Bezstresová výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
6.5.15 13:55
@Berousik píše:
@tiffany to jsem taky zkousela…cistim si je schvalne pred ni, kouka, zajima ji to. Ale pak reknu ted ty, vezmu jeji kartacek a ona se zhrouti na zem v total agonii :roll: ja myslim, ze to chce proste cas. Presne, az ji to budu moct vysvetlit jako ty, tak to pujde ;)

U nás byl zase jeden čas problém s mytím hlavy. Taky u toho děsně vyváděla, tak jsem zkoušla kde co a jeden čas jsme museli umývat hlavu ve vaně. :mrgreen: Jinak to čištění zubů jsem spíš myslela, že by si sama šmidlala v pusině kartáčkem a ty si taky čistila a pak bys jí třeba zkusila říct, že jí to ještě dočistíš. Ale nevím, jestli je to, vzhledem k věku tvé dcerky, reálné. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.5.15 13:56
@Knihomyš píše:
@Berousik Hele, ber to tak, že se na něčem musí naučit zvládat ten stres :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
6.5.15 14:11
@tiffany píše:
U nás byl zase jeden čas problém s mytím hlavy. Taky u toho děsně vyváděla, tak jsem zkoušla kde co a jeden čas jsme museli umývat hlavu ve vaně. :mrgreen: Jinak to čištění zubů jsem spíš myslela, že by si sama šmidlala v pusině kartáčkem a ty si taky čistila a pak bys jí třeba zkusila říct, že jí to ještě dočistíš. Ale nevím, jestli je to, vzhledem k věku tvé dcerky, reálné. :nevim:

Jeden cas jsme to tak delaly, ze si smrdlala a ja ji to pak docistila /rvala tedy vzdy stejne/. Ale ted je jeji jedinej zajem vrazit kartacek do huby psovi, takze komentalne ho do ruky nedostane. Coz ji toci jeste vic. Je to boj. Mozna, kdybych ji pres tu ruku kterou to dava psovi placla, nebo ji dala na zadek, tak by to pomohlo. Co myslis? ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
6.5.15 14:18
@Berousik píše:
Jeden cas jsme to tak delaly, ze si smrdlala a ja ji to pak docistila /rvala tedy vzdy stejne/. Ale ted je jeji jedinej zajem vrazit kartacek do huby psovi, takze komentalne ho do ruky nedostane. Coz ji toci jeste vic. Je to boj. Mozna, kdybych ji pres tu ruku kterou to dava psovi placla, nebo ji dala na zadek, tak by to pomohlo. Co myslis? ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To si piš! :P Využij převahy nad dítětem, dokud nebude mít dítě převahu nad tebou, pak bude plácat ono tebe, až budeš dělat něco, co se mu nebude líbit, ale jak mu pak vysvětlíš, že plácat se nemá, to nevím. :think: Jo asi že plácat dítě je ok, ale plácat dospěláka je fujky. :mrgreen: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.5.15 15:09

@Berousik A pes je pro kartáček nebo proti? Kdyby byl pro, tak ať čistí ona psovi a ty jí :) Párkrát jsme si takhle čistily zuby navzájem (psa nemáme v bytě), ale bylo to technicky náročné.
Ale teda naprosto netuším, co by na to pes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
6.5.15 16:59
@tiffany píše:
To si piš! :P Využij převahy nad dítětem, dokud nebude mít dítě převahu nad tebou, pak bude plácat ono tebe, až budeš dělat něco, co se mu nebude líbit, ale jak mu pak vysvětlíš, že plácat se nemá, to nevím. :think: Jo asi že plácat dítě je ok, ale plácat dospěláka je fujky. :mrgreen: :?
:palec: ona to jiste pochopi :mrgreen: kdyz uz to ma chapat v 8 ci 11 mesicich :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
6.5.15 17:00

@Knihomyš pes je zasadne proti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
6.5.15 20:55
@Berousik píše:
Jeden cas jsme to tak delaly, ze si smrdlala a ja ji to pak docistila /rvala tedy vzdy stejne/. Ale ted je jeji jedinej zajem vrazit kartacek do huby psovi, takze komentalne ho do ruky nedostane. Coz ji toci jeste vic. Je to boj. Mozna, kdybych ji pres tu ruku kterou to dava psovi placla, nebo ji dala na zadek, tak by to pomohlo. Co myslis? ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Radši to nedělej. Mohlo by to pomoct a tobe by se zhroutil sluníčkový svět :-) Navíc bys byla okamžite zařazena do sorty bezcitných matek agresorek. Ke všemu by si tvoje díte odneslo podvědomé trauma a mohlo by se třeba začít ve třiceti pomočovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
6.5.15 20:58
@Berousik píše:
Ja nejak nechapu, o co ti jde :nevim:

Chtěl jsem se dostat k nějakýmu rozumnýmu argumentu, proč je plácnout dítě tak hrozný čin. Dosalo se mi ale jen spousty hysterických výkřiků a citátovitých „pravd“, náznaky urážek a nakonec jsem byl za dotaz na člověka, co má z plácání trauma, obviněn ze slovní agrese… takže zase nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
6.5.15 21:13
@WontTell píše:
Radši to nedělej. Mohlo by to pomoct a tobe by se zhroutil sluníčkový svět :-) Navíc bys byla okamžite zařazena do sorty bezcitných matek agresorek. Ke všemu by si tvoje díte odneslo podvědomé trauma a mohlo by se třeba začít ve třiceti pomočovat…
:palec:
To by trauma musela mít celá moje generace a starší :)
Jinak jen kvůli jednomu plácnutí přes ruku(i kdyby na zadek)jsem už ten největší tyran :(
  • Citovat
  • Upravit
5363
6.5.15 21:18
@WontTell píše:
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
6.5.15 21:25
@WontTell data-cite-wrapper class=„cite“> @WontTell píše:

Vubec me neznas a hned mi podsouvas slunickovy svet :think: nepraktikuju bezstresovou vychovu tak jak je chapana. Svemu diteti udilim prikazy, davam ji jasne hranice a jsem spis tvrdsi ve vychove. Nechci mit doma rozmazleneho spratka, kdyz to napisu natvrdo. Jen mi vylozene biti mimin vadi, protoze to proste je spatne. A div se, ale dcera ode me dostala uz jednou na zadek, asi pred mesicem, ale to ji bylo 20 mesicu a velmi dobre vedela, za co. Jenze to smysl nemelo, ted to vim. Nebrecela jsem kvuli tomu, netrhala si vlasy ani jsem nezakladala diskusi na tema selhala jsem jako matka. Proste se to placnuti pres plinu total minulo ucinkem, protoze po me koukla, udelala hehe a sla si po svych. Nepochopila, ze to je trest, bo to nezna. A ja si uvedomila, ze ji to ucit znat nechci. Pokud tim jsem slunickovou harekrisnabioeko matkou, tak klidne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.5.15 21:30

@WontTell Jen tak ze zvědavosti: do které kategorie řadíš moje příspěvky? Abych se urazila správným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.5.15 21:37
@WontTell píše:
Chtěl jsem se dostat k nějakýmu rozumnýmu argumentu, proč je plácnout dítě tak hrozný čin. Dosalo se mi ale jen spousty hysterických výkřiků a citátovitých „pravd“, náznaky urážek a nakonec jsem byl za dotaz na člověka, co má z plácání trauma, obviněn ze slovní agrese… takže zase nic.

Není to hrozné plácnout dítě (teda pokud neplácáš osmiměsíční mimino, to už je jiný levl rodičovksé neschopnosti), jen v mnoha případech zbytečné. I proto je tu tolik diskuzí, kde se musí všichni vzájemně ujistit, že to dělají dobře ;)…a jak ti, co to nedělají jsou ti sluníčkoví domlouvači, co budou mít doma spratky :)

Z druhé strany tu zas padají hysterické výkřiky o sluníčkovém světě, si nevybereš. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
6.5.15 23:01

Tak nějak nevím, na který z těch dvou vašich „břehů“ se přiklonit. Částečně souhlasím s oběma stranami. Myslím, že to také záleží na širším kontextu. Nemyslím si, že fyzické tresty jsou správné, ale občas synka (2 roky) také plácnu. Je to tvrdohlavec. Zkoušela jsem napomínání, mračení, zvýšení hlasu…někdy to pomůže, ale někdy prostě nic. A když třeba ubližuje mladšímu sourozenci (opírá se mu o bříško, mačká mu ručičky apod.), a napomínání, vysvětlování, zvýšení hlasu nepomáhá, tak jej přes zadek prostě plácnu. Samozřejmě - snažím se takovým situacím předejít, ale skutečně nemám možnost držet děti neustále odděleně. A ani to nechci, často se to starší zlobidlo chodí s mladším mazlit a mladší na staršího kouká jak na Pána Boha…
Co tak ve svém okolí vídám, často (i když samozřejmě ne vždy) mají maminky, které tak moc odmítají plácnutí (nemluvím o agresivním a častém bití) přes zadek, problém s tím, jak danou situaci vyřešit. Často se pak urazí, uzavřou, nechtějí s dítětem mluvit, protože je neposlechlo atd. A já osobně myslím, vnímám, že tohle nepřijetí děti poznamenává a stresuje mnohem více.
Když jsem byla dítě a zlobila, neposlechla několik napomenutí, tak jsem dostala. Většinou se jednalo jen o plácnutí. Párkrát v životě, když jsem už byla starší a udělala něco fakt špatného, tak jsem dostala na zadek docela dost. Ale vždy jsem zároveň věděla, že to nic nemění na tom, jak mě rodiče mají rádi. Věděla jsem, že mě milují naprosto a bezpodmínečně, že by za mě bojovali, že ve mě věří, i když někdy zlobím a dostanu na zadek. Rozhodně jim to zpětně nijak nezazlívám, cítila jsem, jak mě milovali. Mnohem větší problém bych měla, pokud by naše vztahy byly bez toho občasného plácnutí, ale zároveň chladné, bez důvěry a bezpečné náruče. To se mi později (tak v 11 letech) stalo u táty a musím říct, že bych mnohem raději byla občas za zlobení plácnutá přes zadek, jen kdybych také věděla, že mě má rád, kdyby mě objal…
No, tak snad se mi podařilo nějak smysluplně popsat moje pocity a nikdo mě tu nebude chytat za slovíčka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí