Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, jak jste vlastne dopadly?
Je mi pres 41 a prave premyslim, co dal a narazila jsem na vasi diskuzi.
@LucieKLuc Ahoj. My jsme se nakonec stali pěstouny. Máme chlapečka dva a půl roku.
@karjak
Jsem prave po embryotransferu - posledni pokus, tak mi myslenky krouzi vsemi smery
@LucieKLuc Tak to držím i palce na noze!!! Klapne to, určitě! My jsme úplně vyčerpali statistiku ne)úspěšných zahnízdění, takže na Tebe už místo nezbylo
Dej vědět!
Holky teď jsem si všimla, že jste oživily tuhle diskuzi. Mě se na 13 pokus podařilo otěhotnět a mám z něho 2,5 letého chlapečka. No a po odstavení po druhé ms jsem neplánovaně otěhotněla a máme druhého chlapečka 9m. Doteď nevím, co přesně pomohlo, před tím 13 transferem jsme snížili prolaktin (ten byl vždycky v červených číslech a nikdo si toho nevšimal), navýšili jsme Progesteron a nasadili imunosurpresiva. Jelikož jsem se už připravovala postupně na další ivf, brala jsem k spoustu vitamínů a DHEA ( což taky mohlo pomoct, protože testosteron jsem měla skoro na 0 a taky to nikoho nezajímalo). Takže tak asi novinky u mě. Všechny vás tu zdravím ![]()
@edika85
Moc gratuluju
![]()
To jsou krasne zpravy, kde ti vlastne nakonec pomohli? ![]()
@LucieKLuc syna mám z Heliosu, ale nemůžu říct, že to je jejich 100% zásluha. Na prolaktin a imunitu mi dali léky ve Smpanělsku, taky mi nasadili vyšší dávky progesteronu a načasovali ho o den dříve, než mi dávali v Heliosu, protože podle jejich testu ze sliznice jsem ho špatně absorbovala. Předtím jsem měla ještě v Heliosu dvě biochemka a jeden KET tedy negativní. Takže až po tomhle protokolu to konečně vyšlo.. a co ty? Co už máš všechno za sebou?
Hezký název diskuse, myslím, že to psychiky zvládá i nezvládá spíše…
Mě se lidé smáli, nech se vystříkat a máš dítě hned… Absurdní, kdo má několik zdravých dětí, tak nás nepochopí, kterým to nešlo,
Mě po prvním potratu, zamlklé, zjistili protilátky v krvi… Po letech náhodou otěhotníte hned a běhat po doktorech… jejich přístup není vždy lehký, mladé doktorky a stará pacientka.
Máte vlastně počítat s tím nejhorším, vady, postižení, jindy se jim nelíbí, že se neradujete.
Co doktor jiný názor a závěry. ![]()
@edika85
Chapu, takze nakomec Spamelsko, rika se, ze jsou na to nejlepe.
Mne prolaktin kontrolovali tusim v ramci hormonalniho profilu myslim 5.DC (vyl v norme) a progesteron mi ted centrum (nove) kontrolovalo a radeji prihodilo jeste prolutex.
Imunitu mam kontrolovanou z krve a v poradku.
Takze u me to budou nekvalitni vajicka. Z 21 odebranych oocytu, tusim 18 vajicek a nakonec 2 blasty…ty u me prave odpocivaji, pokud se chytly.
@Adra2 píše:
@edika85 tak s tou váhou jsme na tom podobně, byla jsem na vyšetření pánevního dna a paní doktorka mi to řekla i dost nevybíravě, že asi držím diety a mám pořádně jíst a přibrat, a když jsem jí řekla, že mám takovou postavu odjakživa (postava typu „prsa po tatínkovi“ a hubené ruce… pokud přibírám, tak jde vše do stehen a zadku, nikdy „nahoru“), tak mi vynadala, že teda asi nejsem ochotná udělat pro miminko všechno a že žena musí mít nějakou zásobu tuku, aby mohla otěhotnět. Asi na tom něco je, nicméně pak se podívám kolem sebe a mám kamarádky-hubeňoury mého věku, jedna dokonce trenérka fitness a těm se to povedlo a přirozeněTakže jsem zvolila taktiku radši spokojená se svojí váhou než naštvaná a přejedená
No mrazáčky určitě využiju, ale až spíš na podzim, teď jsem tři roky všechno podřizovala CARu, pořádně jsme nebyli ani na dovolené, protože se nedalo nic plánovat a stejně to k ničemu nebylo. Chci jedno normální léto bez hormonů, kontrol a klidového režimu. IVF mám za sebou 4 běhm tří let. Myslím, že tělo z toho není moc nadšeno, horší se pleť, vlasy..
Hele třeba ani ta vyšetření nebudeš potřebovat. Jak ti je? Dokud nepřijde MS, tak je pořád naděje.
No s tím přibrat ti to asi řekla doktorka teda hnusně, ale vlastně má i pravdu.
Hubené nebo vysportované mívají větší problém s otěhotněním a je fuk, že některé ne.
Takže já sice před vánoci měla o 10 kg méně, ale nechtěla jsem hubnout, právě, že jsme chtěli miminko. Člověk neříká aby jsi byla tlustá jako čuně a nezřízeně jedla, ale tuk je prostě taky důležitý.
Já když četla, že i jedna sklenka vína snižuje u žen otěhotnění o 50% tak jsem přestala pít a bylo mi fuk, že plno ženským v okolí se rodí děti i když chlastají jak duhy.
Už taky nejsem nejmladší, tak jsem to prostě vzala přísně.
Co se týká toho tvého prvního příspěvku, moc krásně o tom píše herečka Jennifer Aniston. Její postoj se mi zdá moc fajn, žena je žena i když neporodí, mě unavuje věčné rejpání lidí co stejně mají sami milion problémů, ale jsou rádi když si rejpnou.
Mám 2 kamarádky, co mají už 40, 44 a děti nemají a nikdy by mě nenapadlo to nějak řešit, protože vím, že ony chtěly, jen prostě měly smůlu na chlapy, ale i kdyby je nechtěly, tak mi to nevadí, je to jejich tělo, jejich život.