Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
18.5.05 22:15

Ahoja Karolíno,
plínky mám v uzaviratelném kyblíku od Primalexu pod umyvadlem,obvykle tam bývají namočeny cca 2 dny,a ještě se mi nestalo,že by smrděly..Teda namočený mám jenom ty hovínkový,počuraný v 2.kyblíku nasucho.A levanduli kapu rovnou do toho octa,místo aviváže.Pacholátko mám teprv 4-měsíční,takže stran přebalování neporadím.. :lol:
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
18.5.05 23:12

Ahoj po delší době,
dnes jsem byla na té předváděčce v Haštalské a objednala jsem si Popolini.
K těm steskům co tady čtu… no jo, pořád jsou to jenom látkový pleny. Moč je jednou provždy mokrá, ať už nás výrobci jednorázovek jakkoliv nahlodali. Co se té práce týče, já myslím, že jde jen o zvyk. Je to prostě další ze seznamu věcí, kterým se nevyhnu. Taky vařím, i když bych si za mírný (opravdu mírný) příplatek mohla dojít do blízké nízkorozpočtové hospůdky. A ke schnutí mám jen tolik- když to neschne, tak to neschne. Můžu vás ujistit, že v tomto počasí mi 24 hodin schly i moje čtverce.
Jak tak čtu vaše zkušenosti, jsem celkem ráda, že je malá na látkovky zvyklá od mala. To musí být pěkný boj…
Karolínko, ocet trochu naředím vodou a levanduli kápnu přímo do toho (asi tři kapky). Dávám to do přihrádky na aviváž.
Malá mi teď začala kadit ostošest, takže ji přebaluji co dvě hodiny. Ty hovínka jsou dost agresivní, rudne jí zadeček. Ale to bych musela dělat i s jednorázovkou. Kdyby tolik nekakala, tak bych to viděla na 3-4 hodiny. V noci nepřebaluju, dávám tři pleny. Ale hodně pomáhá přebalit okamžitě po ranním probuzení, tehdy toho dítě nejvíc načůrá.
Pa Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.5.05 08:24

Kačkač, my jsme do 6 měsíců používali jednorázovky, ale stejně jsme do 5 měsíců měli široké balení a prcek se naučil přetáčet i s tím balíkem, který byl větší než popolinka. A když jsme přešli na popolinky, tak mu sotva hoďku trvalo než přišel na ten správný grif, jak se přetočit s větší plínkou, takže tím bych se nezatěžovala.

Ondra se teda furt s popolinkou opruzuje. Asi je mám blbě vyprané, ale nevím jak je to možné. Peru v Permonu, přidávám máchání a ocet. Zdá se mi, že když jsem to vyprala na 90 tak to bylo v pohodě, ale 60 jeho prdelce nestačí. Je to vůbec možné? Tak to budu zkoušet. Nebo je v tom něco jiného, ale nevím co - to je k vzteku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.5.05 08:43

Zase jsem se zapomněla podepsat :oops: . Peťule

Asi se budu muset zaregistrovat :wink:

• Citovat
  • Upravit
37
19.5.05 08:49

Tak jsem se zaregistrovala. Nelinda = Peťule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
19.5.05 10:53

Nelindo to může být jídlem. Dáváš příkrmy? Jestli jenom kojíš co papkáš ty? Některá míma mají problém s kvasinkama ve střevíčkách a moči. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
19.5.05 11:01

Náš kluk blahé paměti kadil co chvíli a pořád byl opruzený. To jsem teda o látkovkách zdaleka nevěděla, měli jsme jednoráz. Pokud jsem si nevšimla, že se pokadil a byl v tom proto trošku dýl (pozor - v žádném případě půl dne!!!) , byl okamžitě opruzený a kolikrát až do krve. Měl to prostě nějaké agresivní. Někde jsem četla, že to způsobí, pokud se smíchá moč se stolicí. Ale přesně si to nepamatuji, musela bych hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
19.5.05 14:05

Stefi, já zatím jen kojím a teď jsem jedla jako obvykle. Stolicí to taky není, protože v poslední době kadí jednou nebo dvakrát denně a to slyším a hned ho přebalím. Navíc to nemá na zadečku, ale spíš okolo piňdourka.
Kvasinky to podle mě taky nejsou, protože Imazol nezabral (ale vůbec). Separačkou to není, zkusila jsem dva druhy a pak žádnou a taky nic. Tak zkusím vyprat příště plínky na 90 a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
20.5.05 18:54

Tak můj první dojem z Popolinek je takový, že v našich bytových podmínkách strašně pomalu schnou. Už je to více než 24 hodin a pořád nedoschly. Tak kolem nich chodím a pořád je přetřásám :P . Měla jsem totiž kojící vložky Anita, které mi časem zatuchly a zplesnivěly, protože díky vrstvám bavlny nestíhaly proschnout, tak aby se mi to neopakovalo u plen :? . Jinak se mi zdají skvělé, ale mám jich tak málo, tááák máálo :cry:

Nemáte někdo zkušenost, opravdu vydrží nezplesnivět, i když jsou třeba celé dva dny do příštího praní namočené v kbelíku, pak hned použity těsně jak doschnou a zase hned namočeny :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
20.5.05 19:11

Zkusila jsem přidat lžíci soli do posledního máchání, četla jsem, že by po soli mělo prádlo dřív schnout, ale nevím. Popolinky mi schnou pořád stejně pomalu.
Goody pro jistotu (pokud nemáš starší obyč plínky) bys asi měla pořídit normální flanel a kdyby ti nevyšlo tak dát do kalhotek místo popolinky. Já už používám i ručníky. Mám „lněné“ a na nic je nepotřebuju, leží mi ve skříni.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
20.5.05 19:16

Goody přesně tak to s těma svýma dvěma kusama dělám, právě jsem je sundala a jdou na prdýlky :-). Víc jak 2 dny jsem je v kyblíku neměla, ty dva dny voda vydrží, zvlášť když jsem tam kápla tea tree olejíček. Nebo je také přemáchnu a šoupnu do pračky, kde čekají jeden až dva dny než mám dost prádla. Taky jim to nevadí. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.5.05 21:54

Goody, a kolikrát už jsi je prala? Prý po 3-4 praních by měly schnout rychleji, ale míň než 24 hodin bych nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
21.5.05 19:13

Ahoj Stefinko a Nelindo, zatím jsem je prala jednou. V létě se snad situace se schnutím vylepší. Také už jsem přemýšlela, co bych použila místo Popolinek do plenkových kalhotek :P , ale mám dojem, že ty vlněné by to neudržely. Ještě mám jednu nemilou zkušenost, máme psa, a vyprané plenkové vlněné kalhotky mu strašně moc voněly (asi si připomněl, co má v genech, je německý ovčák), ale tedy těm plenkovým kalhotkám psí chlupy nesvědčí vůbec, je to jako chlupolapka 8O. To mne jaksi nenapadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
22.5.05 15:04

Máte někdo zkušenosti se separačkami popolini? Zachytila jsem na rodině, že tam děcko má ekzem pouze když se dá tahle separačka (v krabičce). Mám obednané separačky v roli, tak jsem zvědavá jak dopadnem. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
22.5.05 22:13

Stefi, Ondra je furt trochu opruzený, ale už se to lepší, asi zabrala Rybilka. Ty separačky Popoliny v krabičce jsem používala a rozhodně se mu to opruzení s nima nezhoršovalo, spíš naopak. A mám pocit, že s nima je ta prdelka už úplně v suchu, pěkně odvádějí vlhkost. Takže je to asi jako vždycky - musí se to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure