Bio švagrová

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12735
15.2.11 11:02

Bio švagrová

Ahojte všichni, můj švagr si našel nedávno novou přítelkyni, jsou spolu 6 měsíců a teď by nám jí rád představil, za prvé v lednu otěhotněla takže čekají miminko a za druhé jí v prosinci požadal o ruku, takže ji chce představit, ještě před svatbou. Vím o ní to, že je hodně vysazená na BIO, a tak zdravou výživu. Tzn. že ráno nevýjde z domu dokud nevypije alespon litr zeleného čaje, na snídaní musí jíst ona i její dva synové krajíc chleba s máslem a posypaný slunečnicovými nebo jinými semínky a k tomu každý kus zeleniny. CHodí cvičit a plavat atd atd. Mi to nevadí, já se taky snažím vést dcerku i manžela ke zdravé výživě, ale až tak moc to nehrotím. Já řeším ovšem problém co mám dát na stůl? Co mám koupit? Nechci je urazit nebo tak. Vše co píšu cituji švagra, ten mi akorát, řekl, že mám koupit zelený čaj a klukům ovocný. To vše mám, ale nevím co na stůl, poradí mi někdo? Švagr říkal, že ona nebere ani antikoncepci a odmítá antibiotika, že je to chemie, švagr byl pěkný chlap, ted je vyhublý, tchán je neštastný, protože švagr opravdu vypadá hrozně jak kost a kůže doslova. Pijou bio džusy a tak. Já bych ráda, udělala dobrý dojem a přitom zůstala svá, takže chci dát na stůl něco čím neurazím a co si taky vezme. Prosím o radu, jsem z toho trochu nervozní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13709
15.2.11 11:05

Dala bych na stůl něco z kvalitních surovin, bez éček, čerstvou zeleninu a ovoce, třeba nějaký salát. Zas tak moc bych to nehrotila, pokud nebude chtít, nedá si.

Nevím přesně, jaké jídlo chcš chystat - jestli třeba oběd, nebo jen chlebíčky a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
15.2.11 11:06

Ovocný talíř, zeleninový talíř, sýr, opražená slunečnicová semínka, nějaké celozrnné sušenky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rencin
15.2.11 11:08

Pokud ji chces vyhovet a zaroven zustat sva, tak bych udelala nejaky zdravejsi obcerstveni a zaroven pridala neco vyslovene pro ni.
Myslim to tak, ze bych teda nedelala chlebicky z bily veky s koupenym pochoutkacem a salamem, ale treba nejaky celozrnny oblozeny chlebiky, treba se zerve, s tvrdym syrem, udelala bych treba zeleninovy salat.. Muj oblibeny je uvarit kureci prsa jen v osolene vode, nakrajet a kousky, pridat nakrajena rajcata a bud cinske zeli nebo ledovy salat a majonezu s bilym jogurtem a trochou horcice (ve vasem pripade teda jen s jogurtem). Nedelala bych to z bio veci, to uz bych nezustala sva, ale treba bych jako pozornost koupila jeden bio dzus nebo udelala z bio ovoce ovocny salat…

• Citovat
  • Upravit
1648
15.2.11 11:09

ovoce a zeleninu a hotovo, nelam si s tím hlavu, my máme taky zelenou příbuznou, ale v pohodě, nepohrdne nikdy žádným ovocem a zeleninou, co má ráda zjistíš, až se s ní dáš do řeči, my jsme od ní dostávali i bio pivo, ale docela hnus, tak jsem jí taktně zdělila, že to prostě pivo není pro naše chuťové buňky a vzala normálně. uvidíš sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
15.2.11 11:10

nebo se zajdi kouknout do Vegy(zdravá výživa v Místku na náměstí).. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
15.2.11 11:11

Já nevím, není to snad naopak? Jakože návštěva nemá urazit hostitele? Bych si s tím vůbec nelámala hlavu, to je její problém, pokud je ortodoxní a co není bio nevezme do pusy, je to její problém, přece nemůže čekat, že se jí bude celý svěž přizpůsobovat? A ty zůstaň svá, jak píšeš, udělej nějaké dobré, zdravé občerstvení, ale hlavu si s tím nelámej a žíly netrhej :lol: , holt bude kdyžtak o čaji a džusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
15.2.11 11:12

Jenom jsem myslela nějakou sušenku, chlebíčky nebo tak dělat nebudupím ,příjdou jen na chvilku. Takže spíš asi koupím něco zdravého. Třeba suchary? :lol: (vtip). jo díky za nápady, slunečnicová semínka mám v plánu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
15.2.11 11:13
Aghata píše:
Já nevím, není to snad naopak? Jakože návštěva nemá urazit hostitele? Bych si s tím vůbec nelámala hlavu, to je její problém, pokud je ortodoxní a co není bio nevezme do pusy, je to její problém, přece nemůže čekat, že se jí bude celý svěž přizpůsobovat? A ty zůstaň svá, jak píšeš, udělej nějaké dobré, zdravé občerstvení, ale hlavu si s tím nelámej a žíly netrhej :lol: , holt bude kdyžtak o čaji a džusu.

To samé mi říkala moje mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518

Něco na stůl ve stylu samoobsluhy. Od každýho něco. Pečivo, obložené mísy, na zobání oříšky (semínka … ). A k pití zakoupit teda co pijou - bio džus … a na další talíř „normální jídlo“ (tím teda myslím sýry, salámy … prostě co máte rádi zase vy) - tímhle myslím můžeš pohostit kohokoli. A´T si vezme kdo co chce.

Akorát mně napadá, že možná děti uvidí na stole něco, co doma nemají - no jo no. Ale to pak měla dát skoropříbuzná vědět předem, že si to nepřeje ..... a vyřídit si to sama. A konečně - nemůže čekat, že okolo její stravy s ebude točit celý svět - i tedy podle jídelníčku dětí … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735

Co třeba grahamové tyčinky nebo tak něco? Já nevím já se v tom zase tak moc nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.2.11 11:18

Snad ještě - já třeba nejím maso. A třeba u našich se s tím počítá a dostanu svůj sýrový talíř. Někde to ví a prostě ne - tak jsem holt jen o chlebu, když si k němu nedám řízek :-)))) :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.2.11 11:19

no co,když přijdou jen na chvilku, tak bych prostě upekla buchtu (třebamrkvovou ňam) udělala čaj a nazdar …Když jí řekneš že je tam bio mrkev, biomouka a tak, tak si dá :D.

OT - mě přijde hrozný, když někdo takhle blbne a že jen zdravě a bio … já bych chcípla hlady. prostě mám chuť n pečenej bůček, tak si ho dám .. mylim že nic se nemá přehánět ;).

• Citovat
  • Upravit
bamba
15.2.11 11:20
LadyRebeka píše:
Co třeba grahamové tyčinky nebo tak něco? Já nevím já se v tom zase tak moc nevyznám

Já bych to teda nehrotila,jedno přísloví říká,doma jez co máš a u druhých co ti dají.Skorošvagrová to přehání.Klidně bych nachystala nějakou zeleninu a tak,ale ne,že bych si zrujnovala rozpočet promiň,ale prdlou švagrovou.Jak píšeš,švagr je kost a kůže a to o něčem svědčí,bo jednostranná strava je nezdravá.

• Citovat
  • Upravit
1751
15.2.11 11:22

Jestli to bude jenom rychlovka, skoč se mrknou i do DM, mají tam těchto bio zdravých chuťovek docela hodně. Něco ve stylu brambůrků, ale je to třeba z pohanky, sušenky s fruktozou atd. Já to občas koupím dětem, je to teda hnusný :-D , ale dobrej kompromis. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.