Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2583
5.10.05 18:34

Mas pravdu pidasku, ja jsem si toho nevsimla! Minuly tyden jsem si objednavala vlnene kalhotky, pak jsem si dodatcne vzpomnela, ze mi dosly separacky, tak jsem volala, aby mi je pribalili ke kalhotkam a kdybych si ted vzpomnela, ze chci jeste pytlik, tak bych uz asi byla za blazna… :(
Lolo, koukam, ze se v lednu urodilo :-) A jak je na tom Agatka pohybove? Svagrova totiz porad trousi poznamky, ze v latkovych plenkach se miminku spatne hybe, ze mu to prekazi a podobne :(
A pritom Simon se uz mesic umi postavit s oporou, peruje v kolinkach a leze rychle jako drak, tak si myslim, ze rozhodne neni pozadu, a ze mu „ranecek“ nijak nevadi a co vam ?
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.05 21:42

souhlas

Souhlasím s tebou,nás to taky neomezuje a Saša lozí jako čert :lol: ,kásně se po:,–(í,postaví se u stěny a chodí krásně ,sama jen se lehce přidržuje a padá do měkého :lol: :lol: ,nechci ji vychvalovat,ale po zadu rozhodně není a to ji netrénuji,nebotˇkdyž to má přijít tak to příjde,je to moje šikulka :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.10.05 22:50

ja mam taky plenky od popoliny, mam biobavlnene a 2v1. Zkusila jsem i frote a bavlnu. Svrchni kalhotky nemaji chybu, mam vlnene i polyesterky. Separacky pouzivam z lekarny, taky se daji prat. Ale protoze michana vajicka jsou hodne ridka, tak chci vyzkouset celuozove separacky od popoliny. Jeste se mi nestalo, ze by plenka neco pustila ven. Dostala jsem jednorazovky, tak je nekdy vyzkousim, abych se ujistila, ze jsem s popoliny neslapla vedle. Jednorazovky jsou blbky. Sice je fajn, ze maji super saci jadro, ale co je platne, kdyz vsechno mozne tece z plinky ven??? Taky jsem si vsimla, ze tak divne pachnou, i kdyz nejsou pokakane. S bavlnenyma plenkama jsem moc spokojena.

• Citovat
  • Upravit
945
5.10.05 22:52

No teda! Já měla dojem, že Agáta je děsná hvězda, když sedí, plazí se a péruje a koukám, že vaše děti jsou o dost akčnější 8O No aspoň to nemusím dávat za vinu plínám (což by mě asi beztak nenapadlo :wink: ) Konec konců se svojí váhou (10,3kg) asi nemůže být nějaká akrobatka :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.10.05 10:13

Lolo to víš ,že máš hvezdu :lol: ,my zas na začátku neplazili ,nebotˇchtěla jen maminku a nemohla jsem se na to dívat jak se trápí na zemi :cry: a na bazéně mi instrukt.řekla,že to ty rokokovější děti mají na prvním místě růst.sprut a pak se začnou hýbat,možná že na tom něco je a pak ze dne na den začala na čtyřech,dokonce se pouští ze stoje ,ale ta stabilita ještě není,že?ale kolem nábytku už ji to krásně jde :D

• Citovat
  • Upravit
75
6.10.05 12:12

Ahoj holky,
přidáváme se do klubu dětí pohyblivých polstrování navzdory :lol: Jančín používá bavlněnky od začátku,po:,–(il se v 6, a lízt začal v 7 ,takže o plínkách to fakt není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
7.10.05 12:54

Mojřičko, to je vtipný, že máme všechny stejně starý mimina. :D
Ty jsi teda uvědomnělejší, žes používala látkovky hned od začátku. Já objevila Popolini až asi po 5 měsících a než jsem je nakoupila tak bylo Agátě 6m. Docela mě to mrzí, no ale u dalšího mimina do toho půjdem od začátku :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
7.10.05 13:42

Holky,
zajímala by mě životnost těchto plenek. Vydrží mi třeba na dvě děti po sobě?
Díky Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.10.05 11:02

Já mám bavlněné plenky raději než papírové, alternujeme oboje, třeba na noc a delší výlet dávám papírovou, jinak na doma i na procházky bavlněné. Mně u těch 3 popolinek froté organic, které mám na zkoušku, vadí ty suché zipy, že se při praní chytají na vše okolo, jinak plenky jsou vyhovující a myslím i životnost dobrá. Možná jsou objemnější, ale to nevidím jako problém. Ale raději jsem si ušila svoje plínky, které spolu s přídatnými vkládacími plenečkami Popolini používám do vlněných kalhotek. Polyesterové vrchní kalhotky se mi neosvědčily vůbec. Musejí se pořád prát, jinak jsou cítit, kdežto vlněnky stačí dát na chvilku na sluníčko a jsou zase voňavé. Ty vlněnky asi jednou za čtrnáct dní vyperu a jednou za měsíc dva je namočím do lanolinové kúry, tomu říkám pohodlnost používání. Když ty bavlněné plenečky Popolini i ty svoje ušité peru v prášku Don Gemini, jsou měkké a nevidím, že by ztrácely životnost, mám je v provozu asi půl roku. Chtěla bych se bavlněnek zastat, jsou sice trochu nepohodlné (ne pro děcko spíš pro mamku), to nebudu zastírat, ale zase nezatěžují tolik životní prostředí odpadem. Navíc když se perou v něčem neškodném, tak nezatěžují ani odpadní vody. Peru je s naším normálním prádlem s předpírkou, takže speciálně jen kvůli nim pračku nepouštím. Ten Don Gemini prášek doporučuji. Mamka a tři děcka

• Citovat
  • Upravit
945
9.10.05 12:51
Anonymní píše:
Mně u těch 3 popolinek froté organic, které mám na zkoušku, vadí ty suché zipy, že se při praní chytají na vše okolo

na tom dílu co je pod zadečkem jdou u popolínek ty suché zipy přeložit a zapnout, takže se ti nebudou při praní na nic chytat, je to docela dobře vymyšlené, jen to u těch plínek nikde nepíšou, což je možná škoda :idea:

Ryšavko , výrobce tvrdí, že na jedno dítě popolínky vydrží určitě, v Čechách jsou krátce, takže nevím, jestli tu už je nějaká maminka, která už používá tyhle plíny na 2.dítě. Ale na zahraničních serverech jsem běžně viděla prodávat plínky, které už někdo používal - takový plínkový second hand. Takže bych řekla, že ty plíny vydrží. Konec konců, proč by neměly - mám obyč čtvercovky, které jsem jako mimino nosila já, teď je dávám Agátě a sajou pořád stejně a vypadají dobře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.10.05 16:39

Jak používáme látkovky

Ahoj, já jsem od narození používala látkovky. V šestinedělí klasické 4covky, pomáhala mi mamka a manžel - s praním a žehlením i balením. Mě teda prcek fakt moc zabalit do těch plínke nešel :roll: a při každém přebalování jsem musela kompletně převlíkat, protože byl mokrý až na dupajdy. No, ale kojila jsem po hodině, max. po dvou, takže to bylo furt dokola.

Dost jsem váhala, jestli přeci jenom nemám přejít na jednorázovky. Pak jsem je používala jeden týden - byla jsem nějaká vyšťavená. A za týden jsme zlikvidovali balík za 350,– kč a každý den jsem vyhazovala pytel plný použitých plínek. To mě vyděsilo a říkala jsem si, jestli mi náhodou moje dítě moji pohodlnost jednou nevyčte kvůli tomu množství odpadu… Taky jsem četla studii, která zjistila, že v jednorázovkách je teplota o 1,5 stupně vyšší než v látkovkách a to pro chlapečky není dobré. Aby mi to pak kluk vyčetl, až nebude moci mít děti, o to nestojím.

Hlavním impulsem pro návrat k látkovkám byla hlavně myšlenka na budoucnosti - nechci zaneřáďovat svět jenom výhradně kvůli svojí pohodlnosti. Chci pro svoje dítě to nejlepší, proto ho třeba i kojím. A proto jsem se rozhodla zůstat u látkovek.

Na druhou stranu, nehodlám být strhanou matkou a vše jsem si maximálně zjednodušila. Na noc používám popolini z biobavlny a flanelu, přes den pak froté ručníčky z IKEA (skládané jako plenky BM) v kalhotkách BambinoMio. Peru každý 2 - 3 den (teda, pere za mě pračka, já to do ní jenom šupnu v pytli od BM, čas cca 1 min, včetně zapnutí pračky), pověsím (čas cca 10 min) a pak ze šňury rovnou skládám (čas cca 15 min), nežehlím. Jedno praní mi zabere max. 30 min, týdně mi to zabere max. 1,5 hodiny času. A zvládnu to, když si povídám s prckem.

A ještě jedna věc - prcek mi v jedorázovkách smrděl. Byl cítit čpavkem a močovinou, stačilo, aby si cvrknul do plínky a gel už páchnul (používali jsme výhradně originál pampersky). V látkovkách není vůbec cítit.

Jo, a ještě jak často přebaluji - jednou za 3 hodiny, vždycky před krmením, v noci spí v kuse s jednou plínou 6 - 7 hodin. Opruzený byl jenom z pampersek (asi mu vadí ten gel? nevím…), v IKEA ručníčkách, 4covkách i popolinách je v pohodě.

Mám dobrý pocit, že prckovi dávám to nejlepší a že se svojí pohodlností neprohřešuji na jeho budoucnosti a jeho budoucích potomcích. A taky pocit, že nevyhazuji měsíčně dvanácset do popelnice je docela dobrý…

Jajkina + Prcek 4 měsíce

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.10.05 16:56

prodám easy fixky

Ahoj lidi,
prodám 3 ks EasyFixky od popoliny, vel L (8 - 16 kg). Jsou to prací látkovky, ale s integrovanýma kalhotkama, takže jejich použití je snadný jako s jednorázovkama. Použila jsem každou maximálně 5×. Mě přišly naprosto skvlělý, ale Šimákovi prostě nesedí (má pupeční kýlu a EasyFixky se nesrovanjí s kýlním pásem…)

Pokud o ně máte někdo zájem, mailněte: marketa.m zavináč centrum.cz.

Jsem z Prahy, ale můžu je poslat i na dobírku. Mám od nich i origoš obaly, takže vypadají jako nové. Cena 300,–/ ks (pův. 389,–/ks).

Plenkám zdar!

Markyta & Šimák 3m

• Citovat
  • Upravit
2583
9.10.05 20:17

Ahoj Jajkino, tys mi promluvila z duse, vidim to uplne stejne :D . Taky jsem ze zacatku trochu bojovala s balenim, aby to to dobre drzelo a spotrebovala jsem par baliku papirovek. Ale ted uz to mam vychytane, pouzivam ctvercovky, kalhotky BM a sponku Snappi a je to uplne v pohode, taky nezehlim, peru na 60 v mydlovem gelu (diky holcinam z Ekologicke domacnosti za recept :D )
Nedavno jsem si koupila frote popolini Koala, ale nejsou kompatibilni s kalhotkama BM, tak cekam na vlnenky, az vyzkousim, poreferuju.
Lolo, Agatka je kus zenske, asi je lip krmena, Simon ma jen 8 kilo, nechce mi jist, lumpik jeden.
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.10.05 10:12

jak vzpadá sponka Snapi? akde sedá koupit?
Michi

• Citovat
  • Upravit
11
10.10.05 10:17

Holky, tak jsem zrovna hledala Popolínky pro švagrovou, protože o nich kdesi četla. Musím říct, že nadchly i mě. Malej má už plíny jen na noc, ale asi do nich taky půjdem, pak budou na druhý mimi.
No ale proč vám píšu - objevila jsem docela dobrý ceny na www.vasedeti.cz (odkaz najdete v menu, celkem dost dole) - ale bacha, koukala jsem, že ta sleva je garantovaná jen do 15. října. Jak to bude potom netuším.
Mají tam i tu sponku Snapi, mě by ale spíš zajímalo, jak funguje, to tam nepíšou. Taky je tam pár článků o popolínkách, z nich jsem si v tom systému konečně udělala trochu jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure