Bezdětná po čtyřicítce - jak zvládáte psychicky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
429
20.10.18 22:35
@Anonymní píše:
U MUDr. Štěpána Machače v Olomouci to těhotní. Mám kolem sebe dost holek i hodně přes 40 a mají od něho děti. Z vlastních i z darovaných. Navíc dává dobrý záruky. Jezdí za ním přes celou ČR.

Děkuju za radu! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.18 04:27

@karjak Dam, ale už teď jsem naprdnuta… nervy v kýblu, ve ČT se rozmrazovaly 3 prvojadyrka kt nám před 2 lety zbyly z pokusu s DV (z 10 vajicek se tehdy oplodnila jen 3 a nikdo neví proč :nevim: ), ze se nechají dokultivovat, zitra snad ET… a manžel mi před chvilickou oznámil ze ma chripku :zed: Tu od nej při našem štěstí chytnu den po ET a 100 tisíc bude definitivně víte kde :cert: Samozřejmě čert vem prachy, ale ty nervy atd… :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.10.18 13:40

Tak bohuzel, volali a nic, embrya se nevyviji… manzel je KO, ja zdaleka ne tolik, cekala jsem to. Asi si dame na cas oddych a pak znovu, asi jako kazdy zde… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1682
21.10.18 13:46

Bože, to je mi strašně líto :/ Držte se. Určitě to celkově nevzdávejte… A co ten Machač, nezkoušeli jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.18 14:51

@Nicky B Diky. Machace jsme zatim nezkouseli, od jedne holciny zde vim, ze spolupracuje s prazskym Gennetem, prestoze je v Olomouci… my jsme z Prahy, bydlime blizko Gennetu, a tenhle pokus s DV byl delany jinde, tak asi zase zkusime Gennet, ackoli v minulosti i tam neuspechy. U nas je problem v SPG a v rak.zenskych organu u me v rodine, ale mame nadeji ze treba jedno “moje” IVF s darcem by snad mohlo klapnout… anebo metoda MACS nebo MESA/TESE :nevim: Vsem preju vse dobre a hodne sil do dalsich pokusu :hug: @karjak neprestavej psat, mas na to talent a hodne lidem to pomaha, muj manzel Tvoje denicky ma moc rad, prestoze jinak cele EM nesnasi a prudi me kdyz sem lezu casto :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1682
21.10.18 16:47

Tak to bych se ještě nevzdávala a šla do svých vajíšek a MESA/TESE. Třeba je to znamení zhůry, že darovaná ještě ne-e :) Dej nám pak vědět. V každém případě mne to moc mrzí, a opravdu doufám, že „všechno špatné je pro něco dobré“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
21.10.18 18:56
@Anonymní píše:
Tak bohuzel, volali a nic, embrya se nevyviji… manzel je KO, ja zdaleka ne tolik, cekala jsem to. Asi si dame na cas oddych a pak znovu, asi jako kazdy zde… :roll:

To je mi moc líto, opravdu :,( Teď odpočívej a rozmazlujte se. Máš určitě super manžela a to je v téhle situaci obrovská výhra!!! Moc na vás myslím a objímám alespoň na dálku… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
23.10.18 13:00
@Anonymní píše:
Tak bohuzel, volali a nic, embrya se nevyviji… manzel je KO, ja zdaleka ne tolik, cekala jsem to. Asi si dame na cas oddych a pak znovu, asi jako kazdy zde… :roll:

Ach jo, to mě teda mrzí, takový nervy a nakonec nic. Vidíš, to jsem ani netušila, že Machač spolupracuje s Gennetem. Tyhle období po jakýchkoli nezdarech jsou děsný, drž se a čerpej síly :hug: A klidně se tady vypiš, já na sobě začínám pozorovat, že mám psaní jako nějakou formu terapie, aby mi nehráblo :oops:

@karjak Jojo, přesně, taky mám ten pocit porouchanosti, někdy si dokonce řikám, že jestli jsou nějaký další životy, tak chci být chlap, jako ženě mi to fakt nejde, chci se reklamovat. Taky to vnímám tak, že přece bezdětnost nebyla moje volba a nemělo by to znamenat, že jsem něco míň než matky. Ale do stádia spokojené vyrovnanosti jsem zatím nedospěla a každý nový těhotenství v rodině nebo mezi kamarádkami a známými (a že toho teď je!) mi trošku brnká na citlivou strunku. Ale já nechci být zakyslá a závistivá 8o No a přítel, ten je mladší a má představu, že na dítě mám dost času do padesáti. Takže jsem takový osamělý bojovník. Ano, to zní dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
24.10.18 10:13

@Adra2 Chlap néé, skoro všichni mají špatné spermiogramy. A co je to teprve pro psychiku chlapa, když on, pán tvorstva, NEMŮŽE a řeší se třeba i dárcovské sperma - chlapa nebrat! :D :D

Úplně ti rozumím, co chceš říct, já zrovna prodělávám biochemické, čekám, kdy to přejde a v té nejhorší fázi (zjištění pozitivní TT, radost, a nízké HCG v krvi) jsem byla naprosto „liduplachá“. Ale hlad je hlad, vlezla jsem do prázdného bistra, objednala si a okamžitě se přivalily tři matky s malými dětmi v kočárku (ještě takové, které si ty děti vůbec nezasloužily). Chutnalo mi asi tak, že jsem tam polovinu nechala.

Jenže právě, ať chceme nebo ne, ta psychika to úplně nejvíc ovlivňuje, a všechny tyhle představy jsou fakt průser :( Čas opravdu ještě nějaký máš, a být matka není žádné hrdinství ani průkaz ženy - to většinou zvládne každá feťačka či nezletilá tmavší pleti, že… Spíš naopak vládne nepřímá úměrnost, ty, které by si to zasloužily, mají strastiplnou cestu. Zkus co nejvíce relaxovat, věnovat se něčemu, co tě baví, vyjet si na dovolenou. Rozmazluj se, zasloužíš si to.

Já to mám stejně, sdělené trápení je poloviční trápení… Měla jsem už pár životních situací, kdy bych se opravdu zhroutila úplně, nebýt toho, že jsem to mohla s někým probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
24.10.18 19:35

@Nicky B Mluvíš mi z duše. Když má někdo blbý kecy, mám jedinou odpověď - být matkou není zásluha, ale štěstí!!! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
24.10.18 19:47

@Adra2 Nééé, chlap ne. Se na ně podívej… To nechceš :) Navíc, mám dojem, že ti kdo mají větší potíže, jsou teď chlapi - pomalý spermie, blbý hlavičky (myslím u spermií) atd. To by sis nepomohla :)

Já už jsem nějak otrnula a těhule mě nechávají skoro pokaždé chladnou:) Jen přetrpět, že dcera mamnčiny kamarádky porodí skoro ve stejný den jako jsme měli rodit my, a pak už bude dobře. Dost mě tím,jak si pokaždé na návštěvě natřísá břuch, jde na nervy :)

A vsadím krk, že Ty určitě zakyslá nikdy nebudeš. Naopak znám několik matek, které by mohly kandidovat na zakyslici roku:) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
25.10.18 15:55

@Nicky B @karjak Hm, tak myslíte, že být chlap by byl ještě větší průser? Samozřejmě jsem si představovala, že bych byla buď rocková hvězda nebo hollywoodská star… prostě úspěšný krasavec s miliónama na kontě, několika vilama, jachtou a tak :nevim:

Uf, situace jako s tím posezením v bistru a nebo dcerou maminčiny kamarádky, to jsou takové škodolibosti od vesmíru no, nedá se jim úplně vyhnout, říděj se zákonem schválnosti a dotyčné aktérky vůbec netuší, že nám brnkají na nervy. Jsou prostě situace, kdy si nepřipadám komfortně a nejradši bych někam zmizela. Nebo začala ječet. Třeba když jsme na návštěvě u táty a jeho manželky a dostávám rady, že „už je čas“ a kdy že bude dědečkem (o co se asi poslední roky snažim!). Nebo když si mě šéf pozval do kanceláře (je strašná drbna) a řekl, ať si představim, že kolega si bude brát dovolenou, protože budou s manželkou jezdit „na to umělý“! (Kolega má dnes syna s sebou v práci, povedlo se jim napoprvý, už jsou to dva roky). Nebo když se všichni na rodinných sešlostech bavěj o dětech a mě nechtěj vynechat z debaty, tak se mě ptají na psy, i když je ve skutečnosti moji psi nezajímají :dance: Prostě jsou situace, na který ještě musim trochu trénovat, aby se mi nechtělo zavrtat se pod zem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
25.10.18 17:21

@Adra2 rocková nebo holywoodská star (se špatným spermiogramem, jako mají dnes už skoro všichni) zní ještě hůř ! :D :D :D Ty miliony bych brala jako přitěžující okolnost, kdo ví, jak by pak reagoval, peníze kazí charakter :D

Kdepak, jsem ráda, že jsem žena, a jsem ráda, že jsem, a můžu dělat svět o kousíček lepším, ať už do něj přivedu svůj genetický materiál, nebo ne :D

Jinak já jsem taková celá povedená, hezky ještě s brejličkama a tak. Když jsem minule sdělovala kolegyni (je taková od rány, ale učím ji pravopis a pravomluvu :D ), že mi zjistili trombofilní mutaci, její reakce byla „ty vole, ty se radši nerozmnožuj“. Asi jí neřeknu, že jezdím do centra asistované reprodukce, co myslíte? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
25.10.18 18:40

@Nicky B @Adra2 Holky, vy my dáváte :) Se tu řehtám jako kůň… Ne, chlap bych fakt být nechtěla. Určitě ani nemají takový nadhled a smysl pro humor :)
Nicky, kolegyně je zlatíčko, co? Mě se zase jedna ptala, co beru za antidepresiva, že jsem tak spokojená, když bych vlastně měla být úplně zhroucená :) Ale jsem ráda za takové lidi, kteří se mě nebojí :)

Tak krásné podzimní dny, přeji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
11.2.19 08:51

Ahoj holky, co u vás nového? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...