Bezstresová výchova

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
5.5.15 14:14
@tiffany píše:
8o frustrace se rovná výchova? :think:

Ano, každá nastavená hranice je při tom nastavování pro dítě frustrací - protože chci, aby si čistilo zuby, když ono nechce, protože chci, aby šlo za ruku u frekventované silnice a ono by si rádo lítalo, jak se mu zamane apod.
Prostě dítě v podstatě frustruješ, protože ho nenecháš růst jak dříví v lese a dělat ho, co by zrovna ono chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.5.15 14:16
@Knihomyš píše:
@tiffany Ne, ale nácvik schopnosti zvládat stres je součástí výchovy.

Jo a ono není stresu dost bez toho, aby ho vytvářeli rodiče? To jako že vyvolám u dítěte stres a pak mu pomáhám zvládat jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
5.5.15 14:18

@Berousik Mě vysvětlovat období vzdoru nemusíš. To 8 měsíční mimino má už 5 let.

• Citovat
  • Upravit
12272
5.5.15 14:18
@Svistice píše:
Ano, každá nastavená hranice je při tom nastavování pro dítě frustrací - protože chci, aby si čistilo zuby, když ono nechce, protože chci, aby šlo za ruku u frekventované silnice a ono by si rádo lítalo, jak se mu zamane apod.
Prostě dítě v podstatě frustruješ, protože ho nenecháš růst jak dříví v lese a dělat ho, co by zrovna ono chtělo.

Aha, tak už to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
5.5.15 14:21
@Eliskaxox píše:
Myslim ze se tu ze dvou placnuti prez ruku udelalo tyrani deti. No ja i sourozenci jsme vychovavani pevnejsi rukou a ani jeden z nas nebere drogy, nejsme alkoholici a nikdy jsme ve skole nemeli extremni problemy. Ja mam maturitu na gymnaziu, bratr na stredni odborne skole, sestra maturuje letos a nejmladsi bratr se na stredni chysta. Svoji matku vsichni milujeme, nikdy jsem nezazila ze by mladsi sourozenci delali sceny v obchode, nebo restauraci. Nejsem pro biti ditete hlava nehlava za kazdou cenu, verim ze mnohdy jde to dite treba zabavit, nebo udelat kompromis. Ale rozhodne jsem zastancem toho, ze muj 11m syn moc dobre vi, ze neco nesmi a ze se na nej zlobim. Uvidime treba za par mesicu nebudu muset zakladat diskuze typu Muj 20ti mesicni je nezvladatelny, Muj 20ti mesicni neuznava autority, Muj 20ti mesicni ma zachvaty vzteku co ted. Takze pokud dve placnuti za tyden kdyz saha v koupelne mokry na elektriku, ukazou memu diteti hranice a ja za par mesicu nebudu muset resit nezvladatelneho caparta, tak jsem vsema 10ti pro.

Přesně tak.Pak to tak vypadá podle toho. Každé druhé nezvladatelné a rozmazlené. A v pubertě pošle matku někam.

• Citovat
  • Upravit
Anro
5.5.15 14:26
@majdula1 píše:
@Eliskaxox ja osobne jsem reagovala na jinou uzivatelku s osmimesicnim batoletem a priznavam, vyprovokovalo me prohlaseni typu Smeje se mi ksichtu. :nevim:Taky nejakou uctu k tomu decku, prosim… jak pak muzete ocekavat, ze ji bude mit ono k vam :hug: Ty deti jsou fakt zrcadlo.

Nechápu, co tě na tom vyprovokovalo. Napsala jsem to, jak to bylo.Ale tys u toho byla, tak víš víc, že?

• Citovat
  • Upravit
Anro
5.5.15 14:31

@Weru Nechápu,proč bych se měla stydět. Za to, že plácnu přes ruku? Neřeknu, kdybych ji seřezala. Teď už se fakt nedivím, že je tolik děcek nevychovaných, drzých a rozmazlených. A pak to v 15 krade, vraždí, atd.

• Citovat
  • Upravit
12272
5.5.15 15:23
@Anro píše:
@Weru Nechápu,proč bych se měla stydět. Za to, že plácnu přes ruku? Neřeknu, kdybych ji seřezala. Teď už se fakt nedivím, že je tolik děcek nevychovaných, drzých a rozmazlených. A pak to v 15 krade, vraždí, atd.

Agresí nenvychováváš, ale trestáš a zastrašuješ. Jde o to, jak dlouho se tě bude dítě bát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
5.5.15 15:37
@tiffany píše:
Agresí nenvychováváš, ale trestáš a zastrašuješ. Jde o to, jak dlouho se tě bude dítě bát. ;)

To, že dítě plácnu přes ruku je agrese? A dcera se mě nebojí, kupodivu ke mě tíhne víc než k otci.

• Citovat
  • Upravit
13714
5.5.15 15:42
@Anro píše:
@Weru Nechápu,proč bych se měla stydět. Za to, že plácnu přes ruku? Neřeknu, kdybych ji seřezala. Teď už se fakt nedivím, že je tolik děcek nevychovaných, drzých a rozmazlených. A pak to v 15 krade, vraždí, atd.

Panuje tu naprosto mylná představa, že je nutné vychovávat přísně, autoritativně, s doplněním fyzických trestů, aby to mělo smysl a z dítěte vyrostl slušný člověk.

Přitom stačí výchova plná pochopení, lásky, pravidel, zájmu, pevného vedení a jasně daných mantinelů.

Ti, co v 15 vraždí, kradou a není s nimi řeč, nebyli zřejmě výchovně vedeni ve velké většině vůbec žádným směrem.
Vůbec nezáleží na tom, zda dítě je, nebo není bito, (teda mně na tom záleží), ale z obecného hlediska to nemá vůbec žádný vliv na to, zda z člověka vyroste slušný člověk. Ve smyslu: byl bit, bude z něj slušný člověk, nebyl bit, bude to sígr.
A pokud člověk vede výchovu správným směrem, tělesné tresty jsou zbytečné.
Pokud ji vede špatným směrem, ani denní nakládačka ničemu nepomůže.

A pro mě je plesknutí 8měsíčního něco z říše těžko uvěřitelných událostí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
5.5.15 15:43
@Anro píše:
To, že dítě plácnu přes ruku je agrese? A dcera se mě nebojí, kupodivu ke mě tíhne víc než k otci.

Ano, plácnutí přes ruku je agrese. Co jiného? Co by sis myslela, kdyby tě někdo plácnul přes ruku? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.5.15 16:03
@Anro píše:

a jaky to ma efekt bit tak maly dite? Myslis si co? Ze te za to bud erespektovat? To urcite.
Jojo, protoze se deti nebiji, tak kradou. Moje nebite deti jsou slusne vychovane. To je prekvapeni co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.5.15 16:04

@Virginia uz druha diskuse :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
5.5.15 16:07
@Anro píše:

je to agrese, co jinyho. A na miminu zvlast. Propadla bych se hanbou, ale evidentne to mas jinak. Nechapu, co je za problem odtahnout rucku vickrat, nez trikrat a lisk :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
5.5.15 16:09
@tiffany píše:
Agresí nenvychováváš, ale trestáš a zastrašuješ. Jde o to, jak dlouho se tě bude dítě bát. ;)

presne tak, ale to nevysvetlis temto lidem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí