Bez cukru celý měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35487
13.2.16 10:43
@Pudloslava píše:
Hele me je jasne, ze predevsim se chcete vsichni zdrave stravovat, nechcete jist prebytky cukru a nechcet umela barviva a ochutudla v cukrovinkach.Toto je asi ten nejjednodussi zpusob, ackoli je to jako s kanonem na komara.
Ale nerikala bych tomu „nejim cukr“, protoze ovoce je cukrova koule a ten cukr se kvalitativne pro metabilismus nelisi od hrsti bonbonu z hroznoveho cukru z lekarny, pokud je bez barviv.
me si irituje to oznaceni „nejim cukr“, samozrejme ze jite cukr, jen ho omezujete.

Musim priznat, ze me vzdycky napadne totez. Vzdycky ctu - nejim cukr, nejim lepek - a ve vysledku to znamena- snazim se omezit bily cukr a omezit lepek. Nazyvejme veci spravne, prosim, ono to zni hloupe ( kdyz clovek vi, v cem vsem cukr a lepek je a jaka je treba dieta skutecneho celiaka).
Jinak proc ne, rozhodne to neublizi a casto i dost prospeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
13.2.16 11:53

@mroe no hlavne kdyz nekdo napise „nejim cukr“, tak me hned napadne, ze je budto uplne blbej, nebo silenej. Zatimco omezit cukr je celkem rozumne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
13.2.16 13:27

Ahoj, rozhodne jdi do toho! Pokud jsi takový závislák na čokoládě jako jsem byla já určitě se do toho dej! Když začneš jednou odmítat nabízení čokoládek a před skrinkou s čokoládou jen tak projdes a nevezmeš si tak si vyhrála. A čím víc budeš bez ni, tím víc už na ni nebudeš mít chuť a nebudeš ji potřebovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.2.16 21:23

@Pudloslava @mroe dík za zhodnocení stavu, jak moc tupá jsem :jazyk: :mrgreen:

Spíše jsem tedy měla napsat, že půjde o ten „hnusný“ cukr. Je to lepší vyjádření? A tedy o snahu vyhnout se přidávanému cukru do potravin. Vylučovat potraviny, kde je přirozeně obsažený cukr nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
13.2.16 21:58

@omites Klid,ja jsem te pochopila na prvni dobrou. :hug:. ;) :hug:
To je jenom predvadeni vlastni pronikave inteligence a tezko nabytych akademickych znalosti, tim se netrap.
Stacilo si pozorne precist tvuj uvodni prispevek a bylo jasne, o co ti jde. :pankac:
A co teda?
Zkusis to od pondelka, nebo jsi rozhodnuti nejak prehodnotila? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
13.2.16 22:51
@sirikit píše:
@omites Klid,ja jsem te pochopila na prvni dobrou. :hug:. ;) :hug:
To je jenom predvadeni vlastni pronikave inteligence a tezko nabytych akademickych znalosti, tim se netrap.
Stacilo si pozorne precist tvuj uvodni prispevek a bylo jasne, o co ti jde. :pankac:
A co teda?
Zkusis to od pondelka, nebo jsi rozhodnuti nejak prehodnotila? :)

Hlavne, ze si rozumite. :mrgreen: Na faktech to ovsem nic nemeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.2.16 23:18
@mroe píše:

není nad to, když si lidi navzájem porozumí :kytka:

Já myslím, že záměr jsem nakonec vysvětlila. Úvod upravovat nebudu, pak by se ztratil kontext. A nadpis opravit nejde. I když, mě se stejně líbí. :mrgreen: Naštěstí nejsem věděcký pracovník, tak mě to nechává chladnou.

@sirikit jj od pondělí. Dneska jsem byli nakupovat, tak jsem se zásobila. Vlezla teda na mě viróza, tak zbytek dne jsem proválela v posteli. Ale v pondělí už musím fungovat.

Viděla bych to tak, že si víc promyslím jídelníček a zítra navařím jídla tak do středy. Jelikož já v týdnu moc nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
14.2.16 13:43

@omites Tak držím palec a hlaš pocity. ;)
Vřele doporučuju koupit si tu čokoládu slazenou stévií, určitě ji mají v Bille a jako když ji najdeš, až přijde absťák.
Pořád mnohem lepší, než v rámci „blikance“ sežrat snickersku a zalít to půllitrem coly. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
14.2.16 13:47

Taky jsem zkoušela být bez cukru, ale jenom sušenky, dortíčky a tak. Ovoce jsem normálně jedla. Docela to pomohlo, něco jsem zhubla, ale hlavně jsem měla víc energie, fakt to bylo znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
14.2.16 13:53
@mroe píše:

Tobě musí být radost říct můj standardní slogan, když je mi nabidnuto kafe:
„Díky, prosím s mlíčkem a bez cukru. Nene, opravdu, nesladím!“
Počítám, že při svém hnidopišství bys mi vysvětlila, že sladím už jenom mléčným cukrem obsaženým v tom mlíku. :mrgreen: :mrgreen:

Kdo se o to trošku zajímá, ví, že úplně vyloučit ze stravy sacharidy prostě nejde.
Už jsem tu psala, že několik let držím Dukanovu „dietu“. i když to slovo nemám ráda, a to na začátku člověk chodí do krámu jak do místní lidové knihovny.
Obvyklý desetiminutový nákup trval třičtvrtě hoďky, protože než si jeden přečetl na všem složení a udělal srovnávačku podobných výrobků (jogurty, tvaroh, mléko, rajský protlak…), tak se nákup protáhnul. :zed: :zed: :cert:
Tím pádem ale už mám hodnoty v malíku a je mi jasný, že sachry jsou alespoň v malém množství obsažené prakticky ve všem včetně kuřecích prsou. :nevim:
Zakladatelce jde evidentně o věci slazené cukrem už z definice a omezení těch skrytých, což samo o sobě udělá hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
14.2.16 14:09

Líbilo se mi, jak tu někdo psal „vyzkoušeno za vás…“ :mrgreen: :mrgreen:
Taky jsem leccos zkusila :oops: :oops: a právě při snaze zlomit váhovou stagnaci jsem si dala (v rámci dukanky) týden se sachry osekanými na naprosté minimum.
Což mimochodem Dukan vůbec nedoporučuje, ten pokud už, tak max dva dny takhle ostrého režimu za sebou (tzv. Bílé dny). Dobře ví proč, ale člověk je, jak známo, rád sám sobě pokusným králíkem.
Já vím, že tělo si dokáže vytvořit takové „demosacharidy“ při ketóze i z bílkovin, takže jsem myslela, že takhle zlomím stagnaci a váha zas půjde skokem dolů.
Což se mi splnilo, o tom zas žádná.
Jela jsem na bílé jogurty, bílé maso, šmakouna, bílky, tečka.
A pátý den ráno normálně mžitky před očima. 8o Rozostřený poskakující písmenka.
Takový těžko popsatelný denní snění, byla jsem jak na tripu.
Jsem zvyklá, že mi to relativně dobře myslí, a v tomhle stavu jsem se viděla jakoby zpovzdálí…a opakovala jsem tupé fráze, zaběhlý klišé.. :zed: :zed:
Nikdy předtím jsem takový stav nezažila - ale vím přesně, co to bylo.
Tělo prostě ketony nestíhalo vykrýt moji potřebu sacharidů a mozek jede především na sachry. Přepnul se tedy do nouzáku, fungovala jsem, ale v zatraceně omezeném režimu. Jít v tomhle stavu dělat zkoušku nebo třeba nějak dál vyrazit autem, je průšvih zaručen.
Někdo tu psal, že až přednedávnem bůhvíproč omdlel. Já vím proč. Kdybych v experimentu pokračovala, jsem si jistá, že nejpozději den nato se sklopím taky. :think: :think:
Takže pokus zrušen, pořádnej kus tvarožníku mě zas nahodil do normálu a do podobného extrému už nejdu. :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
14.2.16 14:10

Tak já třeba pojmem cukr rozumím pouze řepný bílý cukr. polysacharidům se přece cukr neříká. škrob je škrob, fruktóza je fruktóza, cukr je to bílé, co se do jídla přidává a co se uměle vyrábí.

takže když se řekne, že někdo nejí cukr, rozumím tomu tak, že se snaží nejíst cukr přidaný zvenčí.

a že to zmiňuje někdo s lékařským vzděláním mi přijde divný..nikde na škole jsem se nesetkala s pojmem cukr pro různé druhy sacharidů- do infuze se dává glukóza, ne cukr..v biochemii nebo výživě se striktně používají názvy pro ten který druh mono, di či polysacharidu..přijde mi, že medicína slovo cukr nezná, aspoň ta veterinární ne

cukr je prostě laický termín pro bílý cukr. tečka. nechápu tady to školení ohledně typů sacharidů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
14.2.16 14:28

@wifi.. :pankac: :pankac: :pankac: Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.2.16 14:41
@wifi.. píše:
Tak já třeba pojmem cukr rozumím pouze řepný bílý cukr. polysacharidům se přece cukr neříká. škrob je škrob, fruktóza je fruktóza, cukr je to bílé, co se do jídla přidává a co se uměle vyrábí.

takže když se řekne, že někdo nejí cukr, rozumím tomu tak, že se snaží nejíst cukr přidaný zvenčí.

a že to zmiňuje někdo s lékařským vzděláním mi přijde divný..nikde na škole jsem se nesetkala s pojmem cukr pro různé druhy sacharidů- do infuze se dává glukóza, ne cukr..v biochemii nebo výživě se striktně používají názvy pro ten který druh mono, di či polysacharidu..přijde mi, že medicína slovo cukr nezná, aspoň ta veterinární ne

cukr je prostě laický termín pro bílý cukr. tečka. nechápu tady to školení ohledně typů sacharidů

nikdy ses nesetkala se svatou trojicí „bílkoviny, cukry a tuky“ kdyz jsi cetla o vyvazene strave? Cukry se zde mysli vse, i to v bramborach, chlebu a jablku.

ale je mozne, ze zde jde o nejasnost pojmu, stejne tak, jako se lidi nedokazou moc dohodnout na toim, co znamena pojem „zvire“.
ja znam cukry jednoduche a slozite
cukrovkar nesleduje pouze ten rafinovany z kiloveho sacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.16 15:01
@Pudloslava píše:
nikdy ses nesetkala se svatou trojicí „bílkoviny, cukry a tuky“ kdyz jsi cetla o vyvazene strave? Cukry se zde mysli vse, i to v bramborach, chlebu a jablku.ale je mozne, ze zde jde o nejasnost pojmu, stejne tak, jako se lidi nedokazou moc dohodnout na toim, co znamena pojem „zvire“.
ja znam cukry jednoduche a slozite
cukrovkar nesleduje pouze ten rafinovany z kiloveho sacku

Velký souhlas! Mám cukrovku II.typu ani vlastně nevím, jak jsem k ní přišla :roll: ale je to tak…
A sakra si hlídám slozeni, sachry, cukry v nich, tuky a podobný věci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková