Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15730
17.9.12 15:00

@elfans, tak to jsem ráda :kytka:, mám připravené v šuplíku pro případ potřeby, věřím, že tedy využiju, aniž bych to měla na jedno pokakané použití.

Přidám otázku OT - kdy vám děti začaly hodně slintat? Už si to nepamatuju, mladší slintal hodně brzy, ale taky se ukázalo, že právem - ve 3.měsících měl venku 4 zuby… Malá teď ve 2.měsících slintá už dost, na bříšku tak, že má pod sebou neustále kalužku a udělat fotku bez slintu visícího z pusy na podložku vlastně nelze… měli jste to taky takhle brzy??
Snad jí proboha taky nevylezou zoubky tak brzy, jako bráchovi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
17.9.12 15:44

@Kdoule Honzík slintal od malinka - bryndák měl na krku furt, Anička má 7 měsíců a neslintá skoro vůbec )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
17.9.12 15:54

Holky, tak jsme zpět od mudry, jako první řekla teď nepoužívat vlhčený ubrousky a papírovky :nevim: dostali jsme na to Jarishův roztok (nebo jak se to píše) a mám dát na takový ten sterilní čtvereček, připlácnout na zadeček a takhle to dát do látkové pleny bez separačky (do papírovek bych měla dát dovnitř 1 látkovku), aby to měl ve „vlhku“ toho roztoku a co nejcíce se to rozlezlo po plence… prdelku omývat při přebalování jen vodou… Má to jako následek té moučnivky a dá se toho zbavit jen tímto a musí se mu ty kvasinky dostat i ze střev ven a to prý nějakou dobu trvá… Jakou má plenu prý v tuto dobu nehraje roli a může se to vracet… :nevim: Jako to, že ho mám udržovat v tom „vlhku“ mi tedy přijde divný :think: ale dr. říkala, že jen oplachování nestačí… 2 dny tampónek v plínce a až 3 den začít oplachovat tím roztokem, větrat prdelku a 2× za den namazat Imazolem a ve finále doléčíme Sudocremem… zadek teď „nepřesušovat“ nevim no :nevim: tak nějak mi to přijde jako další „experiment“, ale to jsou občas i léky na kteroukoliv nemoc apod. :think: musím věřit, že tohle už BUDE fungovat, musííí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
17.9.12 16:57

Ahoj ženy,

doufám, že nevadí, že jsem nakoukla. Doporučila mi to skupina z Nové látkující maminky sem :-).

Mám skoro tříměsíčního syna. Látkujeme asi od měsíce, mám doma čtverce, dvě snappky a dvoje svrchňáky (Haipa-daipa-druky a Thirsties-sucháče). Koupila jsem i separační vložky, ale ty zatím nepoužívám. Na vaječinu je jich podle mě škoda. Jsem šetřílek a tudíž si nechci pořizovat kalhotkové pleny a separačky… Rozhodla jsem se zkusit začat šít na stroji. Nikdy jsem to nedělala a jen vím, jak stroj vypadá. :oops: :lol:
Asi se nikdy neodhodlám k tomu, abych ušila třeba svrchňáky (i když bych ráda), ovšem k věci… holky z webu (viz výše) mi řekly, že tady bude víc maminek, které jedou ve čtvercích. Připadám si už trošku jako podivín, když všichni mají ty vymoženosti a já jen čtverce. Můžete mi poradit, jaké jsou dobré vkládačky? Myslím materiál, rozměr… Pokud teda používáte. :think:

Předem moc dík. :palec:

P. S.: Prosím, kdo mi bude chtít písnout, dejte zmínku, ať vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
17.9.12 17:07

@Aniralk Na větší dítě podle mého nebudou čč stačit. Ale třeba to ty vkládačky vyřeší. Mimino mám naopak jenom ve čtvercích, jednak kvůli širokému balení a jednak se mi to zdá nejpraktičtější. Přebaluju slovem furt.
Co vím, tak na vkládačky a jinou tvorbu holky kupují ze Šijeme dětem, obecně něco s bambusem.

• Citovat
  • Upravit
2639
17.9.12 17:14

@Aniralk My taky používali čč. :mrgreen: Já to střídala…někdy kalhotovky, někdy kapsovky, ale čč do svrchňáků taky. Jsem si jich nakoupila…než jsem zjistila, že si můžu našít :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na vkládačky je fakt super bambus z šijem dětem. Ale i bioberánek z mxt, ale ted je vyprodaný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
17.9.12 17:22

@Brunifid děsím se toho, až se začne víc hýbat. Vůbec nevím, co potom. :nevim: Čč a svrchňáky budou asi málo. :nevim:

@palošek jsem asi blbá, ale teď jsem zjistila že flís, aksamit a pod… je z bambusu. 8o :lol: Já myslela, že to jsou druhy látek. :oops: Jsem z toho jelen. Takže taky šiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
17.9.12 17:41

@Aniralk
hodne holek chodi do obou diskuzi, ale to sis mozna vsimla.
Nevim, mozna se mylim, ale moje domnenka je, ze nespolehlivost a pracnost s ctverci vedlo hodne lidi k tomu pouzivat jednorazovky a ty dodnes prezivaji prave proto, ze vetsina vubec netusi, ze to jde dnes i s latkou o mnoho jednoduseji. Taky nase generace byla drilovana na nocnik mnohem driv. Ale urcite to musi jit i jen s nimi, jen to bude vetsi prace, bude mit vetsi zadek a bude pro nej mozna min prijemny neustaly prebalovani.
Najdes tu dost tech, kteri pouzivaji ctverce, ale asi ne nikoho, kdo jenom je a cele plenkove obdobi.
Ja mam taky jeste mrnouska a pouzivam je dost, ale na noc nebo na cestu nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
17.9.12 18:50

@Mysicka31

jestli nejíš, zkus začít jíst laktobacílky.. mi u malého docela pomohly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
17.9.12 19:45

@Broučkovka jím/nejím, mám je v lednici, pro sebe i pro obě děti, ale vzpomenu si tak jednou až dvakrát do týdne :oops: :oops: :oops: sem na tohle hrozná :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
17.9.12 20:33
@Mysicka31 píše:
@Broučkovka jím/nejím, mám je v lednici, pro sebe i pro obě děti, ale vzpomenu si tak jednou až dvakrát do týdne :oops: :oops: :oops: sem na tohle hrozná :oops: :oops: :oops:

to chce pípání na mobil ;) já takhle měla upozornění „vem si prášek!“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
17.9.12 21:15

@analoja pípání u mě jaksi nezabírá :-( měla jsem toho tolik, až jsem to postupně začla ignorovat a často típla aniž bych se podívala co tam je :oops: :oops: :oops: bych spíš potřebovala někoho kdo mi to strčí do pusy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
17.9.12 21:35

@analoja @Mysicka31, já to většinou, když je kolotoč, típnu a hned na to zapomenu :oops: :oops: Mám to ostatně i s mobilem jako takovým, odpovídat na zprávy chvíli trvá, takže - za chvíli, až domíchám omáčku, až pověsím prádlo… a utečou dva dny :oops: :oops: :oops:

Já bych to spojila se snídaní, prostě každý den ráno s ranním pitím zapít tuhle (nebo jinou) tobolku, například… To mi funguje líp, než co jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
17.9.12 21:54

@Mysicka31 @Kdoule základem je nastavit si pípání na dobu, kdy je předpoklad, že už bude doma klid ;) jako že u snídaně to zas nehrozí u mně ;) - kolikrát si jdu uvařit druhý ranní kafe a zjistím, že to první zůstalo nedopitý, bo se něco muselo (třeba přebalovat) a v tom případě kafe umisťuju na nějaké vyšší, Honzíkovi nedostupné místo… a zapomenu na něj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
17.9.12 21:58

@analoja tak to si mě pobavila, u nás doma klid :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to není ani ve 3 ráno :( :nevim: ale ani ve 2 nebo ve 4 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure