Bezdětná po čtyřicítce - jak zvládáte psychicky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
11.2.23 19:34

Holky, jak jste vlastne dopadly?
Je mi pres 41 a prave premyslim, co dal a narazila jsem na vasi diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.23 20:24

Nijak. Stale stejne.

• Citovat
  • Upravit
429
12.2.23 19:16

@LucieKLuc Ahoj. My jsme se nakonec stali pěstouny. Máme chlapečka dva a půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.2.23 19:26

@karjak
Moc ti dekuju za odpoved. :hug:
At se vam dari :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
12.2.23 19:28

@LucieKLuc Děkuji! A Ty jsi na tom jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.2.23 19:39

@karjak
Jsem prave po embryotransferu - posledni pokus, tak mi myslenky krouzi vsemi smery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
429
12.2.23 20:10

@LucieKLuc Tak to držím i palce na noze!!! Klapne to, určitě! My jsme úplně vyčerpali statistiku ne)úspěšných zahnízdění, takže na Tebe už místo nezbylo :D Dej vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.2.23 20:28

@karjak moc ti dekuju, kez by se podarilo :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
14.2.23 11:35

Holky teď jsem si všimla, že jste oživily tuhle diskuzi. Mě se na 13 pokus podařilo otěhotnět a mám z něho 2,5 letého chlapečka. No a po odstavení po druhé ms jsem neplánovaně otěhotněla a máme druhého chlapečka 9m. Doteď nevím, co přesně pomohlo, před tím 13 transferem jsme snížili prolaktin (ten byl vždycky v červených číslech a nikdo si toho nevšimal), navýšili jsme Progesteron a nasadili imunosurpresiva. Jelikož jsem se už připravovala postupně na další ivf, brala jsem k spoustu vitamínů a DHEA ( což taky mohlo pomoct, protože testosteron jsem měla skoro na 0 a taky to nikoho nezajímalo). Takže tak asi novinky u mě. Všechny vás tu zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
14.2.23 11:54

@edika85
Moc gratuluju :srdce: :srdce: :srdce:
To jsou krasne zpravy, kde ti vlastne nakonec pomohli? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
14.2.23 12:25

@LucieKLuc syna mám z Heliosu, ale nemůžu říct, že to je jejich 100% zásluha. Na prolaktin a imunitu mi dali léky ve Smpanělsku, taky mi nasadili vyšší dávky progesteronu a načasovali ho o den dříve, než mi dávali v Heliosu, protože podle jejich testu ze sliznice jsem ho špatně absorbovala. Předtím jsem měla ještě v Heliosu dvě biochemka a jeden KET tedy negativní. Takže až po tomhle protokolu to konečně vyšlo.. a co ty? Co už máš všechno za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PMT
14.2.23 12:33

Bezdětná po 40.….

Hezký název diskuse, myslím, že to psychiky zvládá i nezvládá spíše…
Mě se lidé smáli, nech se vystříkat a máš dítě hned… Absurdní, kdo má několik zdravých dětí, tak nás nepochopí, kterým to nešlo,
Mě po prvním potratu, zamlklé, zjistili protilátky v krvi… Po letech náhodou otěhotníte hned a běhat po doktorech… jejich přístup není vždy lehký, mladé doktorky a stará pacientka.
Máte vlastně počítat s tím nejhorším, vady, postižení, jindy se jim nelíbí, že se neradujete.
Co doktor jiný názor a závěry. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4062
14.2.23 13:05

@edika85
Chapu, takze nakomec Spamelsko, rika se, ze jsou na to nejlepe.
Mne prolaktin kontrolovali tusim v ramci hormonalniho profilu myslim 5.DC (vyl v norme) a progesteron mi ted centrum (nove) kontrolovalo a radeji prihodilo jeste prolutex.
Imunitu mam kontrolovanou z krve a v poradku.
Takze u me to budou nekvalitni vajicka. Z 21 odebranych oocytu, tusim 18 vajicek a nakonec 2 blasty…ty u me prave odpocivaji, pokud se chytly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
15.2.23 14:17
@Adra2 píše:
@edika85 tak s tou váhou jsme na tom podobně, byla jsem na vyšetření pánevního dna a paní doktorka mi to řekla i dost nevybíravě, že asi držím diety a mám pořádně jíst a přibrat, a když jsem jí řekla, že mám takovou postavu odjakživa (postava typu „prsa po tatínkovi“ a hubené ruce… pokud přibírám, tak jde vše do stehen a zadku, nikdy „nahoru“), tak mi vynadala, že teda asi nejsem ochotná udělat pro miminko všechno a že žena musí mít nějakou zásobu tuku, aby mohla otěhotnět. Asi na tom něco je, nicméně pak se podívám kolem sebe a mám kamarádky-hubeňoury mého věku, jedna dokonce trenérka fitness a těm se to povedlo a přirozeně :nevim: Takže jsem zvolila taktiku radši spokojená se svojí váhou než naštvaná a přejedená :lol:
No mrazáčky určitě využiju, ale až spíš na podzim, teď jsem tři roky všechno podřizovala CARu, pořádně jsme nebyli ani na dovolené, protože se nedalo nic plánovat a stejně to k ničemu nebylo. Chci jedno normální léto bez hormonů, kontrol a klidového režimu. IVF mám za sebou 4 běhm tří let. Myslím, že tělo z toho není moc nadšeno, horší se pleť, vlasy..
Hele třeba ani ta vyšetření nebudeš potřebovat. Jak ti je? Dokud nepřijde MS, tak je pořád naděje.

No s tím přibrat ti to asi řekla doktorka teda hnusně, ale vlastně má i pravdu.
Hubené nebo vysportované mívají větší problém s otěhotněním a je fuk, že některé ne.
Takže já sice před vánoci měla o 10 kg méně, ale nechtěla jsem hubnout, právě, že jsme chtěli miminko. Člověk neříká aby jsi byla tlustá jako čuně a nezřízeně jedla, ale tuk je prostě taky důležitý.
Já když četla, že i jedna sklenka vína snižuje u žen otěhotnění o 50% tak jsem přestala pít a bylo mi fuk, že plno ženským v okolí se rodí děti i když chlastají jak duhy.
Už taky nejsem nejmladší, tak jsem to prostě vzala přísně.
Co se týká toho tvého prvního příspěvku, moc krásně o tom píše herečka Jennifer Aniston. Její postoj se mi zdá moc fajn, žena je žena i když neporodí, mě unavuje věčné rejpání lidí co stejně mají sami milion problémů, ale jsou rádi když si rejpnou.
Mám 2 kamarádky, co mají už 40, 44 a děti nemají a nikdy by mě nenapadlo to nějak řešit, protože vím, že ony chtěly, jen prostě měly smůlu na chlapy, ale i kdyby je nechtěly, tak mi to nevadí, je to jejich tělo, jejich život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
15.2.23 14:19
@karjak píše:
@LucieKLuc Ahoj. My jsme se nakonec stali pěstouny. Máme chlapečka dva a půl roku.
:srdce: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital