Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Virginia píše:
Ano, plácnutí přes ruku je agrese. Co jiného? Co by sis myslela, kdyby tě někdo plácnul přes ruku?
Poděkovala za výchovu. ![]()
@Anro píše:
To, že dítě plácnu přes ruku je agrese? A dcera se mě nebojí, kupodivu ke mě tíhne víc než k otci.
Třeba se bojí, abys jí neplácla za to, že k tobě netíhne. ![]()
@Anro píše:
To, že dítě plácnu přes ruku je agrese? A dcera se mě nebojí, kupodivu ke mě tíhne víc než k otci.
A že k tobě tíhne? (Píši obecně, vůbec nechci říct, že dítě týráš.)
Ono lidé tíhnou třeba i ke svému únosci, protože nikoho jiného blízkého nemají. (Známé jako stockholmský syndrom).
Stejně tak dítě, to prostě v útlém věku miluje i matku, která ho vyloženě týrá. Nemá, ke komu jinému by přilnulo a dalo by život za to, aby ho opravdu milovala bez násilí.
Moc bych se teda neoháněla tím, že mě má dítě i tak rádo, jako by to bylo nějaké ospravedlnění faktu, že ho fyzicky trestáš.
@Knihomyš píše:
@majdula1 Mně to tak úplně jedno není, protože mám pocit, že největší spratci rostou z děcek řezaných jak žito. Oni to prostě přijmou jako součást života (za něco prostě na tu p* dostanou), zjistí, že se to dá přežít, další důvody „proč tak ano/ne“ nehledají a jsou prakticky nezvladatelní.
Jenomže to je zase druhý extrém. Plácnout dítě jednou za čas, když po třetím varování nepřestane tahat za kabel pod napětím přece není řezat jako žito. Navíc to řezání jako žito většinou není jediný „problém ve výchově“ ze strany rodičů…
@nostress píše:
@Knihomyš
Skvěle napsanéS tím ekvivalentem milenky by to pochopili i chlapi
No, no… ![]()
@WontTell píše:
Jenomže to je zase druhý extrém. Plácnout dítě jednou za čas, když po třetím varování nepřestane tahat za kabel pod napětím přece není řezat jako žito. Navíc to řezání jako žito většinou není jediný „problém ve výchově“ ze strany rodičů…
Placnout dite jednou za cas pres ruku jo, ale ne osmi mesicni mimino ![]()
@Weru píše:
Proc mam pocit, ze v CR je normalni byt deti snad uz od kojence. A navic je to vlastne uplne normalni forma komunikace a ty co deti nebiji/neplacaji jsou vlastne spatne.
Uz se opakuji, ale budu fakt rada, ba primo stastna az v CR zavedou Juvenilni justici.@Anro a ty se styd, placat batole
Co si přesně představuješ pod tou juvenilní justicí, kterou se tu pořád oháníš?
@Berousik píše:
Placnout dite jednou za cas pres ruku jo, ale ne osmi mesicni mimino
Proč ne? Vždyt ta uživatelka psala, že to pomohlo a decko už za kabel netahá.
@WontTell Ne vsichni musime pockat az detem budou tri, budou nezvladatelne a pak se tady budeme ptam co s nimi.
Po 8m chcem aby umeli udelat paci paci, papa a ja nevim co ale pritom je obhajujete ze jeste nemaji z niceho rozum??? Tak nekde je podle me chyba
@Eliskaxox píše:
@WontTell Ne vsichni musime pockat az detem budou tri, budou nezvladatelne a pak se tady budeme ptam co s nimi.
Po 8m chcem aby umeli udelat paci paci, papa a ja nevim co ale pritom je obhajujete ze jeste nemaji z niceho rozum??? Tak nekde je podle me chyba
No, ale to paci paci jsi ho naucila asi formou hry, ne placanim. V tom bych videla zasadni rozdil. A hlavne deti opakuji, tak se to nauci. Treba se nauci i placat ![]()
@Berousik takze hru dite chape ale zakaz popripade trest ne? Tak bud je dost podcenujeme nebo je to tak trochu alibismus ne?
@Eliskaxox hra ho bavi. Na zbytek uz ti odpovedela dnes jednou Knihomys, strana 4, v 10,36. Snad to je celkem pochopitelne, pro me tedy rozhodne…
@Berousik píše:
@Eliskaxox hra ho bavi. Na zbytek uz ti odpovedela dnes jednou Knihomys, strana 4, v 10,36. Snad to je celkem pochopitelne, pro me tedy rozhodne…
Seš si jistá? Ona totiž účinek plácnutí nikterak nevyvrací, ani se nad ním nepohoršuje…
@Berousik Tak ja samozrejme chapu ze zakaz ho nebavi
me taky nektere zakazy a zakony nebavi, ale bohuzel neni jina moznost.
@Eliskaxox píše:
To víš, že mají 8m děti rozum. Moc dobře si uvědomuje, že mu máma ubližuje, jen asi nechápe proč. ![]()