Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zelazuzu, díky za odpovědi…no já „hnuska“ před kámoškama nelátkujícíma používat nebudu, jednak tuším, že by se mohly urazit (nemám ani jednu, co by používala látkovky
) a jednak - ne že by mi až tak vadilo, že se to slovo používá na jednorázovky, ono já si fakt myslím, že jsou docela hnusné, ale prostě ten výraz sám o sobě se mi protiví…já jsem v tomto zkrátka divná, takový jazykový staromilec, takže proto obracím oči v sloup i když holky mimískují, těhulkují, případně jim dorazila mrcha
Jen vyjímečně se chytnu nějakého novotvaru, tak už jsem se třeba naučila používat, že jsem „těhu“, ale jen v psaném projevu, přes pusu by mi to asi nešlo
o takže tak
![]()
A děkuju i za ty odkazy, asi si tam rovnou pokoupím, z těch pytlíků se mi líbí ten s těma hvězdama, ale to jsi asi slyšet nechtěla ![]()
Jo a jak jsem pochytila z vaší debaty, tak šéfem Anavy je ivuska.h že? Tak to je dobré vědět ![]()
careynka píše:
jsem se vam holky ani nechlubila, ze prisla nova mikinka a piratskej satek od Farmersjsem nadsena, ta mikinka je uzasna a matros skvelej!!
Teď přesedláváme na další velikost, tak chci používat jen vlňáky (na noc už má Disany). Ráda bych natahovací. Disana je objemná, někdy je trochu problém oblečení, přes den přebaluju často, tak nepotřebuju extra držáky
. Jaký máš z Fléru? Už jsem uvažovala, že bych se poohlídla po neznačkových
. Ještě pokukuju po Shorties BI, ale nevím … ta cena trochu odrazuje …
asha píše:jancic píše:Tak od Bundles nemam, nejsou to pry moc drzaky… mam Disany, Imse na suchac a ted pleteny z Fleru. Nemaji chybu. Jo a jeste vlastne longies od BI, ale ty jsem snad jako vlnaky ani nepouzila, mame je jako kamase
Ahoj látkařky,
s dovolením se vecpu sem do diskuse, potřebovala bych poradit. Synkovi (8,5 měsíce, 7,5 kilo) jsem koupila vlňáčky Bundle of Joy http://bundles.bundles.cz/…otky-prouzek s tím že je bude nosit jako denní svrchňáky. Nosí převážně Anavy plenky a zavazovačky. No, moc to nechápu, protože velikost M (9 - 15 kg) je mu na délku (výška sedu) teď tak na doraz. Myslíte, že bych měla vyměnit za L nebo se smířit s tím, že vlňáky prostě nesedí a poohlídnout se po jiných?
Ještě - jakou byste mi doporučili imregnaci na vlnu - Disanu nebo Imse Vimse (mám Ulricha, ale budu nucena asi přesedlat na jinou značku).Všem MOC díky za případné rady
Příspěvek upraven 29.03.11 v 21:00
S impregnaci neporadim, ja mam Ulricha a holky tady pouzivaji spis lanolin z lekarny
jancic píše:
Teď přesedláváme na další velikost, tak chci používat jen vlňáky (na noc už má Disany). Ráda bych natahovací. Disana je objemná, někdy je trochu problém oblečení, přes den přebaluju často, tak nepotřebuju extra držáky. Jaký máš z Fléru? Už jsem uvažovala, že bych se poohlídla po neznačkových
. Ještě pokukuju po Shorties BI, ale nevím … ta cena trochu odrazuje …
asha píše:jancic píše:Tak od Bundles nemam, nejsou to pry moc drzaky… mam Disany, Imse na suchac a ted pleteny z Fleru. Nemaji chybu. Jo a jeste vlastne longies od BI, ale ty jsem snad jako vlnaky ani nepouzila, mame je jako kamase
Ahoj látkařky,
s dovolením se vecpu sem do diskuse, potřebovala bych poradit. Synkovi (8,5 měsíce, 7,5 kilo) jsem koupila vlňáčky Bundle of Joy http://bundles.bundles.cz/…otky-prouzek s tím že je bude nosit jako denní svrchňáky. Nosí převážně Anavy plenky a zavazovačky. No, moc to nechápu, protože velikost M (9 - 15 kg) je mu na délku (výška sedu) teď tak na doraz. Myslíte, že bych měla vyměnit za L nebo se smířit s tím, že vlňáky prostě nesedí a poohlídnout se po jiných?
Ještě - jakou byste mi doporučili imregnaci na vlnu - Disanu nebo Imse Vimse (mám Ulricha, ale budu nucena asi přesedlat na jinou značku).Všem MOC díky za případné rady
Příspěvek upraven 29.03.11 v 21:00
S impregnaci neporadim, ja mam Ulricha a holky tady pouzivaji spis lanolin z lekarny
Mam tyhle http://www.fler.cz/zbozi?…
Uplete na zakazku, muzes si vybrat i vlnu…nebo to, co uz ma.
locika píše:
Zelazuzu, díky za odpovědi…no já „hnuska“ před kámoškama nelátkujícíma používat nebudu, jednak tuším, že by se mohly urazit (nemám ani jednu, co by používala látkovky) a jednak - ne že by mi až tak vadilo, že se to slovo používá na jednorázovky, ono já si fakt myslím, že jsou docela hnusné, ale prostě ten výraz sám o sobě se mi protiví…já jsem v tomto zkrátka divná, takový jazykový staromilec, takže proto obracím oči v sloup i když holky mimískují, těhulkují, případně jim dorazila mrcha
Jen vyjímečně se chytnu nějakého novotvaru, tak už jsem se třeba naučila používat, že jsem „těhu“, ale jen v psaném projevu, přes pusu by mi to asi nešlo
o takže tak
![]()
![]()
A děkuju i za ty odkazy, asi si tam rovnou pokoupím, z těch pytlíků se mi líbí ten s těma hvězdama, ale to jsi asi slyšet nechtěla
Jo a jak jsem pochytila z vaší debaty, tak šéfem Anavy je ivuska.h že? Tak to je dobré vědět
Ja jsem alergicka na mimisky, tehulkovani a uz i na ditko
A co nesnasim, tak je vyraz SLEVNENO a brutus je, ze to spousta lidi pouziva i v mluvenym slovu
Jinak se drzim a ani toho mimiska nikomu o hlavu neomlatim
A je fakt, ze v naprosty vetsine slova jako hnuska a mrcha pouzivam v psany forme.
Hnuska neříkám, mrcha vyjímečně, mimísek, těhu apod. - neříkám, ale snesu. MYkání mi občas ujede. ![]()
Menstruaci se v mém okolí hodně říká „krámy“, tak to taky nemusím. Manžel mi říká „kališnice“.
Samozřejmě v legraci a ne před cizími.
Asho, tak ještě že neříkají, že je v obchodě „zleva“ ![]()
Jinak všem jejich mimísky nechávám, když jim to nevadí, ačkoliv teda tiše trpím…stejně jako při slově „manža“…a teď onehdy jsem tu měla kámošku a říkala, že to bude super, až tu s náma bude „mímo“
To je pro mě vrchol všech výrazů pro mimino ![]()
„Krámy“ - taky se u nás říká, já sama používám velmi velmi ojediněle, spíše vůbec, přijde mi to taky příšerné… Kališnice je srandovní ![]()
Mykání - ráda bych se tomu vyhla, ale ruku do ohně za sebe nedám, to věřím, že hrozně svádí říkat „my máme první zub“ atd…
Co mi ale hodně vadí, když mi sousedka, co má dvojčata, napíše SMS „teto, dojdi na kafe“…nejsem žádná její teta
![]()
Jsem tak ujetá a přecitlivělá nebo by vás to taky štvalo?
No jo, u nas se taky tetuje
Ale ja jsem celkem tolerantni a husinu na zadech neni videt ![]()
asha píše:
Jee takze to jsem stihla akorat, prave jsem se dokochala novyma plinama.Teda ale uplne je mi lito to dat na ten zadek, jak se to vypere, bude po kochani, ted je to takovy jemnoucky heboucky…
A ty ubrousky jsou super…ani jsem nevedela, ze jsou dva druhy, jeden s beranemA jeste k tem vlnakum, jsou ve skopku a voda je ruzova… vim, ze to trochu pousti, ale nepousti to pak i na ty pliny???
Ubrousky jsou s beránkem, s froté nebo s velurem, nerozlišujeme to.
zelazuzu píše:Barbulka píše:
Ahojkychci se zeptat jak je to s tím čištěním pračky
kolik tam šupnete toho octa ? A předpokládám že se pračka pustí na 90°C prázdná že ?
![]()
![]()
Šupnu tam celý litřík a včera jsem tam ještě přisypala trošku prášku a alou na 90st
Příspěvek upraven 29.03.11 v 18:38..Nějak jsem nerozdýchala tu diskusi o těch breberkách v pračce
a bez prádla samozřejmě..peru jen prázdnou pračku.
ještě jeden dotaz
ten ocet mám nalít přímo do bubnu ? nebo to prolít skrz přihrádku ?
no já právě taky četla tu diskusi ![]()
rozklikla jsem si novou diskuzi „Jak na kašílek“ a už se těšila, že bude debata o kalichu
No musela jsem se pak držet, abych něco pěkného nenapsala ![]()
asha píše:locika píše:Ja jsem alergicka na mimisky, tehulkovani a uz i na ditko
Zelazuzu, díky za odpovědi…no já „hnuska“ před kámoškama nelátkujícíma používat nebudu, jednak tuším, že by se mohly urazit (nemám ani jednu, co by používala látkovky) a jednak - ne že by mi až tak vadilo, že se to slovo používá na jednorázovky, ono já si fakt myslím, že jsou docela hnusné, ale prostě ten výraz sám o sobě se mi protiví…já jsem v tomto zkrátka divná, takový jazykový staromilec, takže proto obracím oči v sloup i když holky mimískují, těhulkují, případně jim dorazila mrcha
o takže tak
![]()
![]()
A děkuju i za ty odkazy, asi si tam rovnou pokoupím, z těch pytlíků se mi líbí ten s těma hvězdama, ale to jsi asi slyšet nechtěla
Jo a jak jsem pochytila z vaší debaty, tak šéfem Anavy je ivuska.h že? Tak to je dobré vědětA co nesnasim, tak je vyraz SLEVNENO a brutus je, ze to spousta lidi pouziva i v mluvenym slovu
Jinak se drzim a ani toho mimiska nikomu o hlavu neomlatim
A je fakt, ze v naprosty vetsine slova jako hnuska a mrcha pouzivam v psany forme.
Tak dítko zrovna používám, jak jinak tomu říct?
Miminko není totéž, dítě nebo děcko je takové moc tvrdé, syn/dcera zas vyžaduje znalost pohlaví… Mě přijde nejšílenější mimísek, kojo, těhu, tuleníčko, spermík atd. ![]()
pomeranca píše:
rozklikla jsem si novou diskuzi „Jak na kašílek“ a už se těšila, že bude debata o kalichuNo musela jsem se pak držet, abych něco pěkného nenapsala
To je ale hrůzička takový kašílek u mimíska
![]()