Bavlněné plínky

• Fotoalbum (1134)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
20.7.06 14:44

Jahodo, v Globusu za 25,–- a v Tetě za 50,–- :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
20.7.06 14:54

Děvčata, vy jste tady takové moudré, nemáte tip na nějakou dobrou poučnou literaturu jak bavit a motoricky rozvíjet malé mimi? Naše zlatíčko šestitýdenní se chce bavit a já přemýšlím, jak ho rozvíjet a zaujmout :--) Na trhu je hafo věcí, na netu také, ale kdo pozná, která je kvalitní, že ano? Jinak Omino jsme kupovali ještě v DM a občas ho mají v Kauflandu za cca 30 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
20.7.06 15:28

Faninko, asi bych na to bavení a rozvíjení nešla nijak vědecky - nejlépe když si s ním lehneš a budeš si s ním hrát - rukama, nějakou barevnou hračkou.....
Pak se docela osvědčila hrazdička, na první děti jsem ji neměla, teď jsme ji prckovi koupili a je škoda, že ji neměly ty starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
20.7.06 15:38

Faninko,

já mám doma knížku od Liesela Polinskiho „Pohybové hry s děťátkem“. Není tam nic převratného, ale je to tam pěkně pohromadě. Vydala to Grada.

Jany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
20.7.06 19:34

Omino jsem kupovala kromě výše zumíněných obchodů i u Rossmanna a v Tescu. V obou stálo do 30,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
20.7.06 20:04

Faninko,

mýdlo Rebicek jsem právě donesla z obchodu :cry:

No nic, řadím k jiným svinstvům z minulosti, co tu ještě mám, tak to holt s těžkým srdcem rychle spotřebuju a pak to postupně nahradím Ekoverem.. Možná i sliz :lol:

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
21.7.06 10:35

Faninko - dík za info o EDTA - pořád se mi to nějak nezdálo, někde vzadu v hlavě mi vrtal červíček - cosi jsme o tom probírali ve škole v ekologii a nic pozitivního to asi nebylo, ale už si nemůžu vzpomenout.., no a zaboha jsem o tom nemohla vůůůbec nic najít..No a co mě zaráží je, že už jsem EDTA objevila několikrát i v kosmetice (samozřejmě nepřírodní)..Paráda že? Jo a to EDTA je skoro v každém pracím mýdle (včetně Lanzy, Kamzíka a pod.. Omino ho naštěstí nemá, takže Ominu třikrát hurá :-) )

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.7.06 11:13

EDTA

jezis fakt? pouzivam kamzika i na prepirani v ruce,prejdu teda na omino.Holky ja jsem ted vytahla BM velikost 2 a koukam,jak jsou proti tem pouzivanym plinkam beloucke. Co delate pro bilae plinky a ostatni pradlo.Peru ve slizu-vse.Venku susit bohuzel nemuzu,jen na pude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
21.7.06 12:01

Ahoj,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.7.06 12:48

Ahoj Babet,no já používám jako kalhotky vlňáčky od Disany.Jsou super.Mám dvoje a jedny Polyesterky,ale ty jí skoro nedávám.Doporučujou mít troje kalhotky,nám ale dvoje vlňáčky prozatím stačí.
Jinak celulózové separačky jsou pro nejmenší miminka s řídkou stoličkou.
Kalhotky jsem koupila rovnou velikosti M,protože malá měla 4kg,tak se mi S zdálo zbytečné a bylo to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
22.7.06 18:22

Vracím se k tématu Omino Bianco:

(kupuju v Kauflandu či Tescu za 25Kč)

Teď jsem ale znovu prohlížela obaly a zjistila následující:
Italsky teda neumim, ale pochopila jsem, že výrobce udává složení: více než 30% mýdlo, parfemace. A už nic víc.. Nad tím byla poznámka, že celkově je OB rozložitelné z 90%. (Tento údaj - o degradabilitě - je na tekutých prášcích Omino.) :?
Na té samé krabičce byla česká nálepka se složením, jak se tu už psalo:
mýdlo 76%, glycerín, parfemace.

Doma mám mýdlo s trochu jinou krabičkou (poznám podle strany s gramáží a kontaktem na italskou zákaznickou linku :) ), ty originál nápisy jsou přelepené výše uvedenou nálepkou.

Tak teď nevím, co si o tom mám myslet..

Nanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
22.7.06 20:18

Tak Nanko, provedla jsem pátrání a jsem taky zmatená :roll: Mám doma dvě různý karabičky jako ty - na jedný jsou tytéž rozdílný nápisy v čj a v italštině,, z druhý jsem odlepila tu českou nálepku, abych zjistila, že tam nikde žádný složení uvedený není 8O
ten údaj s 30 % mi přišel podezřelej, co by tvořilo těch zbývajících (až) 70 %, že jo? Parfemace asi ne.

Hledala jsem na netu a našla jsem jen tohle (na stránkách Bolton group , jíž je Omino členem)
Je to Slovinsky, protože u češtiny neměli tuhé mýdlo vůbec uvedený, ale myslím, že je to srozumitelný:
Brand :Omino Bianco
Product: TRDO MILO MARSIGLIA
INGREDIENTS:SODIUM TALLOWATE, SODIUM COCOATE, AQUA, PARFUMS, GLYCERIN, TETRASODIUM ETIDRONATE

Tak nevím :( Teď tu nemám žádný jiný prací mýdlo, abych srovnala složení, ale možná to Omino zas tak ultra přírodní nebude, což by mě teda dost mrzelo.
Snad se ozve někdo chtřejší a vyvede mě z omylu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
22.7.06 23:00
Lola_B píše:INGREDIENTS:SODIUM TALLOWATE, SODIUM COCOATE, AQUA, PARFUMS, GLYCERIN, TETRASODIUM ETIDRONATE

lolo,
pravdu dis, tetrasodium EDTA je mrcha, ktera je prumyslove vyrobena, ale pouziva se i v lekarstvi ci dokonce ke konzervovani v potravinarskem prumyslu (wikipedia), to me padla celist.

biologicky rozlozitelne moc neni, pouze za predpokladu, ze se zvysi ph a prodlouzi stari cistirenskeho kalu.

vyskytuje se v malem mnozstvi v kazde vode! tak uz jsme si tu planetu zaprasili :evil: chlorovanim a ionizovanim (priprava pitne vody) se pry castecne znici.

docela me to dostalo. sla jsem se ted podivat, co je napsane na tom mydle, co jsem koupila jako ciste rostlinne, a hle, po druhem precteni zjistuju, ze je na nem napsano: vyrobeno z prirodnich tuku( nebo oleju) a v sezhnamu ma EDTA pekne velkym napsane…

:evil:

asi se na sliz vybodnu a opravdu objednam ten tekuty praci prostredek, co jsem nasla v nemecku: tenzidy z konopi a z kvasnic jakychsi. konopi je hodne ekologicke, nepotrebuje zadne pesticidy, aby dobre rostlo, navic je rostle v evrope a nedovazi se z ciny, ma antibakterialni ucinky a rozlozi se ve prirode do deseti dnu. toz nekupto …

a mydlo? ja nakonec zacnu varit valstni, abych mela jistotu, ze v tom nejsou humusy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
22.7.06 23:12

:? …já dneska vyrobila 5 litrů slizu z jádrovýho mýdla…taky jsem si to mohla přečíst než jsem se začala radovat že stojí 4 kč.
Nemáte náhodou někdo zkušenost s merino dekou Disana či Popolini?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
22.7.06 23:50
bora píše:
ja nakonec zacnu varit vlastni, abych mela jistotu, ze v tom nejsou humusy 8)

Jo Boro já o tom uvažuju už delší dobu, že bych dělala mýdla.

Mám knížku od Susan Miller Cavitch - Přírodní mýdla, jsou tam docela podrobné návody.

Nevíš náhodou, kde by se dal sehnat olej z mrkvového kořene? Susan Miller Cavitch píše o něm jako o přírodním konzervantu (vit A) v kombinaci s extraktem grapefruitových jader (vit C) (něco jsem našla, ale je to ve formě kapslí http://www.navigatorzdravi.cz/…ofit-energy/) a tokoferol (vit E) taky jsem našla v kapslích http://www.prozdravi.cz/…-e-star.html jen nevím jestli by šel použít, protože je tam ještě směs včelího vosku a sojového oleje, sojový olej, lecitin, oxid titaničitý.

U toho Tokoferolu mě ještě napadá, že by mohl být použitý olej z pšeničných klíčků, ale nevím jestli by to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure