Bazoš.cz: podvodnice Viktorie Vilková?

199
14.2.14 15:32

bazos.cz Vilková podvodnice?

Našla jsem si monitor dechu na bazos.cz, pani mi napsala ze na dobirku nezasila. Je to blba situace, protoze ja rozumim tomu, ze pani nechce zasilat na dobirku (ja to taky nedelam, a v dnesni dobe jsem se nesetkala s tim, ze by mi to nekdo byl ochotny poslat na dobirku). Pani mi napsala cislo jejiho uctu, ja jsem penize poslala a pak jsem ji poprosila, aby dala vedet, az ji penize prijdou, po 2 nebo 3 dnech jsem ji psala, jestli uz ji prisly penize, odpovedela ze ne a od te doby nereaguje. Jeji mail je viki. vilkovaa@seznam.cz a jmenuje se Viktorie Vilkova. Cislo uctu je 2500468688/2010. Nemate s ni nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.2.14 15:36

@Misicka85 zkušenost nemám, ale jestliže nezasílá na dobírku - po zaslání poštovného, tak bych od ní nic nevzala.. projeď mimibazar, jestli tam tenhle mail nefunguje v blacklistu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
14.2.14 15:46

Není tu už dnes stejná diskuze?
https://www.emimino.cz/…ankovani/16/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
14.2.14 16:00

@Misicka85 - ahojky. dám ti radu jak nepřijít o tolik peněz. já taky neposílala na dobírku ani nekupovala ale jedna paní mi poradila a zatím to funguje.
pošta na dobírku-nechám si vždy poslat předem na účet jen částku za poštovné abych o něj případně nepřišla kdyby si dotyčná balíček nevyzvedla a zbytek pak na dobírku až s balíkem. od té doby co to tak praktikuji se mi ještě nestalo aby si to někdo nevyzvedl.do té doby to bylo třikrát kdy se mi to vrátilo zpět a já přišla o poštovné.
takže píšu a upozornuji: prosím o zaplecení částky… za poštovné předem na č. ú…v případě že balíček nebude vyzvednut poštovné nevracím. zbytek částky pošlu na dobírku.
jo a s bazošem mám také špatné zkušenosti, už od tamtud nic neobjednávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.2.14 16:11

Ani dobírka vás nespasí. Balíček převezmete po zaplacení. Pošta za obsah neručí. Uvnitř balíčku může být třeba cihla.
Návod, jak nenaletět neexistuje.
Je možné se částečně ochránit nákupem u ověřených prodejců (dlouhodobá registrace, ověřená adresa, velké množství kladných hodnocení…). Progoglovat fotografii k inzerátu- podvodníci často používají cizí fotky. Doporučuji nákup na Aukru, tento server je na podobné případy pojištěn- dostanete své peníze.

Máte dvě možnosti
1. nechat to být a vzít to jako poučení do budoucnosti
2. podat trestní oznámení, možná se jedná o známou firmu, nad 5000 se jedná o trestný čin (ale peněz se stejně zřejmě nedočkáte)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.2.14 16:35

@blecha72 návod jak nenaletět existuje - buď kupovat u prověřených, pojištěných (aukro), nebo odebírat osobně. Pak nic nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
14.2.14 16:46

Netušila jsem ze bazos.cz je cely na nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.14 16:49

@Misicka85 já mám zkušenost s nějakou Viki č. ú. 1222954250/2310 taktéž nannynka za 600kč. Korunky jsem jí poslala, prej jsou u nich povodně, tak neví jak by se dostala na poštu. Je to už skoro rok. napsala jsem jí výhružné maily, že ji udám, že s tím nemám problém, nakonec se mi z druhého emailu ozvala nějaká slečna Buchtová, že jí peníze přišly na účet, že prý měla údajně paní Viki koruny posílat na složenkou. já nvm je to celé zamotané, ale pohrozila jsem i jí a koruny dostala zpět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
14.2.14 16:50
@martina.se píše:
@blecha72 návod jak nenaletět existuje - buď kupovat u prověřených, pojištěných (aukro), nebo odebírat osobně. Pak nic nehrozí.

Jsem to přece napsala stejně, vynechala jsem osobní odběr. Ale i tak to má svá úskalí. Např. jak Aukro zabrání zaslání „cihly“ na dobírku. Někde na zastávce převezmu zboží, doma zjistím skryté vady.

Bazarové zboží kupuji u ověřených hodnocením, adresou na Aukru nebo mmb, nové pouze u ověřených obchodníků. Pro zboží za vyšší částku si dojedu osobně. Ještě se mi nic podobného nestalo, ale nikdy neříkej nikdy.

Edit. Něco se mi vybavilo. Manžel (už si nevybavím, přes který server) koupil synovi kolo. Dojel si pro něj, prohlídl, vše vyzkoušel. Zaplatil. Po nějaké době se při servisní prohlídce přišlo na to, že kolo má naprasklý rám- bylo to zamaskováno barvou. Koupili jsme nový rám a byli rádi, že ten původní neodešel v době, kdy syn řádil na kole.

Příspěvek upraven 14.02.14 v 16:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
14.2.14 16:54

Ja takhle,,koupila"na bazos.cz kocarek.. pani nejdriv ze penize dosly a ze jde hned s balikem na postu. Kdyz nedosel do tydne, tak ji pisu a ona ze se ji vratil.. Takhle se to opakovalo 2×, pak ze to posle pres PPL, houby poslala, jen vymluvy, ze ji balik nechteli vzit, ze je spatne zabalenej a dalsi lzi.. az kdyz sem pohrozila tim, ze celou nasi konverzaci predam advokatovi, tak zacala couvat, ze mi penize posle zpet.. Sice to trvalo 3mes, ale penize mam na ucte. Sice mi dluzi jeste 400kc, ale to uz tak nejak vem cert.. A zakladatelko, uz jen ten mail by mi byl podezrelej.. Snad vse dobre dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.2.14 16:56

@blecha72 já zboží vždycky zkouším :mrgreen: asi jsem ulítlá.. ale jo… většinou kupuju hadry nebo drobnou elektroniku, takže není problém.. Jinak věci za vyšší částky nekupuju po bazarech, to už radši nové, to je fakt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
14.2.14 17:00

@Misicka85 Ahoj na votočvohoz. cz na ni podaly trestní oznámení, okradla slečny dohromady asi o 40 tisíc…Když půjdeš policii, určitě budou vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
15.2.14 11:10

@eviska22 Co mi bylo být divné na mailu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
15.2.14 11:13

@Terina89 Aha.. no pak není co řešit.. díky :roll: