Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, hledám nějaké spřízněné dušičky, se kterými bych mohla probírat snažení o miminko v takovém trošku „zdravějším“ stylu
takže bylinky, bio kosmetika a různé babské rady
a tipy jak na to… Vždyť budeme žít za chvilku za dva, tak je potřeba se nad tím trošku zamyslet ![]()
Jinak já beru už pár měsíců listovku a rybí olej kvůli omega 3… před dvěma měsíci jsem nasadila femigard a teď chci vyzkoušet před ovulací grep a po ovulaci ananas
Budu ráda, když se připojíte. Krásný den!
Výborným zdrojem omega-3 a -6 jsou chia semínka. Možná lepším než rybí olej.
Z dalších přírodních věcí mohu doporučit ořechy - zejména mandle a para ořechy, goji, lněné semínko, včelí mateří kašičku, mladý ječmen, maca. Plus existuje spousta ženských bylinek. ![]()
@histep píše:
Výborným zdrojem omega-3 a -6 jsou chia semínka. Možná lepším než rybí olej.
Z dalších přírodních věcí mohu doporučit ořechy - zejména mandle a para ořechy, goji, lněné semínko, včelí mateří kašičku, mladý ječmen, maca. Plus existuje spousta ženských bylinek.
Ahoj, děkuji moc za rada chia semínka určitě vyzkouším, ještě jsem je nikdy nejedla, tak pro ně dnes poběžím do zdravé výživy
snad je budu umět upravit… ještě jsem se chtěla zeptat - ta mateří kašička podporuje možnost oplodnění? A k tomu mladému ječmeni - myslíš, že se může v menších dávkách i v těhotenství?
jsou na to různé názory… Děkuji moc a krásný den!
@Lenisek87 píše:
Ahoj holky… Helenko a grep a ananas maji jakou funkci?
Dobré ráno Leničko, tak posílám, co jsem vyčetla na stránkách www.mrnous.com o těch „funkcích“ grepu a ananasu ![]()
Grepy pomáhají na tvorbu plodného ovulačního hlenu. Plodný hlen v období ovulace by měl být hojný, táhlý, elastický. Umožňuje spermiím snadnější pohyb k vajíčku a delší životnost. Grapefruity se užívají v období 5 dní před ovulací až do ovulace. Je možné používat grepy čerstvé, nebo z nich vyrobit fresh džus. Kupovaný džus z koncentrátu bude mít malou účinnost. Užívá se 0,3 - 0, 5 l džusu na den.
Ananas podporuje uhnízdění embrya. 1 - 2 dny po ovulaci může žena buď začít užívat Bromelain v tabletách (po 5 dní) (Bromelain je enzym obsažený v ananase). Nebo může žena užívat čerstvý ananas. Vyřízne tvrdý střed ananasu, rozdělí ho na 5 částí a každý den jednu část sní. Začne také 1 - 2 dny po ovulaci.
Ahojky Helenko. Koukam, ze ty toho mas opravdu hodne nacteno, takto ja daleko jeste nejsem.. No vyzkousime a uvidime
… Spis si ted koupim ty kapicky cos mi radila a pak budu zkouset dale… Ale je fakt, ze mas urcite dobre a uzitecne rady ![]()
@Lenisek87 píše:
Ahojky Helenko. Koukam, ze ty toho mas opravdu hodne nacteno, takto ja daleko jeste nejsem.. No vyzkousime a uvidime… Spis si ted koupim ty kapicky cos mi radila a pak budu zkouset dale… Ale je fakt, ze mas urcite dobre a uzitecne rady
No, zkouším co dá… A i když to nezabere, tak to určitě neuškodí…
@helena1985 píše:
No, zkouším co dá… A i když to
nezabere, tak to určitě neuškodí… [/citacTo urcite ne.. Ba naopak… Ja jsem cetla, ze se da pit i nejake tonikum(nevzpomenu si na nazev)je to takova zelena brecka, ne moc dobra, ale pomaha, jen je to dost drahy.
@helena1985 píše:
Ahoj, děkuji moc za rada chia semínka určitě vyzkouším, ještě jsem je nikdy nejedla, tak pro ně dnes poběžím do zdravé výživysnad je budu umět upravit… ještě jsem se chtěla zeptat - ta mateří kašička podporuje možnost oplodnění? A k tomu mladému ječmeni - myslíš, že se může v menších dávkách i v těhotenství?
jsou na to různé názory… Děkuji moc a krásný den!
Chia se nijak neupravují, jen se nasypou do jogurtu, salátu, pití nebo čehokoliv a konzumují se ![]()
Mateří kašička je přirozeným zdrojem ženských hormonů a používá se na podporu správné funkce cyklu. Mladý ječmen bych v těhu už spíš neužívala, ale to je čistě subjektivní pocit.
@histep píše:
Chia se nijak neupravují, jen se nasypou do jogurtu, salátu, pití nebo čehokoliv a konzumují se
Mateří kašička je přirozeným zdrojema ženských hormonů a používá se na podporu správné funkce cyklu. Mladý ječmen bych v těhu už spíš neužívala, ale to je čistě subjektivní pocit.
Chia seminka papam treba jen tak, nebo to hodim do cajiku..
@Lenisek87 píše:
Chia seminka papam treba jen tak, nebo to hodim do cajiku..
Super holky, vyzkouším, jsem zvědavá, jak to bude chutnat… Děkuju
@helena1985 píše:
Super holky, vyzkouším, jsem zvědavá, jak to bude chutnat… Děkuju
Jsem z toho zkousela delat i buchtu
..