Bezstresová výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
7.5.15 08:05
@WontTell píše:
Chtěl jsem se dostat k nějakýmu rozumnýmu argumentu, proč je plácnout dítě tak hrozný čin. Dosalo se mi ale jen spousty hysterických výkřiků a citátovitých „pravd“, náznaky urážek a nakonec jsem byl za dotaz na člověka, co má z plácání trauma, obviněn ze slovní agrese… takže zase nic.

Už vím, tebe doma asi hodně plácali, takže tě nerespektovali, ponižovali a ty teď nejsi schopný druhé respektovat. Jejich názory, pocity a na všechno vyžaduješ důkazy, vůbec nebereš v potaz pocity, které jsi v sobě musel potlačovat, aby jsi neměl z toho plácání negativní pocity. Respektu totiž naučíš děti jen tím, že je budeš respektovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
7.5.15 14:21

Řeknu vám, co mi tady na těchto diskusích vadí. Jak zdejší„alternativně“vychovávající matky odsuzují ostatní.
Mám malé dítě a tak se mezi malými dětmi a jejich rodiči pohybuju. Nikde nevidím, že by někdo dítě tloukl a jenom pokřikoval zákazy a příkazy. V podstatě všichni dneska vychvávají s minimem tělesných trestů. Všichni s dětmi diskutují a věnují se jim.
To pouze matky vyznávající volnou výchovu kolem sebe vidí despotické rodiče.
Ano, jistě jsou, ale myslím, že ne ve střední sociální a inteligenční vrstvě. V rodině „idiotů“se asi nic jiného očekávat nedá. Ale s těmi se neznám a myslím, že i mezi zdejšími diskutujícími je jich minimum.
Takže se přestaňte plácat po ramenou.Dnes jsou rodiče na děti hodné, jen vy se tím chlubíte a tlačíte to do extremu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
7.5.15 14:40
@Knihomyš píše:
@WontTell Jen tak ze zvědavosti: do které kategorie řadíš moje příspěvky? Abych se urazila správným směrem.

Tebe nějak nemůžu zařadit.. když to už už vypadá, že jsi mimo, tak napíšeš něco relativně rozumnýho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
7.5.15 14:42
@ospalámyš píše:
Není to hrozné plácnout dítě (teda pokud neplácáš osmiměsíční mimino, to už je jiný levl rodičovksé neschopnosti), jen v mnoha případech zbytečné. I proto je tu tolik diskuzí, kde se musí všichni vzájemně ujistit, že to dělají dobře ;)…a jak ti, co to nedělají jsou ti sluníčkoví domlouvači, co budou mít doma spratky :)Z druhé strany tu zas padají hysterické výkřiky o sluníčkovém světě, si nevybereš. 8)

Diskuse, kde se matky ujišťují, že to dělají dobře, se zakládají na obou stranách „barikády“. Sluníčkoví domlouvači si zase notují, jak by dítě nikdy nepraštili a jaká je to hrozná agrese a ponížení.

Takže si opravdu nevybereš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
7.5.15 14:49
@tiffany píše:
Už vím, tebe doma asi hodně plácali, takže tě nerespektovali, ponižovali a ty teď nejsi schopný druhé respektovat. Jejich názory, pocity a na všechno vyžaduješ důkazy, vůbec nebereš v potaz pocity, které jsi v sobě musel potlačovat, aby jsi neměl z toho plácání negativní pocity.
To jsem se bál, že by se tu taková psychoanalýza neobjevila :) Jasně, dostal jsem hadicí preventivně hned po porodu ty pocite :lol:
A ano, mnohem líp se mi respektuje názor, který je podložený nějakýma argumentama, než myšlenka typu „2+2=5, protože to tak cítím“…
Respektu totiž naučíš děti jen tím, že je budeš respektovat. :think:

To by mě zajímalo, jak v praxi probíhá respektování např. kojence nebo batolete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.5.15 15:00

To jsem se bál, že by se tu taková psychoanalýza neobjevila :) Jasně, dostal jsem hadicí preventivně hned po porodu ty pocite :lol:
A ano, mnohem líp se mi respektuje názor, který je podložený nějakýma argumentama, než myšlenka typu „2+2=5, protože to tak cítím“…

Mě fakt nevyprovokuješ ani těma největšíma nesmyslama :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
7.5.15 15:01
@Berousik píše:
@WontTell
Vubec me neznas a hned mi podsouvas slunickovy svet :think: nepraktikuju bezstresovou vychovu tak jak je chapana. Svemu diteti udilim prikazy, davam ji jasne hranice a jsem spis tvrdsi ve vychove. Nechci mit doma rozmazleneho spratka, kdyz to napisu natvrdo. Jen mi vylozene biti mimin vadi, protoze to proste je spatne.
Já jsem obdržel kompletní psychoanalýzu včetně rozboru mého dětství, takže jsi na tom ještě dobře :-)
A div se, ale dcera ode me dostala uz jednou na zadek, asi pred mesicem, ale to ji bylo 20 mesicu a velmi dobre vedela, za co. Jenze to smysl nemelo, ted to vim. Nebrecela jsem kvuli tomu, netrhala si vlasy ani jsem nezakladala diskusi na tema selhala jsem jako matka. Proste se to placnuti pres plinu total minulo ucinkem, protoze po me koukla, udelala hehe a sla si po svych.
Jo, takže typická reakce někoho, kdo byl právě do morku kosti ponížen …
Nepochopila, ze to je trest, bo to nezna. A ja si uvedomila, ze ji to ucit znat nechci. Pokud tim jsem slunickovou harekrisnabioeko matkou, tak klidne ;)

Možná to nepochopila, protože ses jí sotva dotkla. Nemyslím, že porozumět plácnutí na pr´el jako trestu vyžaduje nějakou extrémní duševní schopnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.5.15 15:01
@WontTell píše:
To by mě zajímalo, jak v praxi probíhá respektování např. kojence nebo batolete…

Zkus použít nějakou populárně naučnou literaturu.  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
7.5.15 16:01
@WontTell píše:
Možná to nepochopila, protože ses jí sotva dotkla. Nemyslím, že porozumět plácnutí na pr´el jako trestu vyžaduje nějakou extrémní duševní schopnost…

To mas pravdu, ale i pres to jsem si ja sama uvedomila ze takto pokracovat nechci, zatim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
7.5.15 21:46

Ó bóže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie