Batole mě zničí, mám nervy na pokraji

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
16.12.17 22:56
@lentilka248 píše:
Hele, nechci strašit, ale většinou tato uplakana a náročná dítka do budoucna mají nějaký problém.. U nás třeba chování bylo dost podobné a to ADHD.. Ale my to poznali a počítali jsme s tím od mimina..

ja s tim taky pocitam. Ja to totiz mela a dost drsne ADHD. V podstate jsem z toho nikdy nevyrostla poradne. Muj bracha na to taky trpel, takze to je v rodine.

Mama ale rika, ze Leonka je sice hodne ziva, ale preci jenom na mne nema. Tak snad to u ni nebude tak horke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
16.12.17 22:58

@astoret Mě ADHD nestraší.. beru to prostě tak, že mám doma neposednou hysterku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
17.12.17 00:04

@kacka52 to je na dlouhé povídání, ale jsou tam určité znaky, které lze vysledovat..dite se prostě nechová standardně..zamerne nechci vypisovat, ptz pak hodně lidí vytrhne z kontextu, bagatelizuje apod.. Každopádně, jakákoliv odborná stranka o ADHD ti dá odpověď… Syn byl prostě ucebnicovy od resuscitace u porodu, velmi nízké porodní váhy přes další ukazatele.. Nejde o (pouze) divokost, troufám si říct, že to je na tom to nejmenší.. U holek je to trochu víc v pohodě, ale je to občas boj.. To, co je pro běžné dítě standard, máme tvrdě vydrene.. Syn je na některé věci velmi šikovný sice, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
17.12.17 00:05

@Ploutvik ADHD o neposednosti fakt není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
17.12.17 08:40
@růžový achát píše:
1,Nepřijde mi normalni dvoulete dite za cokoliv řezat 8o
2,Odložila bych školu na období kdy ti díte bude chodit do skolky
3, Vanoce neřeš, nazdob strom, zabal pet darku a hotovo
4,zalezte si na gauc s malou,, natahejte si tam hracky, pohadky, jidlo, knizky, kresleni a mazlete se spolu
Mam tedy holčičku 14 mesiců líta jak ďas, leze všude, ted už i po vejskach, ale že bych ji za to, že poznava svet měla řezat a to jsem take slusne vyhořela nekdy, už jsem starší matka taky. Manzel od rana do noci v čudu i o vikendech a hlidani od babicek minimum. Proste tohle musis prezit.Mela bys ubrat.Hald nebudes mit vse dokonale.Ale jak budes prenaset stres na holcicku, tak se to u ni odrazi nekde jinde. :andel:

ns zadek se obcas musi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
17.12.17 08:57
@kacka52 píše:
@lentilka248 Jak jste prosím tě poznali adhd u mimina?
@Ploutvik Je vyčuraná, na měkkém se párkrát zpět otočila, na tvrdém to udělala asi 2-3× a konec. Bolí to :mrgreen:

A byly jste na vyšetření? Dcera také se nechtěla otáčet na bříško a bylo to tím, že měla slabé zádové svalstvo - hypotonii. Musely jsme s ní cvičit. Také jí to hodně bolelo. Doporučila bych s tím zajít. Opak je zase hypertonie - velká síla ve svalstvu. Jednu známou dr. k lékaři na odborné vyšetření se synem neposlala, ona sama to neřešila a teď toho lituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
17.12.17 09:07

@marin Na břicho se otáčí, neotočí se z břicha na záda. Péruje na čtyřech, tak slabé zádové svaly snad nemá. V pondělí to u dr nadhodím.
@lentilka248 Jasně, díky, na něco se na netu mrknu a třeba mi to taky řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
17.12.17 09:25

@kacka52 Je to opravdu v klidu.. mala se nevracela na zada a v 8m uz krasne lezla a sedela a v 9-10m uz chodila kolem nabytku. Ted v 11m stoji bez opory..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 09:25
@růžový achát píše:
Musí se umřít. Řezat dvoulete díte je tedy selhani jako prase a nikdo mi nevymluvi, ze tomu tak neni.Mam 12 kluka a nevypada ze by byl rozmazleny.Pise ze ji seřezala a to nekolikrat… tvl. dalsi matka zrala do blazince. Nedovedu si to predstavit řezat svou dcerku,, to radeji padnu držkou na znak. :roll:

chapu tvuj postoj, ale prosim neprezentuj to, ajko by to byla nejaka neochvejna pravda vesmiru. Jedna se pouze o tvuj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
17.12.17 09:27
@růžový achát píše:
Musí se umřít. Řezat dvoulete díte je tedy selhani jako prase a nikdo mi nevymluvi, ze tomu tak neni.Mam 12 kluka a nevypada ze by byl rozmazleny.Pise ze ji seřezala a to nekolikrat… tvl. dalsi matka zrala do blazince. Nedovedu si to predstavit řezat svou dcerku,, to radeji padnu držkou na znak. :roll:

ano, podle toho dnesni deti vypadaji. nehorazni frackove, okolo kterych se ma tocit cely svet. oni ale budou ti, co to odnesou, az povyrostou a nebudou pid kridly maminek, co jim vse dovoli.

to, ze batole piznava svet je ok, ale musi mit mantinely a kdyz vse selze a neposloucha, nekdy zabere dat na zadek. selhani jsou nevychovane deti, co neposlouchaji rodice, kopou kolem sebe a vecne kvuli vsemu rvou a vynucuji si.

jinak nejsem pri biti, ale jsou situace, kdy dostat na zadek mi neprijde divny, jasne dnes je to nemoderni, dnes se ma vysvetlovat a nechat do sebe od ditete i kopat..ano, ona sama priznala, ze vylitla, ale co popisuje, dite ji ma dost na haku a domluvy, zavrit do pokije nezabiraji, neni proto spatna matka. nikdy by me nenapadla soudit jineho, v jehoz kuzi nejsem. jsou situace, kdy to uz proste clivek nezvladne. je jen clovek. problem je, ze kdyby dala na zadek v kludu bez emoci, diteti by to dalo vic, bohuzel psychika..neznas ji, ani to dite. tak vyjela, zas nedelejme, ze dite zmlatila. dostalo na zadek, zijem v dobe, kdy se ma rodic citit provinile, ze zasahl tim, ze olacne dite pres zadek? uprimne, kdyby tohke delalo vuc ridicu, co ja obcas vidim, co si rodice nechaj libit a hen vysvetluji ci rezignuji..pak by nebylo tolik rozcapenych parchantu. a nebavim se o mlaceni, nebo denodenni placani, ale obyv placnuti na zadek, kdyz vse selze. decka pitrebuji mantinely. nektere jsou rak zive a zlobive, ze zabere jen to placnuti. jestli se to dnes bere za nenormalni, tak fakt zijem v divne dobe.

Příspěvek upraven 17.12.17 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5616
17.12.17 09:28

@růžový achát Nejsem vyznavac vyprasku, ale zase bych to tak nedramatizovala.. Ja doma dostavala pravidelne a musim priznat ze opravnene.. trauma z toho zadne nemam a dokonce si to ani moc nepamatuju.. Holt na kazdeho plati neco jineho.. Dnesni doba kdy se dite nesmi sni placnou je postavena na hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
17.12.17 09:36

@astoret nemusī, to je pověra :) A je to stejná generalizace jako že každé malé dítě musí spát po obědě a po večerníčku.
Záleží přece na tom, jak člověk vychovává a mantinely může nastavit i jinak, když chce a umí to.
A za vyliti pití, to přece nebudeš dvouletého bezmozka bít…jako rodič si akorát vybije vztek, ale nic výchovného to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.12.17 09:41
@ospalámyš píše:
@astoret nemusī, to je pověra :) A je to stejná generalizace jako že každé malé dítě musí spát po obědě a po večerníčku.
Záleží přece na tom, jak člověk vychovává a mantinely může nastavit i jinak, když chce a umí to.
A za vyliti pití, to přece nebudeš dvouletého bezmozka bít…jako rodič si akorát vybije vztek, ale nic výchovného to není.

no tak, je rozdil mezi placnutim pres plinu a poradnym vypraskem. A taky za co. Ze 2 lete dite vylilo piti neni duvod na vyprask. Na 2 letech je proste nemotorne a takove veci se mu proste stanou. Tecka.

Jina vec je, kdyz dela neco zakazaneho, dobre to vi, maminka zvedne hlas a rekne NE! a dite to s lisackym usmevem dela dal, protoze zkousi, co si muze dovolit. A pokud to neco nebezpecneho je, jako napriklad strkani prsticku do zasuvky (ted jsem placla prvni vec, co me napadla), tak si myslim, ze jedna ilustrativni pres plinu neni az tak spatny napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
17.12.17 09:41

Jo a poznavat svet je hezky a at zkoumaji, ale lezeni na stul k tomu nepatri, dite to zkusi, jasne. jenze je to oro jeho bezpeci, vyleze jednou a spadne. nemluve i tom, ze pak s deckem nejde jit ani do restaurace ci na navstevu..do zasuvek ho taky nenechas sahat, ne? i kdyz by rado zkoumalo. priste zkousi mantinely, uprimne nez x dni po sobe sundavat a vysvetlovat dite, co ani neposloucha co rikas, krikem rve a kope, ze chce na stul, placnu a he to. u nas to tak bylo, nic nepomahalo, manzel oroste zvysil hlas, placnul lehce a rekl ze se tam neleze a ze pokud ano, distsne zniva, parkrat to zkusila a pak dala pokoj, jinak ji sundavam 109× za den doted..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
17.12.17 09:45
@ospalámyš píše:
A za vyliti pití, to přece nebudeš dvouletého bezmozka bít…jako rodič si akorát vybije vztek, ale nic výchovného to není.

za vylite piti ne, za to, ze leze kam nema ac mu po 100 opakuhes, ze se to nesmi a dite se ti vysmeje, bych na zadek dala. jsou deti, kterym 10× reknes ne a oni toho pak nechaj a deti jak tu nrkdo psal, ze jeho dite pul roku leze tez na stul a furt dokola vysvetluji, ze ne a po pul roce trvani leze stale..takte tak ;) a kazdy ma jinou vychovu. nekdi si necha skakat po hlave, jiny je direktivni. nekdo olacne, jiny ne. nikde neni psane, co je spravne. ty mas ocividne picit, ze ty ti delas soravne, jiny zas ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí