Bez cukru celý měsíc

13141
12.2.16 22:52

Bez cukru

Rozhodla jsem se, dát si měsíc bez cukru. Bez toho jednoduchého :-P
Zítra si v hlavě promyslím nákup, odpoledne nakoupím a od pondělí začnu. Někdo dělá komplet jarní detox. Myslím, že por mě i tohle bude výzva. Nepřijít domů a večer nesníst třeba čokoládu, nebo si o víkendu nedát sklenku vína.
Chci se zaměřit i na přidané cukry a glukozofruktózový sirup v jídle.

Kdo jde do toho se mnou?

EDIT:Vynechávám přidaný cukr. Ne ten, co je v potravinách přirozeně obsažen…

Příspěvek upraven 15.02.16 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76347
12.2.16 22:57

@omites Bez cukru jedu prakticky dva roky a je to super.
Myslím, že jsi s náma v Dukance dokonce i chvíli byla, že?
Zhubla jsi nakonec nějak jinak, nebo ti to začalo být jedno? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.16 23:01

@sirikit já nechci vyloženě dukana. Ale nakopla mě nedávno ségra s dotazem - a nechceš jet víc na tuky?
Nezhubla. A jestli trochu, tak si to neudržela. Vlastně se dlouhodobě držím na stejné váze. Nějak se úplně nechci smířit s tím, že ta váha je pro mě jako „ideální“

Ale jelikož přijdu večer z práce domů a klidně zbodnu manželovi z ledničky čokoládu, tak to asi nebude úplně ideál. (ne každý večer)

Já mám ale pocit, že v dukance jsem se moc nezdržela. Spíše jsem si šla pro inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
12.2.16 23:15

@omites I tak si tě pamatuju, mám paměť jak slon Bimbo.
Jinak s tim „bez cukru“…
Ráda relaxuju u takových těch holcicich casaku, jako Žena a život, Marianne a spol, a pred rokem redaktorka jednoho z nich rozjela přesně tvuj pokus.
Měsíc bez cukru.
Jednak nevydržela a mimo to se nedávno ve zhodnocení mlatila do hlavy, že si s tím idiotskym pokusem uplne rozbila metabolismus. Návaly nezkrotne chutě na sladké, pak nekontrovatelne přibírání, výčitky ze selhání… :nevim:
Dávala se do pořádku několik dalších měsíců. :think:
Každý svého štěstí strojvudcem, jak známo, a já nejsem žádný vyzivovy poradce. Ale říkám si, k čemu měsíční změna stravovacích návyků?
Akorát si tělo rozdivocis -a pak se vratis do zajetych koleji.
Já svoji změnu stravy nevzala jako dietu, ale jako změnu životního stylu. Shodila jsem 15 kilo a fakt se neminim vracet ke stravě, která mě k obezitě dostala.
Ale měsíc „detox“ a pak zas něco jinýho a pak zase… řečeno s klasikem: „komu tim prospejete??“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.2.16 23:18

Teda nevim, co tim mas primo na mysli, ale cukr nejim uz nekolik mesicu. Sacharidy jim pouze celozrne a jim tedy brambory. Tuky jim normalne.
Jet vic na tuky, tim je mysleno co? Paleo, ketogenni nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.16 23:19
@sirikit píše:
@omites I tak si tě pamatuju, mám paměť jak slon Bimbo.
Jinak s tim „bez cukru“…
Ráda relaxuju u takových těch holcicich casaku, jako Žena a život, Marianne a spol, a pred rokem redaktorka jednoho z nich rozjela přesně tvuj pokus.
Měsíc bez cukru.

Ale zas mi neříkej, že potřebuji rychlý cukr? Nemyslím tím složené. Všude čtu, že zrovna ten je zcela na nic. Pokud člověk zrovna neběží Spartanrace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.16 23:21
@Jana525 píše:
Teda nevim, co tim mas primo na mysli, ale cukr nejim uz nekolik mesicu. Sacharidy jim pouze celozrne a jim tedy brambory. Tuky jim normalne.
Jet vic na tuky, tim je mysleno co? Paleo, ketogenni nebo jak?

já jsem normální konzument. Takže pro mě to třeba znamená vynechat tu čokoládu, co ani není čokoláda, normální těstoviny a pořídit si celozrnné.
Takové ty věci, když tě honí mlsná a ty místo toho, aby jsi si udělala plnohodnotné jídlo, tak se zaplácneš něčím, co je rychle po ruce. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.16 23:22

@sirikit Nechci to na měsíc. Ráda bych na dél. Ale u mě je problém, hecnout se na dělší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
12.2.16 23:31
@omites píše:
já jsem normální konzument. Takže pro mě to třeba znamená vynechat tu čokoládu, co ani není čokoláda, normální těstoviny a pořídit si celozrnné.
Takové ty věci, když tě honí mlsná a ty místo toho, aby jsi si udělala plnohodnotné jídlo, tak se zaplácneš něčím, co je rychle po ruce. :oops:

Tak to ti muzu jen schvalit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.16 23:32
@Jana525 píše:
Tak to ti muzu jen schvalit :)

když já tyhle věci vím, já je vím roky. A stejně si to neumím udržet. :zed:

Ale nějaké vystřelky s dietou si ani nemůžu dovolit. Bych v práci odpadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76347
12.2.16 23:34

@omites To nepotrebujes. Ja jedu na celozrnne pečivo, buchty si pecu s cukrenem (sukraloza) nebo diachromem (laktuloza),nechci do sebe rvat umělá sladidla. :nevim:
Nejčastěji používám tekutou stevii - třeba do čaje nebo na doslazeni jogurtu.
Zeleninu denně, ovoce jen občas, luštěniny, shirataki, brambory taky jen někdy.
Výhradně dlouhý cukry a ťukám si povercive do zubů: funguje to skvěle. Jasně, jednou za onoho času ulitnu a dám si třeba tiramisu, víno, aperolek, nebo nějakou podobnou prasarnu, ale beru to jako drobnou výjimečnou radustku a pak zas hupky do bezcukroveho režimu, který mi popravdě vyhovuje nejlip. Prakticky nejsem nemocná a cítím se bezvadně.
U tebe me zaráží spíš ta časová omezenost: proč prostě cukry nepribrzdit, ale striktně nezakazovat?
Třeba i ten Dukan povoluje dva čtverečky kvalitní čokolády denne, a to i v hubnoucim režimu. :pankac:
Víš, když už změnu pro své dobro, tak proč ne třeba mírnější, zato trvalou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.16 23:38

@sirikit myslíš to se mnou dobře, že.

To co píšeš, to já i tuším. Krom té první stritní fáze dukana myslím, že i vím, o čem mluvíš.

Proč teda u toho nedokážu zůstat?

Většinou to ztroskotá na tom, že jsem hodně unavená a jdu právě po tom rychlém cukru.

Jak to třeba dělají horníci? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.2.16 23:56

Jsem katolička, takže u nás by měly být 40denní „detoxy“ každej rok… jeden jsem to měla bez čokolády a jeden rok bez kafe, a ověřila jsem si, že kofein je fakt droga 8) letos jsem nad tím zase přemýšlela, a něják jsem nepřišla na to, co vysadit a cukr(sice kafe nesladim od těhotenství) by mi přišel komplikovanej, protože začínám péct a sice mám koupenej mléčnej cukr a časem chci jiný alternativy… ale teda že do toho zahrnuješ i víno mě překvapilo… každopádně hodně štěstí a když budeš průběžně psát jak to jde a co všechno jsi do toho zahrnula, třeba se hecnu a napodobím příští rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
12.2.16 23:58

@Gosi tak alkohol je cukr ;-)
Psát budu, proto jsem ten příspěvek založila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
13.2.16 00:01
@omites píše:
@Gosi tak alkohol je cukr ;-)
Psát budu, proto jsem ten příspěvek založila.

ale už něják zkvašenej né? jsem to brala jako kváskový pečivo u bezlepků 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková