Bez cukru celý měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
15.2.16 06:13

@omites nenene, ja se cukru nebojim. Kluci jsou jak spagety, potrebuji pribrat vcetne manzela, takze omezuji jen sama sebe a to tak, ze omezuji porce jidla celkove.
a kdybych si chtela cvicit vuli nejakou prechodnou restirkci neceho, bylo by to emimino :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 09:49

@Pudloslava u nás je zase manžel vypracovaný. K tomu už rok běhá a tím mu ty svaly ještě vystouply. Dítě vypadá, že bude po něm. Takže jen maminku mají oplácanou. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.2.16 10:43
@omites píše:
@Pudloslava u nás je zase manžel vypracovaný. K tomu už rok běhá a tím mu ty svaly ještě vystouply. Dítě vypadá, že bude po něm. Takže jen maminku mají oplácanou. :jazyk:

musim priznat, ze jsem rada, ze nemusim resit kde kolik sezerou zmrzliny jeste i kvuli vaze. Co mi neni jedno, jsou zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 10:48
@Pudloslava píše:
musim priznat, ze jsem rada, ze nemusim resit kde kolik sezerou zmrzliny jeste i kvuli vaze. Co mi neni jedno, jsou zuby.

to malý jí jak kyselima, vidět to na něm moc není. Taky moc neomezuji. Jen se snažím mu tam propašovat třeba nějaké ty luštěniny. Ovoce a zeleninu má docela rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
15.2.16 11:05
@wifi.. píše:
Tak já třeba pojmem cukr rozumím pouze řepný bílý cukr. polysacharidům se přece cukr neříká. škrob je škrob, fruktóza je fruktóza, cukr je to bílé, co se do jídla přidává a co se uměle vyrábí.

takže když se řekne, že někdo nejí cukr, rozumím tomu tak, že se snaží nejíst cukr přidaný zvenčí.

a že to zmiňuje někdo s lékařským vzděláním mi přijde divný..nikde na škole jsem se nesetkala s pojmem cukr pro různé druhy sacharidů- do infuze se dává glukóza, ne cukr..v biochemii nebo výživě se striktně používají názvy pro ten který druh mono, di či polysacharidu..přijde mi, že medicína slovo cukr nezná, aspoň ta veterinární ne

cukr je prostě laický termín pro bílý cukr. tečka. nechápu tady to školení ohledně typů sacharidů

Nesouhlasim, cukr je podle me laicky termin pro jednoduche sacharidy (ne pro polysacharidy) - protože glukoza je hroznovy cukr, fruktóza je ovocny cukr, laktoza je mlecny cukr. Jestli to zna veterinarna medicína nevim, ale ta lidska rozhodne.
Takze pokud chce někdo vynechat cukry, tak i jako laik s laickym nazvoslovim, by musel vynechat vsecho ovoce, mlecne výrobky… Cukr NENI oznacení pro bily cukr - tedy sacharózu z našeho cukrovaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 11:06

@mroe já nevím, mám to psát pořád dokola? Vynechávám přidaný cukr. Ne ten, co je v potravinách přirozeně obsažen… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
15.2.16 11:09
@omites píše:
@mroe já nevím, mám to psát pořád dokola? Vynechávám přidaný cukr. Ne ten, co je v potravinách přirozeně obsažen… :kytka:

Ale to nebylo na tebe, to sis jiste vsimla, ne? ;)
Jen me zaujalo, ze veterinar… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 11:10

Dnešní zastávka ve Zdravíčku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
15.2.16 11:12
@omites píše:
@mroe já nevím, mám to psát pořád dokola? Vynechávám přidaný cukr. Ne ten, co je v potravinách přirozeně obsažen… :kytka:

Asi budeš muset napsat „Vynechávám cukr krystal, cukr krupice, cukr moučka, kostkový cukr a cukr kemping v sáčcích, cukr v homoli, případně další formy od šských i zahraničních cukrovarů“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
15.2.16 11:15
@zrcadlo píše:
Asi budeš muset napsat „Vynechávám cukr krystal, cukr krupice, cukr moučka, kostkový cukr a cukr kemping v sáčcích, cukr v homoli, případně další formy od šských i zahraničních cukrovarů“ :mrgreen:

No, stacilo by to shrnout pod pojem - sacharóza. Kdyz uz vas to tak irituje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
15.2.16 12:33

Přečetla jsem celou diskusi, jo tohle mě taky zajímá :palec:
Několikrát jsem držela detox Mačingové (bez medu) a následně semafor (dělenou stravu), několikrát protikvasinkovou dietu s výrazným omezením cukrů. Jakmile se do toho člověk zakousne, tak je to v pohodě. Po pár dnech chuť na sladké opadá a sebevědomí a pozitivní energie roste. U mě to zatím vždycky ztroskotalo na nějakém víkendovém pobytu, kde si prostě zahřeším a jsem znovu tam, kde jsem byla :think:. Není to jednoduché. Ten měsíc celkem chápu. Je to výzva, splnitelná výzva. Ono připustit si, že už si třeba nikdy v životě nedám větrník, když jsem doteď jedla tři týdně, sebere člověku dopředu chuť jakoukoliv změnu vůbec podstupovat. Měsíc bez cukru - fajn a dál…občasné hříšky povoleny. Vzniká ovšem tendence ty hříšky opakovat častěji a častěji…Pro běžného „všežravce“ to chce opravdu hodně pevné vůle.
Co se týče názvu diskuse, pobrala jsem to stejně jako zakladatelka. Já mám prostě cukr a cukry :mrgreen: Cukr je to bílé nebo hnědé co se sype, míchá, prostě přidává, cukry jako obecný pojem neřeším, ale jsem ráda za zdejší osvětu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
15.2.16 13:03

@omites ja mam 4 avokada a jsem taky spokojena :-) ja zrusila jakekoli sladkosti, pro me bylo jednodussi udelat to razantne. Ale jak rikam, motivace je ma dcera, do te doby jsem se snazila omezit sladkosti milionkrat a bezuspesn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 15:18
@Paoloska píše:
Přečetla jsem celou diskusi, jo tohle mě taky zajímá :palec:
Několikrát jsem držela detox Mačingové (bez medu) a následně semafor (dělenou stravu), několikrát protikvasinkovou dietu s výrazným omezením cukrů. Jakmile se do toho člověk zakousne, tak je to v pohodě. Po pár dnech chuť na sladké opadá a sebevědomí a pozitivní energie roste. U mě to zatím vždycky ztroskotalo na nějakém víkendovém pobytu, kde si prostě zahřeším a jsem znovu tam, kde jsem byla :think:. Není to jednoduché. Ten měsíc celkem chápu. Je to výzva, splnitelná výzva. Ono připustit si, že už si třeba nikdy v životě nedám větrník, když jsem doteď jedla tři týdně, sebere člověku dopředu chuť jakoukoliv změnu vůbec podstupovat. Měsíc bez cukru - fajn a dál…občasné hříšky povoleny. Vzniká ovšem tendence ty hříšky opakovat častěji a častěji…Pro běžného „všežravce“ to chce opravdu hodně pevné vůle.

A s tímhle se pak člověk popere jak? :think: :nevim:

Já si totiž myslím, že ten měsíc nakonec nebude taková katastrofa, že to se člověk hecne. Horší je to potom v dlouhodobém horizontu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 15:32
@Kajuli píše:
@omites V pohodě, došlo mi to:) Tak nebo tak hodně štěstí, ono to zase není tak těžké a jakmile tyhle cukry vypustíš, zjistíš, že ti vlastně nechybí… Hodláš zapojovat celou rodinu?

Tak oni už zapojeni jsou. Hodně věcí dělám doma. Manžel i syn to jedí. Horší je, že když je syn na hlídání dostane kde co. Podobné je to ve školce. :?
Nedávno jsem musela vysvětlovat, že lízátko opravdu není oběd. A jestli nechce normální jídlo tam nemá hlad a půjde spát bez oběda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.2.16 15:33

@blumen co vlastně snídáš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie