Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Díky Lolo,Vaší smrádkovou debatu pečlivě sleduji
,a taky mi tak nějaký kousek občs zasmrádal,já jsem si vydedukovala,že jsou to Jančínova trička,která jsem hodila namočit(třeba kvůli fleku od mrkve)k počůraným plínám.A od tý doby t nedělám a je klid ![]()
Ale tohle je něco jinýho-to jsou fakt počůraný plíny ![]()
Mojřičko, možná jsi na tom s kojodemencí lépe než já, ale teď jsem si vzpomněla, že se mi párkrát stalo, že mi plíny po praní smrděly. Pak jsem nad tím dumala a dumala, až jsem se jednou přistihla, jak jsem vylila plíny i s „nálevem“ do pračky a zapla rovnou praní (normálně nejdřív máchám), takže jsem je pěkně přeprala v tom čpavku. No není divu, že smrděly…
Takže doporučuju ještě prověřit příčetnost obsluhy ![]()
Ahoj holky, když Vás tady čtu- fakt jsem se zasmála.
Mě teda plinky nesmrdí ani před, ani po vyprání hi hi. Nevím čím to je, ale já mám kyblíky s plínama na balkóně a když je teď zima, tak je to pěkně v chládku a ty exkrementy našeho zlatíčka se tím pádem nekazí. ![]()
Holky začaly se dovážet z německa nový bavlněný plenky. Jsou z nebělené bavlny, pletené a na zavazování, kombinují se s klasickou čtvercovkou. Jedna stojí 79,–Kč, jsou jednovelikostní a potřebujete jich 18-20ks.
K tomu jsou pletené plenkové kalhotky ze 100% neprané vlny. Příjemné, elastické a nekoušou. Jsou ve 4velikostech a cena je podle velikosti od 339,– až 369,–Kč.
Kdo by měl zájem napište mi mailík-pošlu fotečky.
jivan.tilasmi@emali.cz
Ahoj holky
potrebovala bych radu, jake separacni pleny jsou nejlepsi do klasickych ctvercovek. Zkousela jsem nejake koupene v drogerii (nazev bohuzel nevim, protoze obal jsem vyhodila) a ty se vzdycky prilepi na kuzi miminka a tudiz vsechna vlhkost zustava na kuzi.
Se smradem problemy zatim nemam, ale vsechnu manipulaci s plenami delam na balkone, takze se to vyvetra. Pouzite pleny hodim do kyble s vodou a octem (zbytky stolice predtim osprchuji v koupelne). Jedenkrat denne nebo kazdy druhy den, jak mam cas pleny z kyble vytahnu a povesim na snuru. Protoze ta voda byva v tomto pocasi hodne studena, tak to ani nezdimu, jen prehodim pres snuru a pripevnim koliky. Pleny se krasne provetraji a jakmile uschnou, tak je seberu a hodim do normalniho kose s nasim spinavym pradlem. To uz nesmrdi. Protoze latkove pleny nepouzivam porad, tak je peru jenom jedenkrat tydne. Dam je do pracky (pokud na snure nestacili uschnout, tak je seberu a dam do pracky vlhke), necham vymachat, potom klidne smicham s nasim pradlem a normalne vyperu na 60 stupnu. Delam to uz par mesicu i s bavlenymi vlcenymi ubrousky, plenami a uterkami, ktere davam na prebalovak a nikdy mi nic nesmrdelo. Tento postup mi naprosto vyhovuje, ale je k tomu potreba vetsi balkon a nikomu nesmi vadit kapajici voda z mokrych plen. Takze to bude realizovatelne asi jenom pro rodinne domky.
Lenka
Lenko, já mám zkušenost se separačkama od BambinoMio i od Popolini (oba druhy) a všechny jsou v pohodě, nikam se nelepí a vlhost odvádějí dobře. Jsou jednorázové, rozložitelné, počůrané jdou tak 3-4×vyprat a použít, pokaděné splachuju do záchoda.
ja pouzivam separacky z lekarny, ale protoze maly kaka jeste michana vajicka, tak hodne propusti a koupila jsem ty od Popoliny, ktere jeste peru, pokud nejsou pokakane.
Jinak latkove plenky nenamacim, jen pokakane proplachnu a na fleky pouziju zlucove mydlo. Peru jednou za dva dny a jednou za cas vyvaruju.
Taky mi ted zvlastne smrdi a myslim, ze je to proto, ze mi spatne uschly.
Jake pouzivate kose na pokakane plinky?
diky za tip
Myslim, ze etericky levandulovy olej si sama doma nevyrobis.
Holky,
dlouhé měsíce před otěhotněním jsem se rozhodla, že pořídím popolinky, ale teď, kdy je to aktuální (jsem v 16 tt), jsem shlédla na www.plinky.cz videozáznam přebalování a oba s manželem jsme byli hrozně šokovaní tím, jak jsou popolinky objemné. Nedovedu si je představit na novorozeněti - vždyť to musí mít do půli stehen.
![]()
Byl to špatný úhel kamery nebo je tomu opravdu tak - jsou fakt tak hrozně velké? Slyšela jsem o tom, že jsou objemnější než jednorázovky, ale ne třikrát tak velké!!!
Díky, Bebet
Ahoj Bebet, Popolinky jsou opravdu objemné, nejvíce je to vidět právě u novorozenců, ale mnoha maminkám to nevadí. Pokud se Ti to nezdá, jsou i jiné možnosti, méně objemnější. Jsou to třeba plínky Bambinomio nebo čtvercové froté plenky od Popolini. Nedávno jsem ty froté čtverce vyzkoušela a jsem jimi opravdu nadšená. Jednu malou plínku jsem dala jako vložečku dovnitř a z pleny 60×60 jsem udělala draka a sepnula to sponkou Snappi. Krásně to drželo a těsnilo, podobně jako kalhotkové plenky. Ty jsou teda bezpečnější, protože kolem nožiček je guma. Ale mě ty froté plínky nadchly. Určitě to bude příjemná varianta pro maminky, které nemají dost financí na kalhotkové plenky.
Anka a Jituška 16m
Bebet, pokud Ti vadí od PoPoLinek objemnost, tak si můžeš koupit popo-flanelové, ty jsou nejgracilnější, když se tam dá biovložečka-tak i dobře sají a jsou méně objemné než čtvercovky.
Ahoj Anko, tak já jsem jedna z těch, co z Popolinek neskáču radostí do stropu. Testovací
u Popolini jsme si koupili a vyzkoušeli, ale není to ono, co bych potřebovala. Prosímtě vysvětli mi to používání čtvercových froté plenek polopaticky, mně to nestačilo. Hlavně nevím, to už nejsou potřeba plenkové kalhotky? Jak velké plenky na malé mimi se musí koupit? Já se v tom nějak nevyznám.
Viděla jsem, že Canpol vyrábí obyčejné vázací plenkové kalhotky, může to někdo doporučit????
Petra
Petro,
pokud balíš čtvercovky na draka+sponka snappi, dobře to drží, ale kalhotky potřebuješ, protože by plenky protekly. Já tak balím pořád a jsem velmi spokojená.
Zavazovací kalhotky od Canpol nedoporučuji, protože jsou igelitové a jak známo igelit nedýchá, a navíc když jsem je zkoušela tak to všude trčelo a přebývalo-no hrůza!
Pokud Ti jde o cenu, která je u popolin dost vysoká, napiš mailíka-můžu Ti uplést levné pletené kalhotky za 100% vlny, jsou elastické, prodyšné, krásně sedí - brzy budou k mání i na netu, stránky jsou zatím ve výstavbě. Pak je tady ještě možnost - dovážené vlněné kalhotky z německa..mám je vyzkoušené..taky super i cena dobrá.
Pokud nejsi nadšená z plenek popolini, dají se i koupit velmi levné úpletové zavazovací plenky z nebělené bavlny. Napiš mailíka pošlu Ti fotečky a ceny. Vlna je výborný, tradiční a zdravý materiál. Nechápu proč se vůbec začal používat ten příííšerný igelit.
Ahoj, četla jsem už několikrát o tý sponce Snappi; mohla byste mi některá napsat, kde a za kolik se dá sehnat, případně přidat fotku? Moc díky, Eva
Sponku jsem viděla v nabídce na www.plinky.cz , ale momentálně se mi nedaří na ně dostat.