Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@omites držím palce a at jsi spokojená
Já se snažím o 40 denní půst a dneska jsem si dala trošku paštičky..bych si nafackovala ![]()
@Denisa76 aaaaa jsi mě odhalila ![]()
Do půstu nejdu, mám vnitřní pocit, že bych zkolabovala. Kde bereš energii?
@omites ja uz sem psala, drzim protikvasinkovou dietu, takze ty pomazanky ruzne s cesnekem (nesmim ale ani mleko a mlecne vyrobky), popripade ovesnou nebo pohankovou kasi, zitny knackbrot se sunkou a zeleninou. Ja tohle stridam porad dokola. Driv jsem jedla ale jeste vic omezene a zaplacala se sladkym
takze mi to ted uplne vyhovuje
@omites nééé,když jsem viděla u tebe v podpísku Měsíc bez cukru vzpomněla jsem si na sebe, když jsem před asi 3lety ted nevím nějak to letí začala dávat dohromady svoje tělo. Vyhodila jsem cukr..bílou mouku a tuky a podařilo se mě dát dolu cca 25kg a vypracovat si tělo tak jak jsem si přála
vzpomínka na začátek fakt dřiny, ale ten výsledek stojí za to tak se drž a držím ![]()
To se mě nedávno ptal klient a odpověd byla „spím snad už i v sedě“ ![]()
Začneš cvíčo nebo už jsi začala??
@blumen protikvasinkovou dietu si pamatuji., Na ty pomazánky jsem zapomněla.
Ta skupina je na FB?
@Denisa76 cvíčo… teď cvičím s virózou v posteli.
Jinak k těm masážím se mě blbě přidává cvičení. Spíš si někdy přes oběd ráda lehnu ![]()
@omites no jo vlastně to se ti ani nedivím
Já dneska šla do fitka po delší době a nemohla jsem dospat jak mě to chybělo. Měla jsem natrženej sval v kříži a to bylo maso. Před vánoci jsem si na záda hodila docela velkou zátěž na dřepy a nezpevnila je takže au au
Ještě chodím k fyzioterapeutovi, který mě moc pomohl ![]()
@Pudloslava samozřejmě že setkala, ale zas jen u laických textů..ale ještě se mi nestalo, že by mi někdo hodil do kafe bramboru nebo kus chleba..když se lidi zeptají chceš cukr? myslí tím prostě bílej cukr. do buchty se taky nedává brambora, ale lidi tam nasypou hromadu klasickýho cukru- v kuchařkách se to tak i píše- xx g cukru..předpokládám, že to znamená zase rafinovaný cukr.
a upřímně většina lidí, pokud se o jídlo nezajímají, neví, kde je bílkovina, jaký sacharidy a tak..
a nechápu spojitost s cukrovkou..
@mroe jako že veterinář se zajímá o jídlo a ještě jako na potvoru má i nějaké vzdělání v oblasti biochemie?
když už je cukr jednoduchý, tak laktóza není jednoduchý cukr, je to disacharid.(o mléce toho zas vím jako veterinář dost, to humáníci nemají státnici z hygieny potravin
)
navíc zakladatelka nepsala, že vynechá mléčný, hroznový a ovocný cukr..takový druhy cukrů jako je vidno, se musí označovat celým názvem..když se řekne pouze cukr, asi většina lidí pochopí, že se jedná o klasický, co je doma v nádobce..
a ten zbytek, co to nepochopí, ten si doma rve vlasy nad receptem, jestli má do buchty dát mléčný či ovocný cukr, když to není specifikováno, ale možností je tolik..
vás musí být zážitek pohostit kávou a zeptat se, jestli si do něj dáte cukr..to musí být debata na hodinu
@wifi.. píše:
@mroe jako že veterinář se zajímá o jídlo a ještě jako na potvoru má i nějaké vzdělání v oblasti biochemie?
když už je cukr jednoduchý, tak laktóza není jednoduchý cukr, je to disacharid.(o mléce toho zas vím jako veterinář dost, to humáníci nemají státnici z hygieny potravin)
navíc zakladatelka nepsala, že vynechá mléčný, hroznový a ovocný cukr..takový druhy cukrů jako je vidno, se musí označovat celým názvem..když se řekne pouze cukr, asi většina lidí pochopí, že se jedná o klasický, co je doma v nádobce..
a ten zbytek, co to nepochopí, ten si doma rve vlasy nad receptem, jestli má do buchty dát mléčný či ovocný cukr, když to není specifikováno, ale možností je tolik..
vás musí být zážitek pohostit kávou a zeptat se, jestli si do něj dáte cukr..to musí být debata na hodinu
No, dichasacharid je porad jednoduchy cukr, neradi se mezi polysacharidy. Tak nejak bych ocekavala, ze veterinar bude mit trochu vetsi rozhled, tot vse.
Cela debata je uplne zbytecna, ja chapu, co tim kdo myslel, jen se mi nelibi, jak je to oznacovano - lide drzi bezlepkovou a dietu a neji cukr - a vlastne to neni pravda - jen omezuji prijem lepku a cukru.
@mroe když už je třeba bazírovat na přesné klasifikaci, tak zhruba takto:
monosacharidy-1 monosacharidová jednotka
oligosacharidy-2-10 monosacharidových jednotek
polysacharidy-více jak 10 monosacharidových jednotek
ano, celá debata je zbytečná…proto nechápu, proč je třeba tak šťourat, když je dotaz tak jasný
@wifi.. píše:
@mroe když už je třeba bazírovat na přesné klasifikaci, tak zhruba takto:
monosacharidy-1 monosacharidová jednotka
oligosacharidy-2-10 monosacharidových jednotek
polysacharidy-více jak 10 monosacharidových jednotekano, celá debata je zbytečná…proto nechápu, proč je třeba tak šťourat, když je dotaz tak jasný
Diky, me to psat nemusis, ja to vim, jak je snad videt.
@mroe no mě spíš přišlo, že znáš jen dvě skupiny-jednoduché a složité..vzhledem k tomu, že jsi mě opravila, že laktóza patří do stejné skupiny jako monosacharidy..
já pracovně využívám větší dělení
@mroe píše:
Cela debata je uplne zbytecna, ja chapu, co tim kdo myslel, jen se mi nelibi, jak je to oznacovano - lide drzi bezlepkovou a dietu a neji cukr - a vlastne to neni pravda - jen omezuji prijem lepku a cukru.
Jinak ale za opakované vysvětlení každopádně díky, je vidět, že jsi v tomto oboru opravdu hvězda.
![]()
Je ti líp? ![]()