období na RD pro některé ženy těžké a velmi náročné. Já měla krizi třeba v 11 měsících dítěte. Taky prostě krize, když jsem ho položila, tak řval, špatné uspávání, hlídání žádné, ani tatínek nehlídal atd. Prostě to na někoho občas padne, ale to neznamená, že by syn pro mě byl nějaký přívažek.Příspěvek upraven 16.12.17 v 19:49

No tak pokud tatínek nehlídá bude tam asi něco špatně. Ale to bych nenazval krize matky na RD ale manželský nesoulad (přinejmenším). U nás představa že bychom nefungovali oba je něco naprosto nepochopitelného. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
16.12.17 20:18
@kacka52 píše:
@Fofrník Upřímně, to je strašná představa :mrgreen:

To dáš. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
16.12.17 20:24

@Fofrník Sedím v ložnici, podruhé během půl hodinu uspávám to malý stvoření a sním o lepším zítřku. Ale další 4 roky? To jsem byla v minulém životě minimálně vrah novorozeňat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí