Bez cukru celý měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10007
15.2.16 19:54
@omites píše:
A s tímhle se pak člověk popere jak? :think: :nevim:Já si totiž myslím, že ten měsíc nakonec nebude taková katastrofa, že to se člověk hecne. Horší je to potom v dlouhodobém horizontu

Jo, to jsem přesně tak myslela. Že měsíc je v pohodě, ale pak je to horší…Prostě říct si, že už nikdy je sice snadné, ale jak plyne čas, těžší a těžší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.2.16 20:21
@wifi.. píše:
@Pudloslava samozřejmě že setkala, ale zas jen u laických textů..ale ještě se mi nestalo, že by mi někdo hodil do kafe bramboru nebo kus chleba..když se lidi zeptají chceš cukr? myslí tím prostě bílej cukr. do buchty se taky nedává brambora, ale lidi tam nasypou hromadu klasickýho cukru- v kuchařkách se to tak i píše- xx g cukru..předpokládám, že to znamená zase rafinovaný cukr.

a upřímně většina lidí, pokud se o jídlo nezajímají, neví, kde je bílkovina, jaký sacharidy a tak..

a nechápu spojitost s cukrov
kou..

no preci ze cukrovkar neni sacharidovkar, omezuje cukry, ale cukry vsechny, jednoduche i slozite. A rozumi tomu.

Ja myslim, ze lidi znaj pojem cukry i jako polysacharidy.

ale me a mroe slo primarne o to, aby lidi psali to „omezuji“, aby si sami uvedomili, co vlastne delaj. Cert vem skroby, ale kdyz nekdo ji ovoce, to je cukrova palba - a nesnaz se mi napovidat, ze lidi nevedej, ze v jablku je cukr.
Lidi snad nejsou tak blbi, aby verili tomu, ze kdyz jablko nema na sobe napis „korunni“, tak je bez cukru. Prestoze, jak spravne pravis, nikdo si nedava do kafe fruktosu.

A me osobne jde i o to, ze sacharoza neni skodliva a predevsim jeji nahrazeni jinymi cukry (treba sladem) nema smysl.
A cely ten zpusob je nestastny. Kdo si dava normalni porce ovoce, muze si klidne dat ctverecek cokolady nebo kostku cukru a je to fuk. Jablko je zdravejsi o dalsi pridane latky, ne tim, jaky obsahuje cukr. Uplne vynechat buchty je takove reseni pro lidi, kteri si nedokazou jen zobnout a potrebuji na sebe bic a reguli, jiste takovi jsou a je mi jich lito, protoze se zbytecne omezuji o pestrost stravy. Ale rozhodne by to nemelo byt prezentzovano jako pristup hodny nasledovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 20:32

@Pudloslava tak já to zabalím a půjdu k mamce dojíst perník. Zbylo tam asi půl plechu. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 20:34
@sirikit píše:
Jinak ale za opakované vysvětlení každopádně díky, je vidět, že jsi v tomto oboru opravdu hvězda. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Je ti líp? ;)

já se v práci naučila, že klient má vždycky pravdu :mrgreen: Teda pokud nechce vyloženě krávovinu po mě. Ale pokud jde o drobná nedorozumnění a snahu mě poučit, nechám ho žít v jeho světě.
Když ho budu přesvědčovat, jak jsem to myslela já a chtít po něm, aby uznal, že nemá pravdu. Pak už se mi nevrátí. :jazyk:

Příspěvek upraven 15.02.16 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.2.16 20:34

@mroe nejim maso - vlastne nejim jenom kureci, ale to kazdej chape :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
15.2.16 20:40

@Pudloslava no,myslím, že nejde ani o jabko, ani o kus buchty..v dnešní době jsou plný regály výrobků, kde na prvním místě je cukr, pak palmáč a pak nějaký ochucovadla, aby to nebylo hnusný. prostě nejde srovnávat jablko a marsku.(a to kolikrát koukám, jak lidi berou ty rádoby čokolády po deseti kusech, hory tyčinek, pytlíky bonbonů..).

sacharóza je něco uměle vyrobeného. sice se přirozeně taky vyskytuje, ale s tím, jak lidi kupujou pytle cukru se to nedá srovnávat…i ta fruktóza tady byla- a je přirozeně dávkovaná. zatímco řepný cukr je umělý a je možno si ho vesele přidávat..až si někteří dávaj do kafe 6 kostek..

tak myslím, že prostě není vůbec potřebná, 300 let zpátky ji lidi neměli a žili. a když by někdo chtěl sacharózu vyměnit třeba za ječný slad-proč ne? narozdíl od ní obsahuje i bílkoviny, minerály, má nižší GI..

ono to totiž v dnešní době není o tom, dát si kostičku čokolády- pokud člověk kupuje zpracované potraviny, sní toho cukru horu, i kdyby nakrásně nejedl sladké.

já si doma připravovaný dobroty sladím ovocem, cukr prostě ani nemám (mám jen ty pytlíčky z restaurací, kdyby návštěva chtěla sladit pití)- prostě logicky-proč mít doma pytel něčeho, co je jen nadbytečný cukr? banán má fruktózu, ale i nějaký jiný látky, vlákninu..
když si člověk navykne na jemnou sladkost ovoce, tak ty příšernosti z obchodu už mu ani nechutnají, je to všechno přeslazený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.2.16 20:43
@omites píše:
@Pudloslava tak já to zabalím a půjdu k mamce dojíst perník. Zbylo tam asi půl plechu. :jazyk:

proc by sis nemohla dat treba maly kousek?
jasne, pokud nezvladnes ochutnat a nezbouchat pulplechu, bude lepsi, kdyz ani neochutnas. ja to chapu, taky mam vzdycky problem cokoladu nedojist celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.2.16 20:48
@wifi.. píše:
@Pudloslava no,myslím, že nejde ani o jabko, ani o kus buchty..v dnešní době jsou plný regály výrobků, kde na prvním místě je cukr, pak palmáč a pak nějaký ochucovadla, aby to nebylo hnusný. prostě nejde srovnávat jablko a marsku.(a to kolikrát koukám, jak lidi berou ty rádoby čokolády po deseti kusech, hory tyčinek, pytlíky bonbonů..).

sacharóza je něco uměle vyrobeného. sice se přirozeně taky vyskytuje, ale s tím, jak lidi kupujou pytle cukru se to nedá srovnávat…i ta fruktóza tady byla- a je přirozeně dávkovaná. zatímco řepný cukr je umělý a je možno si ho vesele přidávat..až si někteří dávaj do kafe 6 kostek..

tak myslím, že prostě není vůbec potřebná, 300 let zpátky ji lidi neměli a žili. a když by někdo chtěl sacharózu vyměnit třeba za ječný slad-proč ne? narozdíl od ní obsahuje i bílkoviny, minerály, má nižší GI..

ono to totiž v dnešní době není o tom, dát si kostičku čokolády- pokud člověk kupuje zpracované potraviny, sní toho cukru horu, i kdyby nakrásně nejedl sladké.

já si doma připravovaný dobroty sladím ovocem, cukr prostě ani nemám (mám jen ty pytlíčky z restaurací, kdyby návštěva chtěla sladit pití)- prostě logicky-proč mít doma pytel něčeho, co je jen nadbytečný cukr? banán má fruktózu, ale i nějaký jiný látky, vlákninu..
když si člověk navykne na jemnou sladkost ovoce, tak ty příšernosti z obchodu už mu ani nechutnají, je to všechno přeslazený..

ale to ja souhlasim, jablko je zdravejsi.
jen se mi nelibi, je se ze sacharozy dela neco jako strychnin.
a vynechat ji uplne mi prijde jako extremni reseni.
proc se neceho vzdavat uplne?

mimochodem jestli ti pripadaji nase cukrovinky preslazene, to bys mela ochutnat nejake balkanske nebo indicke, to by ti asi vybouchla pusa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
15.2.16 21:07

A proč se toho nevzdat? já si samozřejmě buchtu někde dám, ale sama si cukr kupovat nebudu, na to si svých peněz a slinivky moc vážím. koupit si cukr nemá žádný benefit. a já bohužel znám ty skoky glykémie- člověk si dá kofilu a za dvě hodiny by zas něco sežral..denně se dostavující chutě na sladký..je to návyk

fruktóza jednak nezvedne glykémii a druhak ji jím v kombinaci s ořechama a pak je člověk krásně sytý a pochutnal si..žádný výkyvy a návaly chutí, který zná snad každá ženská, která bojuje s váhou
pokud mám na něco chuť doma, něco si upeču, nebo udělám nepečený..bílý cukr opravdu není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
15.2.16 21:10

@Pudloslava prostě když se koukneš hodně z výšky- není praštěný, že člověk se naučí ve velkém vyrábět něco, co zatěžuje slinivku, způsobuje výkyvy glykemie, při dlouhodobé konzumaci velkého množství (to se dnes týká velkýho množství lidí) nastupuje inzulinová rezistence, viscerální tuk atd…aby si to mohl dobrovolně sypat do pití a do jídla?

to by udělal jen člověk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.2.16 21:15
@wifi.. píše:
@Pudloslava prostě když se koukneš hodně z výšky- není praštěný, že člověk se naučí ve velkém vyrábět něco, co zatěžuje slinivku, způsobuje výkyvy glykemie, při dlouhodobé konzumaci velkého množství (to se dnes týká velkýho množství lidí) nastupuje inzulinová rezistence, viscerální tuk atd…aby si to mohl dobrovolně sypat do pití a do jídla?to by udělal jen člověk :lol:

Ale tak pozor, jablko i Marska zatezujou slinivku a zpusobuji vykyvy glykemie uplne stejne. Jablko je mozna horsi, protoze nema nic, co by vstrebavani jeste rychlejsiho cukru, nez je repny, zpomalilo. Dietologove jablka nedoporucuji dietarum, pribiraji po nich (postsprandialni hypoglykemi je donuti drive jist).
Kdyz nekdo v touze po zdravi prejde z buchet na ovoce ve stejnem mnozstvi, moc si nepomuze.

Kdyz presvedcis lidi o A, musis jim rict i B. Jinak to pusobi jen jako lobby pestitelu jablek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.2.16 21:16

Bily cukr jako takový mi vůbec nechybí a to už jsem ho dlouho neměla.
Ale bez pocitu sladkého nevydrzim.
To mi dodává to ovoce čerstvé které jim. Asi je to i moje droga :nevim: nebo jsem si už tak vsugerovala, že je to můj hlavní zdroj jídla :nevim:.
Chvíli jsem na podzim držela dělenou stravu, ale nebavilo mě, že se nejí v živočišný den ovoce a zakazují arašídy, které si nemyslím, že jsou škodlivé, když se sní pár jen kvůli přírodnímu tuku do tela. Mi se tím i zhnusilo maso, jak jsem se živočišným dnům vyhýbala, že do dnes jsem si zpět k masu nenašla cestu.
Takže jsem se po 2 mes. vrátila na svoji prevazne ovocnou stravu s běžným obědem.
Odepřít si dokazu cokoli, nic mi nechybí, mléčné jsem nejedlá ani před dietou, ale pocit sladkého z cerstveho ovoce ne.
Jim ho na kila denně, kdykoli, cokoli presto hubnu a cítím se svěží, lehci.

Známá po vánocích zacla držet nějakou bezsacharidovou ani pečivo nejedla.
Napřed byla OK, po 14 dnech, byla bledá, smutná, taková bez nálady, vypadala jak chodící deprese.
Ví jak se poslední měsíce stravuji, tak chodila, jak je možné, že se směju pořad, mám dobrou náladu i při redukci ani mi to maso nechybí, když ona už je bez sil. Úplně bez vseho sladkého to nejde.
Já bych jak ona byla kdyby mi někdo zabavil i na den ovoce. Že si muž nebo děcka dají něco pod zub sladkeho uz mě nijak neláká, to by se dřív nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.2.16 21:19
@wifi.. píše:
A proč se toho nevzdat? já si samozřejmě buchtu někde dám, ale sama si cukr kupovat nebudu, na to si svých peněz a slinivky moc vážím. koupit si cukr nemá žádný benefit. a já bohužel znám ty skoky glykémie- člověk si dá kofilu a za dvě hodiny by zas něco sežral..denně se dostavující chutě na sladký..je to návykfruktóza jednak nezvedne glykémii a druhak ji jím v kombinaci s ořechama a pak je člověk krásně sytý a pochutnal si..žádný výkyvy a návaly chutí, který zná snad každá ženská, která bojuje s váhou
pokud mám na něco chuť doma, něco si upeču, nebo udělám nepečený..bílý cukr opravdu není třeba.

fruktoza nezvedne glykemii??? ze by se metabolismus zvirat a lidi tolik lisil?

ano, dat si to s orechama je reseni, to je to B, ktere se musi zduraznit. Doplnis ty tuky, co mas v te cokotycce :-) :-) je to o neco zdravejsi, ale ne zas tak moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 21:25

Ten oběd trochu nevyšel. Dala jsem si vařit natural rýži do tlakáče. Jenže jsem ho ztlumila moc a tlak spadl, aniž bych na to přišla. Takže jsem si šla nabrat rýži a ona skoro tvrdá. :zed:
Měl ji manžel teď na večeři a já ji použiju zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
15.2.16 21:29

@Pudloslava já jsem ale psala, že nejím ovoce samotné..sníst samotný jablko je k ničemu. a už vůbec nevím, jak bych do sebe nasoukala kilo jablek.

moc nechápu, jak fruktóza jako taková zatíží slinivku- větší část fruktózy jde do jater..tudíž kdybych jedla kila jablek, tak bych se spíš bála o játra.

já bych naopak jablíčka doporučila, ale ne samotný-když se člověk naučí je zakomponovat do jídla, slouží jen jako zdroj.

koukla sem na nutriční hodnoty- 100g jabka má 10g cukrů, 48g tyčka Mars má 30g cukrů..mě to nepřijde srovnatelný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková