Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky, tak už jsme s mimískem doma!
a přiznám se, zatím jedeme v jednorázovkách, ale moltex mi už docházejí, tak přemýšlím ještě o bioplenkách Wiona, neznáte některá?
protože na čč se ještě necítím a jednou jsem jen zkusila vkládačku do kalhotek BM. vv se mi zdají moc velké do BM, mám kalhotky do 5kg a vyčuhují vpředu i v zadu snad o víc jak 5cm a když je složím na půl tak už je to moc na vysoko. pak mám BM od 7 do 9kg, mezi tím nic, tak nevím, nezkoušela jsem že bych na čč dala ty větší kalhotky. stále se bojím toho že nezvládnu techniku a dám plenky blbě, máme doporučeno široké balení a stále t oodkládám na neurčito, protože nevím jak správně malého zabalit ![]()
Gratuluju k miminku!
Wiona neznám, ale v dmku mají Alana - měly by být přiměřeně eko a nejsou ani drahé.
K tomu širokému balení - nechci tě strašit, ale nepodceňovala bych to, i když někdo ti řekne, že se na to vyprd a ortoped to nepoznal.
knofli dík, dm skusím, no to široké bal. ani moje máti si už nepamatuje jak se to dělá ![]()
Ahoj Celtico, předně veliká gratulace k mimískovi
.
Já začínala jen s čč, moderní plenky tenkrát moc rozšířené nebyly. Dávala jsem tři čč tuším na čtvrtiny a přišlo mi to mnohem jednodušší než jednorázovky a přes to motat ještě další dvě pleny.
Opravdu na tom nic není a taky bych to širkoké balení nepodceňovala. Taky jsem si říkala, když dám občas jen jednorázovku (na cestu k doktorovi, dnes už bych to řešila asi taky látkovkami), tak se nic nestane a na kontrole ve dvou měsících neměla ještě úplně zralé kyčličky, takže jsme měli nakonec široké balení o měsíc déle.
Na druhé mimi plánuji prvních 6 měsíců převážně čč a vv a kalhotkové jen občas.
Chlubím se chlubím, že už máme plenu jen na spaní a většinou je suchá, takže pomalu zkusím i na spaní bez plen
.
Celtica : Moje ŠB - 2 čč složené na třetiny nebo Kushies classic (Ajule promine
). Neptala ses zrovna ty, že nějaké takové máš?
Knoflice co bych měla promíjet
? Já si to už nepamatuji jestli jsem skládala na třetiny nebo čtvrtiny a raději dávala tři. Teď bych to asi řešila jednou vv a jednou čč. Nebo ti mám prominout, že máš Kushies
?
Celtico
Gratulace k mrňouskovi.
Já používám občas místo látkovek ty plínky z dm. Jsou bělené, ale „jen“ kyslíkem. Jsme moc spokojení, vydrží. Moltexky jsem vzdala, vydržela tak půl hoďky a byl durch. S Alanama je to lepší. A jsou levnější, tuším, že 370Kč za balík, těch malých je asi 48. My už jsme na větších, tak lovím v paměti.
Přejem spoustu radosti a žádné starosti.
Ajule píše:
Knoflice co bych měla promíjet? Já si to už nepamatuji jestli jsem skládala na třetiny nebo čtvrtiny a raději dávala tři. Teď bych to asi řešila jednou vv a jednou čč. Nebo ti mám prominout, že máš Kushies
?
S tebou jsem řešila, že mají PVC, ne?
Mmch, flanelky mi začaly smrdět
To tu taky nedávno bylo, co? Ať to beru jak chci, čč jsou nakonec nejlepší ![]()
Knoflice myslela jsem si, že to bylo s tebou
, ale myslím, že to je každého věc, jaké plenky pořídí a vyhovují.
No kalhotovky to občas dělají, že zasmrádnou. Přeci jen déle schnou, pomohlo mi co šlo vyvařit a zbytek vymrazit a začala jsem máchat v pračce kalhotovky ještě před praním a pak teprve vyprat a už je to v pohodě. Čtvercovky rozhodně nejsou out, mě kombinování čč a vv s kalhotovkami maximálně vyhovuje.
Celtico už je líp?
Aji no přes den lepší, v noci hrůza.
stále přemýšlím jak dát vv do BM pro novorozence, vždyt ta plenka je větší než ty kalhotky ![]()
celtiko jakou máš velikost těch vv? A co jí poskládat na kluka? Tedy přední 1/4 - 1/3 pleny ohnnout na střed a teprve pak složit podélně na třetiny? http://rodina.cz/…um/album.asp?…
Pokud z toho máš hlavu, tak to dělej tak, jak ti to přijde nejjednodušší, nejdůležitější je, abys byla co nejvíc v pohodě.
Mimi jsou náročná stvoření, ale zvykneš si, neboj. Ono ti ani nic jiného nezbyde
.
Holky nejste některá taky z Olomouce, že byste hodili Celtice záchranné lano?
Aji ty vv mám do 7kg, takže zatím to střídám jednorázovky a čč.
No vidíš, jaká jsi šikulka. Jde ti to skvěle.
Ty vv by se tam vejít měly, máš tu menší velikost, počkaj až se já budu snažit na mimčo napraty ty svoje vel. 2
. Ale je pravda, že gatě BM jsou dost úzké a čč jsem kvůli nim musela začít skládat na šestiny místo na pětiny (měla jsem ty 9-12kg). Tak třeba zkusit jiné gatě. Však si na to přijdeš, neboj.
celtica Já měla vv S a taky jsem je na čerstvé miminečko nenainstalovala - byly právě dlouhé.
Ale tak po šesti nedělí už mimčo povyrostlo a šlo to. No ale já jim nějak na chuť nepřišla a nechávám si je že až budou příkrmy (Sofie kaká v podstatě v kuse a šílené nálože a to vv nedá a s čč na novorozence je to zase šílený balík). Myslím že na čerstvé miminko je super čč na novorozence a do toho buď další čč nebo já dávala froté žínku z Ikea 30×30 na třetiny. Vydrželo to tak dvě hodinky v klidu (to jsem stejně musela přebalovat častěji) a bylo to super štíhlé řešení. A i levné jedna žínka výjde na 9,–Kč. ![]()
Ty začátky jsou takové neohrabané ale za čas zjistíš že už nad tím ani neuvažuješ. ![]()